Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ez a régi xt, vagy saint. ugyanaz mindkettõ. nekem nem volt, de fáj egyre a fogam nagyon, aztán jöttek a juicy-k és a feledés homályába merült. sajnos nem használtam ilyet, de itt írtak róla jókat anno. németül nem tudok, de úgy sejlik hogy külön kell hozzá adaptert és tárcsát is venned.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
http://www.actionspo....65::11014.html

errõl a fékrõl szeretnék véleményt... Deore-om volt ebbõl az idõbõl és azt szerettem... Milyen tárcsát ajánlanátok hozzá? szükségem van adapterre?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Ugyan ez a fék + teló kombó van nekem is, 180/160...

1.
Szerintem meg nem a teló rugalmasságával van itt a probléma, hanem vagy a féktest teló kapcsolat valameik csavarja van meglazulva, vagy csak egyszerûen a centerlok/6 csavar lazult fel és az enged neki egy minimális kilengést, esetleg utolsó ként, az is lehet, hogy a rugó nem nyomja eléggé szét a betéteket...

2.
Valúszinûleg levegõs... A Fékkaron meg van állítási lehetõség, méghozzá ha oldarrol nézel a fékkarhoz, akkor meg fogod látni azt a picike imbusz fejet, amin lehet állítani!!! Nagyon kicsi imbusz kell hozzá, én csak bitfej készletbe találtam, és már csak 1 volt, ami annál is kissebb...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
2. valszeg levegõs.

1. ha akkor is cincog a tárcsa ha egyenesen mész és nem hajtasz, akkor úgy kell beállítani a féket hogy közben rajta ülsz (kérj meg valakit hogy segítsen, vagy növessz sok kart mint a polip). ha csak kanyarban (vagyis fõleg kanyarban és tekerés közben) csinálja akkor egyszerûen rugalmas a villa.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
1) a villa rugalmassága miatt ér bele a pofa a tárcsába.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Helló!

Van egy kb 150km-t futott bringám BR-M485 tárcsakfékkel, BL-M485 fékkarokkal és RS Dart3 telóval. Lenne 2 probléma idevágóan amire szeretnék válasz kapni tõletek, a gugli már nem segít!:):

1) Ha már 1 kicsit is döntöm a biciklit, cinogó köszörülõ hang jön mindkét tárcsától, de fõleg az elsõtõl. Amit eddig lecsekkoltam: a fék nem levegõs (legalábbis az elsõ, a hátsó lehet, lásd 2-es pont), a fékbetétek _kb_ egyenlõ távolságra (fél mm) vannak a tárcsától (féktest kilazít - fékkar behúz - féktest meghúz procedure megvolt), mindkét munkahenger dolgozik, a tárcsában nincs nyolcas, a kerékgyorszár is be meg van húzva tökig. Továbbá csak akkor cinog ha rajta ülök, "szervíz üzemmódban" nem!

2) A hátsó fékkar szinte markolatig behúzható! Próbáltam volna állítani rajta egy fékkartáv beállító csavarral, de olyanja nincs neki, ahogy ebben a shimano oldalon lévõ tech-doksi is megerösített. Mi okozhatja a "laza" fékkart? levegõs a rendszer? Ill. az ilyen fékkarok esetén mi a módja a fékkartáv beállításásnak?

Köszi!
mayor

petya9

petya9

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a gyors válaszokat. Érdekes amit írtok, mert ezek szerint kifogtam valami kóbor méretet. Lemértem az újat és a régit is. Az új 44, a régin 48 mm a lyukkör! Ilyenrõl hallott már valaki?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
IS 6 csavaros rögzítési rendszer nemzetközi szabvány egy méretezéssel. A tárcsák között az alapanyagban és a kialakításban jelentkezhet elsõsorban az eltérés, de mindkét tárcsára jellemzõ, hogy CSAK mûgyanta alapú fékbetéttel használható.

Itt megtekintheted õket: http://cycle.shimano...components.html

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv
próbálkozz a felrakással, mert a 6 csavaros az szabvány rögzítés, abból tudtommal csak egyféle lyukkör van.

petya9

petya9

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Kicseréltem a kerékagyakat Shimano Deore 525-re és rájöttem, hogy a régi féktárcsákat nem tudom felrakni, mert pár milivel nagyobb a jukkör.
Van a 6 csavaros tárcsáknak valami szabványa a jukkörre? Mert errõl még nem hallottam, hogy több méret is létezne, nem írják a jukkör méretet az alkatrészes web-shopok sem.
Gondolom ha Shimanot veszek akkor az azonos méretû. Azt meg tudja-e valaki mondani, hogy mi a különbség a Shimano 51 és 61-es tárcsa között? (Anyag, vastagság, élettartam, megbízhatóság stb) Vagy csak a súly?

Köszi!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Végül megoldódott a probléma.Nem volt pont középen a tárcsa a fékpofák között, ezért az egyik oldal jobban elnyomta és berezonált.
Köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet rugalmas a villa/váz, nincs meghúzva rögzítõcsavar féknyergen, adapteren vagy féktárcsán....kerék nincs jol meghúzva
ezer oka lehet....

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Van egy Stroker Ryde fékem és az a gond vele, hogy nyikorog és néha elkezdi berezonáltatni a bringát.A pofákat néztem nincsenek elkopva.
Ötlet?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Másik betéttel, ordít mint a sakál... De csak ha 30 fölött akarok gyorsan megálni... Még várok, hátha össze kopnak, ma megyek a Bükkön át Egerbe, ott lesznek lejtõk bekoptatni rendesen...

Am igen, Shimano BR-M485-ös fékeket használok...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
igazából ha az emlékeim nem csalnak akkor a juicynak is mágnesezett a dugattyúja. de ott mégis van rugó. érdekes ez. ott lehet hogy csak túlbiztosították ezt a dolgot.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
A Magura Louise megoldása szintén érdekes. Nincs itt sem az említett szétfeszítõ rugó, hanem mágnesezett a fékhenger és egyszerûen visszahúzza a hozzávonzott fékpofákat. :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ok. akkor helyesbítek: a legtöbb féken beleérhet. mivel a srácnak shimanoja van (gondolom mivel shimano tárcsát használ, de ez még semmit nem jelent), így beleér ha nagyon kopott a betét.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ahogy a shimano is....saint-eimben is vannak....de a stroker-ekben amiket jelenleg nyúzok valóban nincs
ilettve a a pofa hátulján van egy apróka, ami egy tüskére pattan rá ami a dugattyún van, de az nem a pofák között van hanem a mindkét pofának külön van...szal nem érhet bele a tárcsába

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az avidnál van. egy szóval se mondtam hogy azok tolják vissza a pofákat. az csak nem engedi hozzáérni a fékpofát a tárcsához ha épp nem fékezel. a shimano, avid, hope mind használja, és még sokan mások.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Milyen szétfeszítõ rugók? Még mindig van aki azt hiszi, hogy azok tolják vissza a fékpofákat? :D
Pl. Hayes-nél nincs semmi olyan ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök