Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts

Égen-földön keresek 1-1 pár utángyártott fékpofát Magura Louise BAT fékemhez (

ez a fajta kell hozza?
http://www.triexpert.../bbs-35_big.jpg

mert ilyen - a honlap szerint - van pl. itt:
http://www.corratec....productid=10607

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
hívd fel a bbb forgalmazóját. hátha tudnak valamit mondani rá.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Sziasztok!

Égen-földön keresek 1-1 pár utángyártott fékpofát Magura Louise BAT fékemhez (2008-as, "freeride"-nak is szokták nevezni), de nem találok. Hétvégén kénytelen voltam venni 1 párt a Malinál, gyárit, iszonyú drágán. :-(
Tudom, hogy létezik BBB, már 3 helyen jártam boltban az elmúlt napokban, hátha van valahol a BBB által utángyártott (volt, de elfogyott), de sehol semmi... Ebike.hu-n sincs készleten, szintén elfogyott.

Valakinek esetleg ötlet, hol kérdezzem meg?

Ezer köszönet elõre is!

Zs

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Jajj elmorzsoltam most 1 könnycseppet olyan szépeket írsz :D
amúgy azért írtam mert ha sokszor elõfordul 1 kérdés és már 487 szer is válaszolnak rá akkor nekem az mind1 szívesen válaszolok meg még rajtam kívül sokan csak ezt a moderátor bácsik nem nézik jó szemmel, amit meg is értek...:lick: :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Köszi sráccok a felvilágosítást.
Scotty19 ha bármi kérdésem lessz bicikli ügyben elöször a google- n keressek mintsem hogy egy biciklis fórumon érdeklõdjek?
Most nem kötözködök csak nem értem.
Visszaolvasni pedig szoktam de lássuk be hogy rengeteg hozzászólás van az oldalon, és mi van ha az adott témával még nem foglalkoztak?
Nekem egyszerûbbnek tûnik feldobni a kérdést, aztán vagy válaszolnak vagy nem.
Én szoktam ha tudok.
És te is megtetted, köszi is, már neki is estem rongyal meg kombifogóval.
Segítsünk egymáson elvégre mind egy dolog miatt vagyunk itt.
Sziasztok.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vagy szokd meg. nekem is akkora nyolcas van a tárcsában, hogy ha hidraulikus fékem lenne akkor nekem is beleérne a pofákba. pedig sokat lejtõzök, és az sem segít.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Lehet elborítottad 1 szer a keródat és valami "deformálta" a tárcsát.
Egyszerû fogóval kilehet egyenesíteni. Javaslok alá rongyot és úgy egyenesítgesd hogy közben normálisan be van szerelve a keróba az egész fék és ahol befog ott ügyeskedj. De ilyen kérdésre a választ és kb pont ugyan ezt már leírtam, elõször olvasgass vissza picit vagy guglizz és az talán kidobja a bikemag fórumot is.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Sziasztok

Nekem meg az volna a kérdésem tudja é valaki hogy a p.cs.ba kerülhet nyolcas a féktárcsába???
Ráadásul csak a hétsóba az elsõ meg tökéletes, pedig egyszerre lettek felszerelve és mindíg együtt hasznélom õket.
Ha valaki tudja a titkot ne tartsa meg magának.
És brinyóboltba ki tudják egyengetni vagy másikat kell venni?
Nagy nyolcast kell elképzelni, még mielött azt mondanátok hogy egy kicsi nyolcas normális.
Nem tudom úgy beállítani a féket hogy ne surlódjon hangosan.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

udv! az van hogy a lent emlitett CODE fekeimbol az olajat ki szeretnem cserelni na most az lenne a kerdesem,hogy mennyi olaj kell bele kb es a fekvezeteket hogyan tisztitsam ki belulrol ( fujjak levegot a rendszeren keresztul? ) amugy kiindulasnak annyit,hogy a hatso fek fekkarjanal a levegozteto csavart kicsavartam es egybol folyt az olaj az elsonel pont forditva alig lattszott az olaj melyik a normalis allapot? segitsetek mar nem birom bicaj nelkul :( koszi!

Szia

Hát ha rendesen le van légtelenítve a féked akkor egybõl az olajnak kell jönnie az a normális.
Levegõt nem javaslom hogy fujj ketesztül a rendszeren ha csak nincsen konkrétan dugulásod.
Ha nincsen alulról kell friss olajat benyomni a rendszeren keresztül a fékkarnál pedig rongyal felfogni, de arra ügyelj hogy a fékcsöved végig emelkedjen lentröl felfelé mert ha nem így van akkor a levegõ megrekedhet a rendszerben és akkor a fékhatásnak annyi.
Féldeci olajat ha átnyomsz a rendszeren garantált az olajcsere.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
udv! az van hogy a lent emlitett CODE fekeimbol az olajat ki szeretnem cserelni na most az lenne a kerdesem,hogy mennyi olaj kell bele kb es a fekvezeteket hogyan tisztitsam ki belulrol ( fujjak levegot a rendszeren keresztul? ) amugy kiindulasnak annyit,hogy a hatso fek fekkarjanal a levegozteto csavart kicsavartam es egybol folyt az olaj az elsonel pont forditva alig lattszott az olaj melyik a normalis allapot? segitsetek mar nem birom bicaj nelkul :( koszi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Levegõs és/vagy vizes a fékfolyadék. Cseréld le, majd légtelenítsd... vagy vidd el szervizbe ugyanilyen célból.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hello! nem tudom talalkozott e valaki olyan jelenseggel mint en... az avid code hatso fekem ugyanis egy rendes leejtozes utan valamilyen oktol kifolyolag felkemenyszik olyannyira,hogy mar alig mozog a kar par mm-ert! az elso fekemmel is gond van nagyon puha es tul hosszu az utja a fekkarnak tippek,tanacsok? ja es a fek dugattyuk tisztitasa es esetleges keneshez mit ajanlotok? elore is kossz csao

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a flex erõsen nem ajánlott. bemegy a spén (hiába nem látod mert olyan apró) a rendszerbe, aztán a tömítésednek meg a körülötte levõ szépen kidolgozott felületnek annyi. utána hiába cserélsz szimmeringeket a fék mindíg ereszteni fog, és ez egy érzékeny rendszer mint tudjuk. rendes bowdenvágót használj.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az ashima 140es tárcsája tényleg olyan súlyú, mint a gyári érték. Lemértem itthon. :)

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vagy egy olcsó, erre a célra rendszeresített bowdenvágó fogó is megteszi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ha az Elixir csöve ugyanolyan felépítésû, mint a Juicy 7-é, akkor ugyanúgy több rétegbõl áll, de nincs benne fémszövet. Egy erõs és éles sniccer elég lesz.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Akkor lehet,hogy egy flex-el eltudod vágni a meglelelõ helyen.

Inkább ne! van erre külön célszerszám is...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

K.Péter

K.Péter

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Hali.Neke is volt valami hasonlo,ha egyrõl beszélünk.De ott mint az elõttem szóló mondta,a fékkar állito csvarjával beállitották.Mivel garanciális volt,és nem szereltem még ilyet,igy visszamenetem a boltba,és készségesen beállitottál fél perc alatt.De,ha tudom,akkor otthon egy kis inbusszal magoldhattam volna.
A fékcsövet nem hiszem,hogy otthon érdemes szabogatni megfelelõ szerszám nélkül.Fõleg,hogy utánna légteleniteni kell a rendszert,ami nem egyszerû szerintem.De ha ezeknek tudatában vagy,és letudod légteleniteni szerelés után.Akkor lehet,hogy egy flex-el eltudod vágni a meglelelõ helyen.Sima bovden házat vágtam igy,és a magas fordulat,és a lassu vágás miatt nem keletkezett sorja.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
elvileg a fék beállítja a hézagot magának pár behúzás után, szóval a tárcsa vastagsága nem befolyásolhatja a nyomáspontot. próbálj egy picit tekerni a fékkar távolságát állító kis csavaron, lehet hogy csak az mászott el, (bár ezt kétlem) vagy ha ezzel tudsz segíteni rajta és nem zavar hogy a fékkarok távolságában van különbség akkor hajrá.
amúgy én is az olaj hiányára gyanakodnék.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Van egy pár zsírúj Avid Elixir R fékem. Egyik sem nyúlós behúzva, de a hátsófék karja bentebb fog. Elképzelhetõ, hogy kevés az olaj a rendszerben?
Másik kérdésem az lenne, hogy az Avid fékcsövét házilag mivel lehet korrektül elvágni? Igazából azt sem tudom, hogy van-e ebben valami fémszál vagy ilyesmi.

A bentebb fogást okozhatja hogy a hátsó tárcsa 0,2mm-rel vékonyabb, mint az elsõ? Elõl 180as cl XT, hátul 160as cl SLX van. Hogy oldható meg a probléma?