Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Shimano CL tárcsákhoz jár, ellenben az Avidokhoz nem.

Köszi.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A CL záróanyát az agyhoz adják vagy a tárcsához? Vagy egyikhez sem?:D

Shimano CL tárcsákhoz jár, ellenben az Avidokhoz nem.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Elvben a tárcsához kellene, hogy legyen.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás

hope szervízhez útmutatás:
...még speckó szerszám sem:)
YouTube - Hope Mono M4 Caliper Rebuild

ezt nem tudtam, akkor elnézést a korábbi félrevezetõ posztért.
fanatiX mtbc

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Igen adnak hozzá, van egy védõ/diszítõ elem és csavarkilazulástartó kis izék is. De nekem a 160-as tárcsákhoz csak 2db kis izét adtak míg a 180-hoz 3db-ot.

akkor a 160-ashoz egy kimaradt. azert kell 3, mert mindegyiben 2 luk van, es ugye 6 csavar fogja a tarcsat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szia, no közben a shimano tech-tips-ek között is találtam egy jó kis leírást, ami kb ugyanaz mint a Tiéd, képekkel illusztrálva.

Még annyi kérdésem volna, hogy ugye jól gondolom, hogy ezt a roppantógyûrût és tüskét kell vennem: Shimano roppantógyûrû+csatlakozó tüske szett (Y8H298020)?
Feltöltött kép

Igen, ez kell, de ha csak a roppantó gyûrû van az sem gond, a tüskét ki lehet operálni a levágott csõdarabból.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

sok minden nem kell hozzá,még speckó szerszám sem:)

Ezt láttam csak van 2 apró bibi :D
- Nemtok angolul
- Pocsék a képminõség.

De Nagyjából értem.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
sok minden nem kell hozzá,még speckó szerszám sem:)

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Értelek! Elvileg majd dugattyúcsere lesz és nemtom mit kell hozzá majd rendelni. Nomeg a hozzávaló spec kulcs.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Igen adnak hozzá, van egy védõ/diszítõ elem és csavarkilazulástartó kis izék is. De nekem a 160-as tárcsákhoz csak 2db kis izét adtak míg a 180-hoz 3db-ot.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Kiveszed a kereket és a féket többször behúzva összenyomod a fékpofákat, a fékkarnál a fékcsõrõl lehúzod a gumi kupakot és találsz ott egy csavart amit kihajtasz, és hátra tolod a csövön, méretre vágod a csövet egy éles snicerrel ügyelve hogy derékszögben vágd el. A régi roppantó gyûrût lecsíped a levágott fékcsõrõl és kivágod a kis idomot ami bent van a csõ végében, új roppantó gyûrût rá húzod a csõre, kis idomot bele tolod a fékcsõ végébe, ez kicsit kínlódós lehet, betolod a fékkaron a helyére és meghúzod a csavart. Egy lapos csavarhúzóval szét feszíted a fékpofákat ezek vissza tolja az olajat és az esetleges buborékot a tartályba, és kész.:)

Szia, no közben a shimano tech-tips-ek között is találtam egy jó kis leírást, ami kb ugyanaz mint a Tiéd, képekkel illusztrálva.

Még annyi kérdésem volna, hogy ugye jól gondolom, hogy ezt a roppantógyûrût és tüskét kell vennem: Shimano roppantógyûrû+csatlakozó tüske szett (Y8H298020)?
Feltöltött kép

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló

Manston én nemrég vettem alu tartóbakos 6 csavaros xt tárcsákat..volt benne csavar illetve volt még valami felhajtható szélû valami...gondolom,hogy a csavar kilazulása ellen védjen..vagy nemtudom.

és szerintem is jó tárcsák,szépek is

üdv,Péter

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
@mtbsrác: chainreactioncycles.com
komplett szettet nem találsz. Ki kell találnod, hogy mi a baja és ennek megfelelõen megvenni a kellõ alkatrészt, mint pl fékkartömítéskitt kompletten, munkahengertömítéskitt ugyancsak kompletten a többi jellemzõen darabonként. Féknyereg szétszedéséhez spec szerszám kell, a többi teljesen általános eszközökkel is szerelhetõ.
fanatiX mtbc

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Nos régebben kérdeztem, hogy van-e hasonló tárcsa hungáriába mint a hope (floatingos vagy floateres!!!)és ajánlottátok a shimano xt alubakos tárcsát. Nos én beneveztem kettõ darabra ami már meg is jött. Íme:

Én pont most rendeltem ilyen tárcsákat csak 160mm-esbe.Csavart adnak hozzájuk?
"Ride today, heal tomorrow"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hülye kérdés, de a tárcsák miért viselkednek 1-2 km-ig furán, ha a bicaj a feje tetején volt tárolva? (fogni fognak, de olyan már érzés :), mintha lötyögne a kar kicsit)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Itt tenném fel a kérdésemet talán hamarabb jön válasz rá.
A HOPE mini monohoz hol lehet kapni komplett javítószettet? "Tudom külföldrõl csak"
Értem itt abba legyen benne minden ne külön-külön legyenek a dolgok.
Régebben láttam itt fennt teljes készletet de nemtalálom most! Bicycles | Bikes | Mountain Bikes | Road Bikes | MTB Bikes | Bike Parts | Bike Frames | Road Frames | MTB Frames

Köszi a segítséget.

ui.: Nincs valakinek rossz hirdás fékje?
Szétszedés, tanulmányozás szempontjából mi hogy merre mûködik benne . :D

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Nos régebben kérdeztem, hogy van-e hasonló tárcsa hungáriába mint a hope (floatingos vagy floateres!!!)és ajánlottátok a shimano xt alubakos tárcsát. Nos én beneveztem kettõ darabra ami már meg is jött. Íme:
Feltöltött kép
http://www.kephost.c...mlpivr43bkc.jpg
Az eddigi tapasztalatok annyi hogy van benne bõven anyag, és egyáltalán nem nyikorog a fékezésnél.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ma feltettem egy frissen vásárolt bb7-est a trekkingemre.
1. beleér az a csavar a tárcsába ami a féktestet rögzíti az adapterhez
2. kurvára nem fog
3. visít

1) vágj el a csavarból
2) állítsd be rendesen (majd koptasd be)
3) koptasd be

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Jó az a gyári tárcsa, szemét módon fog nekem az a fék. Talán még triálra hátulra is megkockáztatnám.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960