Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az arany színû sztem buziság, mert lekopik a fékfelületen és az csúnya, siman fémszínû jó lehet, bár valsz hamar elmelegszik....

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hali!Le szeretném cserélni az avid dragon 160mm tárcsáimat! A2Z tárcsát néztem 160mm Teppan Yaki TY-SPIII Golden típusút!
Tapasztalat esetleg valakinek?Köszi!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Férre értettetek... Veszek 2db elsõ 203-mas adaptert és az egyiket hátra teszem... Csak elöl 203-mas, hátul meg 180-as tárcsával... És igen, egyforma IS felfogatása van a váznak meg a villának... Valaki mondta, hogy így elméletileg jó lesz... Ezért kérdeztem...

Ilyesmi tárcsát még nem próbált senki???

Nem fog menni!
3 órán keresztül csak adaptereket próbálgattam mire lett hátsóm.
Az avid 203mm-es elsõ adapter megegyezik a hátsó 185mm-essel. (lehet mondani , hogy az elsõ nem jó hátra , de egy az egyben ugyan az a méret volt! felpróbálva ugyan azt az eredményt adta)
Ebbõl adódóan a 180-as tárcsához nem jó! nekem kb 2mm-el lógott túl a betét.

hátra mindenképp 180-as adaptert kell találnod , eldugott boltokban van rá a legnagyobb esélyed! (elõször nekem azt mondták , hogy nincs , a nagyker nem hoz stbstb. de végül csak lett!)

A morcos.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Szerintem az Elixirbe már más összetételû fékpofát rakott az Avid, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Juicynál egyértelmûen jobb a BBB.
stumpjumpa

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis tanács kellene: Van egy Hayes Stroker ryde fék a bringámon, és az vele a bajom, hogy ha nedvesség éri a tárcsát, mondjuk mosásnál egy kis víz akkor nagyon nem akar fogni. Még nem nagyon mentem vele esõben, de ha mégis arra kerülne a sor, nem tudom, hogy állna meg a bringa velem együtt.
van erre valami praktika, hogy a fékpofát egy kicsit érdesíteni vagy a tárcsát valamivel tisztítani ?

és ha ezt lecserélném, milyen féket javasolnátok 50e Ft ig?

Szerintem elõször próbálkozz más gyártmányú fékbetéttel, mondjuk 2 db BBB-t bele az elsõ fékbe és kipróbál, ha jó akkor mehet a hátsóba is. Tény ezt a féket nem nagyon szokták dicsérni itt a fórumon.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Gi-gi.. BBB sztem odaver neki, juicy-ban próbáltam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
Shimano XT
Egy kis tanács kellene: Van egy Hayes Stroker ryde fék a bringámon, és az vele a bajom, hogy ha nedvesség éri a tárcsát, mondjuk mosásnál egy kis víz akkor nagyon nem akar fogni. Még nem nagyon mentem vele esõben, de ha mégis arra kerülne a sor, nem tudom, hogy állna meg a bringa velem együtt.
van erre valami praktika, hogy a fékpofát egy kicsit érdesíteni vagy a tárcsát valamivel tisztítani ?

Shimano XT
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!

Hamarosan vennem kell fékpofákat az Avid Elixir R fékeimhez.

A kérdésem, hogy érdemes kipróbálni a BBB fékpofáját, vagy az csak rosszabb, és maradjak az Avid-nál?

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Sziasztok!

P.GY.

P.GY.

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hát jól meglepõdtem. Itt állt a boltban néhány korábbi Avid Juicy 5 tárcsafék. Elvinnék, kibontom, a fékkarnál szivárgás. Vadonat új, dobozos fék, soha nem volt használva, egyszerûen állt két évet. A szivárgás mellett a festék felragyásodva, kézzel letörölhetõ. Gondoltam egy esetében elõfordulhat. Mind a négy esetében ugyanez a helyzet. Avid, Taiwan, megvan a véleményem, ezekután azt hiszem senkire nem fogom rábeszélni. Shimano fékekkel soha ilyen probléma nem volt. Igaz azokban nem is DOT 4 van. Ennek ellenére felfoghatatlan, hogy egy fékszett csupán a hosszabb tárolástól így károsodjon. Kiváncsi leszek a Biker reagálására

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló

Én úgy értettem,hogy 203-as elsõ adaptert venne és azzal párosítaná hátul a 180-as tárcsát és,hogy így jó-e.
Kár,hogy építõ jelleggel nem tudok hozzászólni,csak annyira,hogy 180-as elsõvel ment a 160-as hátsó tárcsa pár alátéttel.(nem én csináltam és valami bóvli mechanikus tárcsafékkel):)

üdv,Péter

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Azt, hogy például a Shimano elsõ és hátsó adaptere nem egyforma. Ebbõl eredõen az elsõt nem lehet (célszerû) feltenni hátra. A például pedig azt jelenti, hogy például a Shimano ilyen és ez nem zárja ki az Avidot, Hayes-t vagy más gyártó termékét sem a lehetõségek sorából.
Mert, és most jön a félreértés, úgy értelmeztem az alap felvetést, hogy csak egy adaptert fog venni elõre, a felszabaduló 180-as elsõ adapter pedig menne hátra a 180-as tárcsához.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem. Te ezt gondolod, de nem ezt írtad.;)
Olvasd el, hogy mit is írtál elõzõleg!

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ezt mondom én is. Más is félreértette az alap kérdést.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az azonos méretû féktárcsához készült elsõ és hátsó adapterek egyik gyártónál sem egyformák, mert nem is lehetnek azok.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Mire gondolsz?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Shimanoban az elsõ és a hátsó 180-as adapter például nem egyforma.

Ezt nem kellett volna...

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Férre értettetek... Veszek 2db elsõ 203-mas adaptert és az egyiket hátra teszem... Csak elöl 203-mas, hátul meg 180-as tárcsával... És igen, egyforma IS felfogatása van a váznak meg a villának... Valaki mondta, hogy így elméletileg jó lesz... Ezért kérdeztem...

Ilyesmi tárcsát még nem próbált senki???

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Shimanoban az elsõ és a hátsó 180-as adapter például nem egyforma.

Tárcsacsere elõtt állok, 203/180-ast tárcsákat szeretnék a bringámra... De ehez adaptert is kell vennem... A boltban nincs hátsó 180-as adapter... Elméletileg ha veszek elõre 203-mas adaptert akkor az mûködni fog hátul 180-as tárcsával???

http://www.bikemarke...it.php?img=5048
Ilyet vagy hasonló tárcsát használt már valaki??? Tapasztalatát írja már le!!! Elõre is köszi!!!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Én egyszer próbáltam 180-as elsõ adapter hátra, a távolság jó is volt, de a vastagsága nem volt megfelelõ.
Szerintem ugyan ez lesz a te esetedben is.
"Ride today, heal tomorrow"