Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló

Én úgy értettem,hogy 203-as elsõ adaptert venne és azzal párosítaná hátul a 180-as tárcsát és,hogy így jó-e.
Kár,hogy építõ jelleggel nem tudok hozzászólni,csak annyira,hogy 180-as elsõvel ment a 160-as hátsó tárcsa pár alátéttel.(nem én csináltam és valami bóvli mechanikus tárcsafékkel):)

üdv,Péter

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Azt, hogy például a Shimano elsõ és hátsó adaptere nem egyforma. Ebbõl eredõen az elsõt nem lehet (célszerû) feltenni hátra. A például pedig azt jelenti, hogy például a Shimano ilyen és ez nem zárja ki az Avidot, Hayes-t vagy más gyártó termékét sem a lehetõségek sorából.
Mert, és most jön a félreértés, úgy értelmeztem az alap felvetést, hogy csak egy adaptert fog venni elõre, a felszabaduló 180-as elsõ adapter pedig menne hátra a 180-as tárcsához.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem. Te ezt gondolod, de nem ezt írtad.;)
Olvasd el, hogy mit is írtál elõzõleg!

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ezt mondom én is. Más is félreértette az alap kérdést.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az azonos méretû féktárcsához készült elsõ és hátsó adapterek egyik gyártónál sem egyformák, mert nem is lehetnek azok.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Mire gondolsz?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Shimanoban az elsõ és a hátsó 180-as adapter például nem egyforma.

Ezt nem kellett volna...

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Férre értettetek... Veszek 2db elsõ 203-mas adaptert és az egyiket hátra teszem... Csak elöl 203-mas, hátul meg 180-as tárcsával... És igen, egyforma IS felfogatása van a váznak meg a villának... Valaki mondta, hogy így elméletileg jó lesz... Ezért kérdeztem...

Ilyesmi tárcsát még nem próbált senki???

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Shimanoban az elsõ és a hátsó 180-as adapter például nem egyforma.

Tárcsacsere elõtt állok, 203/180-ast tárcsákat szeretnék a bringámra... De ehez adaptert is kell vennem... A boltban nincs hátsó 180-as adapter... Elméletileg ha veszek elõre 203-mas adaptert akkor az mûködni fog hátul 180-as tárcsával???

http://www.bikemarke...it.php?img=5048
Ilyet vagy hasonló tárcsát használt már valaki??? Tapasztalatát írja már le!!! Elõre is köszi!!!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Én egyszer próbáltam 180-as elsõ adapter hátra, a távolság jó is volt, de a vastagsága nem volt megfelelõ.
Szerintem ugyan ez lesz a te esetedben is.
"Ride today, heal tomorrow"

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Tárcsacsere elõtt állok, 203/180-ast tárcsákat szeretnék a bringámra... De ehez adaptert is kell vennem... A boltban nincs hátsó 180-as adapter... Elméletileg ha veszek elõre 203-mas adaptert akkor az mûködni fog hátul 180-as tárcsával???

Ilyet vagy hasonló tárcsát használt már valaki??? Tapasztalatát írja már le!!! Elõre is köszi!!!

Ha jól értelmezem akkor az eddig elõl lévõ 180-as adaptert tennéd hátra. Ha a villa és a váz fékfelfogatása egyforma akkor véleményem szerint mûködni fog.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Kösz fiúk akkor meg próbálom a sebbenzint azt kiderül mit mutat, bár ahogy olvasom hétvégén nem kell Vinyén koptatni a fékpofákat sajna.
MKSE
:kissmyass

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Autó üzemanyagot azt tényleg felejtsd el. Sebbenzint szoktam én is használni ha nagyon elmegy a fékhatás vagy véletlenül összekenem olajjal. Csak az elég drága meg rohadtul tud fogyni (vattát szoktam átitatni és azzal megyek rajta körbe).

Ha le van szedve valamiért a tárcsa, mosogatószer hibátlanul végzi a dolgát.

Tárcsatisztítót azt nem ismerem.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

A tárcsa tisztítást benzinnel meglehet oldani vagy csak speckó tárcsafék tisztító lötyivel, mert arra gyanakszom hogy vmi rákerült és azért nem fog a fék meg zenél elég rendesen?

féktisztító+ rongy
féktisztítót kapsz bármelyik benzin kúton,nem nagy tétel.

Vagy a patikában veszel sebbenzint, az se drága és tisztább, mint az autókhoz való.

Egy tapasztalat: a múlt hétvégén kicsit elkavarodtunk a cimborámmal, kilométereket mentünk térdig érõ fûben, meg a repceföld szélén. Talán a növények olajtartalmától, vagy valami mástól, de utána hazáig szinte nulla volt a fékhatás.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
féktisztító+ rongy
féktisztítót kapsz bármelyik benzin kúton,nem nagy tétel.

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
A tárcsa tisztítást benzinnel meglehet oldani vagy csak speckó tárcsafék tisztító lötyivel, mert arra gyanakszom hogy vmi rákerült és azért nem fog a fék meg zenél elég rendesen?
MKSE
:kissmyass

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

az ipari csapagyaknak nem nagyon tesz jot :)

Én is mindig slaggal mosom,még mindig jobb a gõzborotvánál! :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az ipari csapagyaknak nem nagyon tesz jot :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
slag oszt heló