Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Tam, ennyire ismered Szandát? :)
Ha lesz egy kis pénzem, veszek új betéteket akkor.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

a dugattyúk nem mozognak rendesen (ezt ugye betétkivétel után szépen meg lehet vizsgálni)

Ilyen esetben mi a teendõ?

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Nekem 3-4 napja került be egy Juicy5-ös. Nagyon még nem téptem be és keveset használtam, de már így is jön a fékerõ. Amúgy eleinte rosszul löttük be. Fogott de valahogy (úgyhogy még nem volt bekopva) is lehetett érezni, hogy nem az igazi. Letoltuk megnéztük beállítottuk (valójában az elsõ kerék volt kicsit elfûzve.... volt egy kis ütése illetve nem volt középen a kerék) rendesen és mostmár kezd nagyon jó lenni. Gyanítom a jövõheti Pilis túrára már rendben lesz teljesen. : )

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
valóban egy kicsit túl van lihegve ez a "mosmérnemfog" téma - ha egy emberes lejtõ után is sz.r, akkor az sz.r is marad. Vagy a dugattyúk nem mozognak rendesen (ezt ugye betétkivétel után szépen meg lehet vizsgálni), vagy a betét kukás. Ha levegõs, azt meg úgyis érzi az ember.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Nem butaságok, csak már megesz az ideg, hogy nem fog. Hegyrõl most csúsztam le, mehettem volna Keszthelyre.

Mindig próbálom melegíteni, de nem fog ugyanúgy.

Szerintem betétcsere a megoldás. Én úgy jártam egy használt betéttel, hogy minden alkalommal egy csomót kellett fékeznem, mire a nulla fékhatásról könnyen blokkolható lett. Ezt minden tekerés alkalmával eljátszotta.
Kipróbáltam mindent, de csak a hajamat téptem. Zsíroldó; sütés; hõlégfúvós égetés..... Új pofa, bekoptatás és minden OK.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A BB7-eket is úgy koptattam itt az utcába, kis ideig vernyogott utána, de most simán gyalázza a Juicy-t.
Juicy-t meg használom eleget, de csak elöl.
Egyébként ha vízzel locsolom, egy ideig jól fog. .

bringázz kicsit a Tiszában. most jó nagy a víz ahogy láttam :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugy ertettem hogy bekoptatni rendesen csak hegyen lehet. a vorosmezo ut ha jol emlekszem nem tul lejtos.

nem konkretan megsutni akarom en se
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
A sütéssel viszont vigyázzatok mert a régi típusú fékpofa(juicynál biztos) ha nagyon felhevül akkor elengedi a ragasztó a ferodolt, nekem kétszer is volt ilyen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csajomen a BB5 ugyenilyen szar. majd egyszer kiviszem az epping forestba aztan ott meg lesz sutve rendesen. viszont addigse nyavikolok...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem butaságok, csak már megesz az ideg, hogy nem fog. Hegyrõl most csúsztam le, mehettem volna Keszthelyre.

Mindig próbálom melegíteni, de nem fog ugyanúgy.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A BB7-eket is úgy koptattam itt az utcába, kis ideig vernyogott utána, de most simán gyalázza a Juicy-t.
Egyébként ha vízzel locsolom, egy ideig jól fog. Ez jelenthet valamit?
Jó lenne, ha nem kellene eladni.

kellene neki egy nap bukk. vagy matra. vagy ilyesmi. aztan majd lehet butasagokat irkalni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

És ha meleg akkor is fog nem? Nekem is ez volt a Juicy 3mal. Gõzöm se volt hogy miért csak akkor fogott amikor alapból nemkellett volna...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob:
Tegnap megjöttek a garban cserélt XT fékeim a Bergusontól.
Este felraktam, de már igen késõ volt, ma meg mire hazaértem
szakadt az esõ... Remélem a hétvégén ki tudom próbálni.
Na de a lényeg, hogy nagyon köszi a segítséget és az infokat!!! :prosze:
:)

örülök, hogy sikerült megoldani. :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
rob:
Tegnap megjöttek a garban cserélt XT fékeim a Bergusontól.
Este felraktam, de már igen késõ volt, ma meg mire hazaértem
szakadt az esõ... Remélem a hétvégén ki tudom próbálni.
Na de a lényeg, hogy nagyon köszi a segítséget és az infokat!!! :prosze:
:)
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ha fogom a Juicy 5 elsõfékemnek a betétjét, és finom csiszolópapírral nekiesek, hogy a fényes rész épphogy lejöjjön, aztán letörlöm féktisztítóval, meg a tárcsát is, és nekiállok koptatni, az jó lesz?

vizzel locsoljad miköben fékezel, ugy gyorsabban kopik.
amugy a sok tárcsatisztito miatt is foghat szarul. önthetsz még rá egy litert, de jobb nem lesz. használjad. az segit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ha jól tudom, a WD40-ben petróleum is van, a petróleum nem olajozó, hanem kíváló szennyezõdésoldó (zsíroldó) anyag. A láncodat pont a kenéstõl szabadítaná meg..

J.

Köszi az infókat. Akkor szétkapom a rendszert, kap egy kis szilikont és meglessük mit javult.

Miért nem ajánljátok a wd-40et a láncra?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ha fogom a Juicy 5 elsõfékemnek a betétjét, és finom csiszolópapírral nekiesek, hogy a fényes rész épphogy lejöjjön, aztán letörlöm féktisztítóval, meg a tárcsát is, és nekiállok koptatni, az jó lesz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mert nem oda valo. oda rendes olaj kell. mindegy hogy mi, lehet shimano, motorex, finish line, akarmi, de rendes lancolaj legyen.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
mert nem kenõanyag.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda