Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rakjam fel elore? es a 6kilometer hosszu fekcsovel mit csinaljak? :) legteleniteni nem fogom. jol fog, de hatul egy jol beallitott v-fek is blokkolja a kereket...

tuti eleg lenne egy X2 elore is, de szeretnek jovo nyaron eljutni valahova ahol rendes meretu hegyek vannak [alpok vagy spanyolorszag, de minimum wales] es oda kell majd a vesztartalek. ezert lett a nagy fek. Tegnap talalkoztunk egy sraccal, ok rendszeresen jarnak coed y brenin-be meg cwymcarn-ba, es ott figyelt neki a hope V2 a speci enduron. 200/185.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ohhhoooo....nekem is kell olyan...

hátsó hogy fog...? rakd már fel egyszer elõre, csak ugy kiváncsiságbol...lehet az is elég

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egeszen pontosan a PM rogzites belso oldalat. de mar nem. csak a lakkot szedte le par mm-n aztan elcsendesult. egyre jobban harap a fek, most mar nagyon esznel kell lenni mert atdob a kormanyon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

hát ahogy érzed :D, de azért annak nincs túl nagy fala...

papucsot nem a lábat...;)

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Na ma vettem sebbenzint áttöröltem vele alaposan a tárcsát utána a pofákat megcsiszoltam/megtisztítottam. Utána felmentem egy nagy dombra és lejöttem és fékezésekkel tarkítva sikerült úgy felmelegíteni a tárcsát hogy hozzá sem bírtam nyúlni. :D Remélem bekoptak valamennyire a pofák újra. :)

Köszönöm mindenkinek a tegnapi segítséget.

Üdv: Kristóf

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
hát ahogy érzed :D, de azért annak nincs túl nagy fala...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nemtom mivel jon gyarilag, de az van benne. persze a floating tarcsa reszeli a DT villa papucsat. node majd ledolgozza a folosleget es akkor csendben marad.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gyantás betét.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
igéretes kezdet!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valamelyik este felraktam a hopeokat. mmm. elvileg meg be sincs kopva, de az M4 a 185-os tarcsaval letepi az arcomat ha tul eroszen huzom.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Saját tapasztalat, hogy a homok is nagyon jó olajtalanításra.
Múltkor szivárgott a telóból az alsó csavarnál az olaj és ráment a tárcsára, kint voltam terepen amikor észrevettem. Kerék ki, betétek ki, betétek tárcsa jól bedörzsöl homokkal és egy-két fékezés után minden rendben volt. Persze a teló lábához is beszorítottam egy kis papírzsepi darabot, hogy szívja fel az olajat és ne a tárcsára folyjon.

A sebesség mindent megold.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

Na akkor holnap veszek sebbenzint azzal a tárcsát áttörölgetem utána fékbetét ki kicsit megcsiszolás utána fel a lejtõre és jó párszor le. :D

Köszi a segítséget. Még annyi hogy ha jövök le a lejtõn folyamatosan húzzam be egy kicsit vagy teljesen, aztán ki aztán megint teljesen be.... ?

nekem rendstzeresen kevesebbet fog a Hope M4 mosás után, ami ganaj a bringán volt rámegy és ha szárad akkor ott elég erõteljesen meg tud ragadni, sztem az alkohollal semmi baj nem lehet (kibaszottul rozsdaérzékeny anyagokat azokkal mosunk mert azok könnyen elpárolognak amikor egyetemen vizsgálunk vmit - semmi baja nem lesz, mert elpárolog, de érdemes minnél naygobb alkoholtartalmút)
másik szer a féktisztító: mindenre jó, csak a fékre nem. oké h lemossa a fékedrõl a zsírokat/olajokat, de utána olyan réteg keletkezik rajta ami alig ég le róla. mindenre jo, még bogárírtásra is :D csak fékre nem

menni kell a bringával ésszel és használni óvatosba, elõtte esetleg ki lehet venni a betétet és ablaktisztítóval lemosni, ezután csiszolópapírral megcsiszolni, mert nem feltétlen "szívja meg magát" a betét, nekem ez a módszer segített a magura gustavon is meg a hope mono mini-n is

a bekopás bouvdenes fékeknél hosszabb ideig tarthat mert nem szorít olyat a fék, kérdés h milyen idõs a bouvden - ez a harmadik aprónak tûnõ dolog ami csodákra képes

NAGYON FONTOS, HOGY CSAK ÓVATOSAN KEZD HASZNÁLNI A BIKEOT A SZERVIZEK UTÁN ÉS A BEKOPTATÁSOKKOR MERT CSÚNYA VÉGE LEHET. próbálgatni kell minden fékezés elõtt óvatosan negyedig-félig befogva a fékkart, hogy miket tud fogni a fék, ez azért fontos mert vagy nem fog és késõn szalacc bele valamibe, vagy hirtelen elkezd jobban fogni és paff jáccod zuppamant :D

minden amit írtam tapasztalat... ;)

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Már voltam kint vele. És nem javult.

SzerK:

Csináltam pár képet:

Egy Hayes MX4 fékrõl van szó.

Képek:
Kép1
Kép2
Kép3

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elõször menjél ki, és tekerj pár kört azzal a kerékpárral, hogy kiderüljön, valóban valós probléma van azzal a fékkel, vagy néhány fékezés után elmúlik! Majd ha nem javul, akkor lehet nekiesni a gépezetnek.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Sokat segítene ha elárulnád, hogy milyen fék...

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Mire lesz érdemes odafigyelnem miközben kiszedem a fékpofát?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

jó lesz az, igen.
féked meg attól függ milyen van. keress manualt a neten, vagy kérdezz itt. de a pofa kiszedés alap dolog.

óvatosan az ilyenekkel :)
lehet alap dolognak tûnik, de nem mindenki van megáldva mûszaki érzékkel. féknél meg nem annyira vicces ha menet közben derül ki, hogy elrontott valamit.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Na akkor holnap veszek sebbenzint azzal a tárcsát áttörölgetem utána fékbetét ki kicsit megcsiszolás utána fel a lejtõre és jó párszor le. :D

Köszi a segítséget. Még annyi hogy ha jövök le a lejtõn folyamatosan húzzam be egy kicsit vagy teljesen, aztán ki aztán megint teljesen be.... ?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
szerintem meg az alkohol nem jó...fõleg nem a 30%-nyi víztartalommal (vegyél sebbenzint, szintén patikai áru)
...de valószínûleg már a betét is olajos, azon meg a törölgetés már nem segít, ki kell "égetni" belõle

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
jó lesz az, igen.
féked meg attól függ milyen van. keress manualt a neten, vagy kérdezz itt. de a pofa kiszedés alap dolog.