Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tudtommal nem volt baj velük, volt pár havernak, nekik jól mûködött....

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Shimano BR-M555 fékrõl 0+ BL-M556 fékkarról valakinek van tapasztala? F ogott rendesen, megbízható, melegedés, nyomáspont változás, levegõsödés, stb???
Ha valaki tud nekem segíteni, megköszönöm!

Feltöltött kép

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
igen!THX!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerszámhegyen is a keménységet növeli, valamint a súrlódást csökkenti (ezáltal kopásállóbb)
nos tehát jó nekünk ha a féken kissebb a súrlódás? ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
és akkor a tárcsákat fujogassuk furó vágó sprayvel, vagy folyassunk rá fúróolajemulziót mert a szerszám vágóélekre az is kedvezõ hatással van ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerszamhegyeken hasznaljak, ott jo :) nem csak a megvalositassal van gond?

Erre csak azt tudom mondani, hogy olvass vissza. Pontosan le van írva, hogy miért rossz az ötlet. De elég csak végiggondolni.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szerszamhegyeken hasznaljak, ott jo :) nem csak a megvalositassal van gond?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a titán nitrid tényleg hülyeség féktárcsán....hamar lekopik, nem fog rendesen a fék....és gusztustalanul néz ki mikor lekopott....jobb hõállóság a marketingszöveg.....de ha lekopik sokat nem ér....pláne ha a fékerõ rovásáre megy

Alligatornak van olyan színes aminek a tárcsa küllõi eloxáltak, van arany meg bordó, bár nem találtam 160-ast...

Erra gondoltam: http://ebike.hu/term... tárcsa színes/

remélem így elég precíz volt a válasz :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az arany színû buziság!Titán nitrid bevonat!köszi ismét a preciz választ!

Már kitárgyaltuk ebben a topikban, hogy a titrán-nitrid az egyik legnagyobb baromság tárcsán, erõsen csökkenti a fékerõt amíg le nem kopik.

A sebesség mindent megold.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
az arany színû buziság!Titán nitrid bevonat!köszi ismét a preciz választ!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az arany színû sztem buziság, mert lekopik a fékfelületen és az csúnya, siman fémszínû jó lehet, bár valsz hamar elmelegszik....

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hali!Le szeretném cserélni az avid dragon 160mm tárcsáimat! A2Z tárcsát néztem 160mm Teppan Yaki TY-SPIII Golden típusút!
Tapasztalat esetleg valakinek?Köszi!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Férre értettetek... Veszek 2db elsõ 203-mas adaptert és az egyiket hátra teszem... Csak elöl 203-mas, hátul meg 180-as tárcsával... És igen, egyforma IS felfogatása van a váznak meg a villának... Valaki mondta, hogy így elméletileg jó lesz... Ezért kérdeztem...

Ilyesmi tárcsát még nem próbált senki???

Nem fog menni!
3 órán keresztül csak adaptereket próbálgattam mire lett hátsóm.
Az avid 203mm-es elsõ adapter megegyezik a hátsó 185mm-essel. (lehet mondani , hogy az elsõ nem jó hátra , de egy az egyben ugyan az a méret volt! felpróbálva ugyan azt az eredményt adta)
Ebbõl adódóan a 180-as tárcsához nem jó! nekem kb 2mm-el lógott túl a betét.

hátra mindenképp 180-as adaptert kell találnod , eldugott boltokban van rá a legnagyobb esélyed! (elõször nekem azt mondták , hogy nincs , a nagyker nem hoz stbstb. de végül csak lett!)

A morcos.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Szerintem az Elixirbe már más összetételû fékpofát rakott az Avid, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Juicynál egyértelmûen jobb a BBB.
stumpjumpa

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis tanács kellene: Van egy Hayes Stroker ryde fék a bringámon, és az vele a bajom, hogy ha nedvesség éri a tárcsát, mondjuk mosásnál egy kis víz akkor nagyon nem akar fogni. Még nem nagyon mentem vele esõben, de ha mégis arra kerülne a sor, nem tudom, hogy állna meg a bringa velem együtt.
van erre valami praktika, hogy a fékpofát egy kicsit érdesíteni vagy a tárcsát valamivel tisztítani ?

és ha ezt lecserélném, milyen féket javasolnátok 50e Ft ig?

Szerintem elõször próbálkozz más gyártmányú fékbetéttel, mondjuk 2 db BBB-t bele az elsõ fékbe és kipróbál, ha jó akkor mehet a hátsóba is. Tény ezt a féket nem nagyon szokták dicsérni itt a fórumon.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Gi-gi.. BBB sztem odaver neki, juicy-ban próbáltam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
Shimano XT
Egy kis tanács kellene: Van egy Hayes Stroker ryde fék a bringámon, és az vele a bajom, hogy ha nedvesség éri a tárcsát, mondjuk mosásnál egy kis víz akkor nagyon nem akar fogni. Még nem nagyon mentem vele esõben, de ha mégis arra kerülne a sor, nem tudom, hogy állna meg a bringa velem együtt.
van erre valami praktika, hogy a fékpofát egy kicsit érdesíteni vagy a tárcsát valamivel tisztítani ?

Shimano XT
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!

Hamarosan vennem kell fékpofákat az Avid Elixir R fékeimhez.

A kérdésem, hogy érdemes kipróbálni a BBB fékpofáját, vagy az csak rosszabb, és maradjak az Avid-nál?

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Sziasztok!

P.GY.

P.GY.

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hát jól meglepõdtem. Itt állt a boltban néhány korábbi Avid Juicy 5 tárcsafék. Elvinnék, kibontom, a fékkarnál szivárgás. Vadonat új, dobozos fék, soha nem volt használva, egyszerûen állt két évet. A szivárgás mellett a festék felragyásodva, kézzel letörölhetõ. Gondoltam egy esetében elõfordulhat. Mind a négy esetében ugyanez a helyzet. Avid, Taiwan, megvan a véleményem, ezekután azt hiszem senkire nem fogom rábeszélni. Shimano fékekkel soha ilyen probléma nem volt. Igaz azokban nem is DOT 4 van. Ennek ellenére felfoghatatlan, hogy egy fékszett csupán a hosszabb tárolástól így károsodjon. Kiváncsi leszek a Biker reagálására