Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
nehogy meglepõdj és kiugorjon a dugattyú, mint azt pároldallal visszább olvashatod, kenni semmivel sem kell

egyébként lehet h kevesebbet dolgozik mert kevesebb olaj jut oda, mivel az a dugattyú van "messzebb" - sala kollega ezt is írta visszább, lehet h úgy tûnik h nm dolgozik, de valamennyit igen, egyébként ilyen estekben ált. a légtelenítés segít

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
És hirtelen egy kis segítségre is lenne szükségem. SLX tárcsaféknél az egyik dugattyú nem nagyon akar dolgozni. Orvosolható a probléma anélkül, hogy a teljes cuccot szétbontanám?
Mûködik az a megoldás, hogy az egyik dugattyúra rátartok, hogy a másik kiszabaduljon, utána pedig takarítás, kenés. Mivel illik megkenni? Fékolajjal? Vagy kell egyáltalán? Itt is az olaj keni a dugattyút, mint a telónál a becsúszót?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
PM-IS adapternél szerintem sincs értelme. Nekem gyárilag ez az összeállítás volt: PM-IS 180mm-es tárcsához és nem volt alátét.

PM-PM-nél viszont a kétcsavaros Shimano adapter (hasonló, mint az elõbb linkelt BBB) két felfekvõ felülete nem párhuzamos (villa oldal - féktest oldal), emiatt kell az a lencsés-kagylós alátét és természetesen a csavarfej alá. Úgy ahogy a BBB-nél, csak ott megoldották úgy, hogy a csavarfej felfekvõ felülete a lencse.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
egy szettnek semmi értelme.... max ha a furat van elbaszva a villába - aminek igen kicsi esélye van, még rst-nél is - akkor lehet haszna h a csavar ne hajoljon meg, de ugy eaz is csak akkor hajlik meg a fékfelfogatásba ha túl van tépve

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimano - ket csavar rogziti az egeszet (fektestet+adaptert), az adapter itt tenyleg csak tavtarto, kulon rogzites nelkul. valszeg felulre kell rakni (csavarfej ala), ahogy legeloszor irtam - tulsagosan elemeli, ha alaja pakolom.

de eleg hasonlo ehhez, itt is a csavarfejhez raktak, ugy latszik nem veletlen :)

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha BBB akkor a csavarfej ala kell.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
rajzolgattam :) asszem avidnal epp azert van, hogy billentheto legyen, es azert kell alulra-felulre. itt viszont csak a kezdo billenest kell kikuszobolni, igy elvileg akarhova be lehetne rakni, ha a magassag engedi.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szerintem nem
fékszem, adapter, dönthetõ basz, féktest, csavar

akkor nem illene a fektest-csavar koze is tenni? mert a csavar doleset meghatarozza a menetesfurat, ferden fog a csavarfej allni a fektesten, nem fekszik fel. ill a dontheto alatet igy max oldaliranyban billentheto, fel-le nem (ket ponton rogzitett).

de ezt csak iqbol irom, azert kerdem, es baromira meg tudom magam gyozni a sajat hulyesegemrol. lehet a magassagnak kell eldontenie az egeszet: ha jo magassagba esik alatet nelkul, akkor fektest fole, ha nem, akkor alaja.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem nem
fékszem, adapter, dönthetõ basz, féktest, csavar

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vettem a shimano 775 pm fektesthez pm adaptert (160-180). a shimano nem hasznal a pm-is atalakitoinal ilyen dontheto alateteket - de ehhez adtak. a rogzito csavar es a fektest koze kell kerulnie? tehat: villacsatlakozas - atalakito - fektest - dontheto alatet - csavarfej?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rakjam fel elore? es a 6kilometer hosszu fekcsovel mit csinaljak? :) legteleniteni nem fogom. jol fog, de hatul egy jol beallitott v-fek is blokkolja a kereket...

tuti eleg lenne egy X2 elore is, de szeretnek jovo nyaron eljutni valahova ahol rendes meretu hegyek vannak [alpok vagy spanyolorszag, de minimum wales] es oda kell majd a vesztartalek. ezert lett a nagy fek. Tegnap talalkoztunk egy sraccal, ok rendszeresen jarnak coed y brenin-be meg cwymcarn-ba, es ott figyelt neki a hope V2 a speci enduron. 200/185.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ohhhoooo....nekem is kell olyan...

hátsó hogy fog...? rakd már fel egyszer elõre, csak ugy kiváncsiságbol...lehet az is elég

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egeszen pontosan a PM rogzites belso oldalat. de mar nem. csak a lakkot szedte le par mm-n aztan elcsendesult. egyre jobban harap a fek, most mar nagyon esznel kell lenni mert atdob a kormanyon.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

hát ahogy érzed :D, de azért annak nincs túl nagy fala...

papucsot nem a lábat...;)

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Na ma vettem sebbenzint áttöröltem vele alaposan a tárcsát utána a pofákat megcsiszoltam/megtisztítottam. Utána felmentem egy nagy dombra és lejöttem és fékezésekkel tarkítva sikerült úgy felmelegíteni a tárcsát hogy hozzá sem bírtam nyúlni. :D Remélem bekoptak valamennyire a pofák újra. :)

Köszönöm mindenkinek a tegnapi segítséget.

Üdv: Kristóf

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
hát ahogy érzed :D, de azért annak nincs túl nagy fala...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nemtom mivel jon gyarilag, de az van benne. persze a floating tarcsa reszeli a DT villa papucsat. node majd ledolgozza a folosleget es akkor csendben marad.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gyantás betét.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
igéretes kezdet!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valamelyik este felraktam a hopeokat. mmm. elvileg meg be sincs kopva, de az M4 a 185-os tarcsaval letepi az arcomat ha tul eroszen huzom.

RAUH-Welt
B E G R I F F