Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy egy 160-as Avid clean sweep rotornak mekkora az a minimális vasagsága(tehát mennyire van elkopva), ami után cserélni kell? Válszokat elõre is köszi!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Miért lenne baj a 8? Mert nehezebb? :) Sose értettem.

Mer leszakitja a nyurga vazrol a tarcsafekszemet, es elcsavarja a vekony villat... de azert ezt holnaptol letesztelem, ha mindenigaz.
Kidurrant a maguram, komplett feket cserelek, azon meg alapbol 8` lesz ;)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugyanaz a fekkar. siman kompatibilis. deore, lx, xt, nexave, saint mind ugyanaz csak mas felirat es szin.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A tárcsás karrierem legeslegelején voltak 6"os tárcsáim. Én sem voltam sosem könnyû, meg a bringám sem, szóval ha meg kell állni én aztmondom jó ha ott a nagytárcsa.

Igen, xt tárcsába deore 525nél picit belelóg a szárakba (xt 8"os van nekem). Ez amíg nem tettem a fék alá némi távtartót (értsd alátét) addig nagyobb sebességnél rezonálást okozott ami baromira kellemetlen volt.

Azért mondom most pár év után szeretnék egy fokkal komolyabb féket. Remélem az euro lejjebbmegy nyárra aztán akkor beruházok.

szerk. Még azt mondjátok meg, a Deore 525 féle fékkar melyik/milyen évjáratú fékekkel kompatibilis? pl. az elõbb amit linkeltem régi XT féktest ahhoz jó? Vagy régebbi Sainthez?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
185 helyett 180. Kiválóan hozzávaló :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Városi használatra minek 8" tárcsák (hátulra is?):chin:

Nekem is Derore 525-öm van és kéne neki egy garnitúra új tárcsa. Szerintetek mennyire lenne jó barátságban a 6csavaros XT tárcsával? (185mm)

miert ne? plusz lehet hogy mar megvannak a tarcsak, es csak feket keres

deore fek mukodni fog az xt tarcsaval, de kicsit a szarakon fog fogni ha jol emlekszem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Miért lenne baj a 8? Mert nehezebb? :) Sose értettem.

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

jobbára városban használva, tárcsák 8"-osak.

Városi használatra minek 8" tárcsák (hátulra is?):chin:

Nekem is Derore 525-öm van és kéne neki egy garnitúra új tárcsa. Szerintetek mennyire lenne jó barátságban a 6csavaros XT tárcsával? (185mm)
Ellopták Caprine Dual bringámat!
Bõvebb infoért katt ide!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én is a régi, jól bevált (megbízhatóbb), XT-t venném.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en a regebbit vennem. megbizhato, brutalisan tud fogni az is. es nekem jobban bejon a servo nelkuli fekkar erzes. plusz mivel olcsobb is

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

Ez (http://www2.bike-dis...es/xxl/5675.jpg) a legújabb XT fék nemde?

Ez (http://www2.bike-dis...es/xxl/5854.jpg) meg melyik évjárat?

A régi Deore 525ösömet szeretném nemsokára lecserélni. Felsõ 25k lenne, a régebbi meg 18. A bicaj acélvázas, jobbára városban használva, tárcsák 8"-osak.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás, vagy melyik fog jobban, megbízhatóbb stb.?

köszi

szerk: ez a servo dolog ez mire jó?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy ez tenyleg ilyen random. a juicy5-om anno szinte "out-of-the-box" harapott mint allat, a giantomon az LX detto, de a yetin az XT az eleinte eleg harmatos volt, de most mar az is jo.

csajom bringajan a BB5 viszont a tegnapi lejtozes utan is sz@r maradt. az elso legalabbis. 3 ujjal kapaszkodtam bele, es csak surlodo hangja volt, semmifele lassulast nem produkalt. a hatso valamit javult.

legalabb meglatjuk milyen a BBB fekpofa :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Azt szeretném kérdezni hogy a Hayes Stroker fékeim mennyire fognak mûködni a Shimano 8 collos tárcsáival?
Felraktam õket és a kopás nem csak a tárácsa fékezõ felületén van hanem belelóg a tárcsa száraiba is.Ez mennyire jelent gondot?Hogyha esetleg alátétezném úgy hogy ne lógjon bele akkor az úgy már mûködõképes lenne vagy vegyek Hayes tárcsákat hozzá?

Nekem hátul régi 203-as XT tárcsával nagyon durván fog a Stroker Trail, és gyakorlatilag amióta felraktam azóta ilyen. Szinte semmi bekopás nélkül. Beleér kicsit a tárcsa küllõibe, de abszolút nem érzem, hogy pulzálás, vagy akármi is lenne.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha mondjuk 10-15-ször satuzol 30-ról 0-ra, akkor valami hajlamot mutatni a kéne a bekopásra, fõleg ha valami lejtõs részen csinálod a dolgot (mondjuk valami nagyobb mint a gátoldal). nekem azért mindíg érezhetõ ennyi "koptatás" után a javulás. de mindíg egy rendes lejtõzés után tér magához a fékem. amúgy egy kis ideig (2-3 rendes fékezés) érezhetõ hogy a féktisztítótól kicsit csúszik még a tárcsa, de hamar elmúlik.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lecsiszoltam finom papírral a betéteket, de vagy egy óra volt, mire vissza tudtam tenni.
Mindig próbáltam gyorsan menni, és utána húzni, de még egyenlõre nem változott semmi.
Szárazon csináltam, nem vízzel. :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xnorcox

xnorcox

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a gyors választ!
Nagy kõ esett le a szívemrõl:D
És amúgy a fékhatás nem lenne lényegesen eltérõ a Hayes tárcsával?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha alatetezel akkor meg a fekpofa fog rosszul kopni, ha nem erzel semi daralast vagy zavarot akkor hasznald nyugodtan

xnorcox

xnorcox

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv!

Azt szeretném kérdezni hogy a Hayes Stroker fékeim mennyire fognak mûködni a Shimano 8 collos tárcsáival?
Felraktam õket és a kopás nem csak a tárácsa fékezõ felületén van hanem belelóg a tárcsa száraiba is.Ez mennyire jelent gondot?Hogyha esetleg alátétezném úgy hogy ne lógjon bele akkor az úgy már mûködõképes lenne vagy vegyek Hayes tárcsákat hozzá?

Elõre is köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Tam, ennyire ismered Szandát? :)
Ha lesz egy kis pénzem, veszek új betéteket akkor.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

lakott egy csaj a Kolcsey Ferenc-en, asszem az a vorosmezorol nyilik. szoval voltam arrafele egy parszor.... veletlen... ;) de ez off.

uj fekpofaval en meg varnek. eloszor adjal neki egy hosszabb lejtot ha tudsz. hiaba veszel ujat, ha nem koptatod be rendesen az is ilyen kaki lesz.

RAUH-Welt
B E G R I F F

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Ilyen esetben mi a teendõ?

Megvenni a bikmakk ehavi számát ;) Abban remekül leírják az eljárást. Sommázva: egyszer csumáig visszanyomini, majd próba, ha úgy is rossz, akkor dugattyútömítéscsere (leginkább szervízben, mert ganés meló)