Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
nekem az M4 mindig cincog, le van kakkantva.... fog oszt kész

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
jó, ugye azt mondod nyolcas van a tárcsában, de mindegyikben van, szal az a kérdés mekkora

nekem pl. több váznál, több féknél és ezek kombinációjánál is mindig a hátsó 6"-os tárcsába ment szemmel jól látható nyolcas fogalmam sincs miért (elég sokat szoktam pepecselni a beállítással, hogy tökéletes legyen)

szal nem egy halálos dolog ez

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi
a tárcsa centerlockos, de megnéztem a rögzítõ gyûrût és nem laza.

Lehet, hogy csak a tárcsának a rögzítõcsavarjai lazultak ki....(ha csavaros)

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi
Néztem én is hogy mozog-e mindkét dugattyú, de teljesen normálisan mûködnek.
Az egyengetésen még gondolkodom.

Üdv!

Nekem elég gyakori problémám volt. Egyik lehetõség: Az agyon nem egyenes az a rész, ahová a tárcsát felfogatod. Megeshet. A másik pedig, hogy hidrásnál nem mozog a belsõ dugattyú. Mech. tárcsánál ugye eleve nem mozog, nekem ezért lett benne nyolcas.
Ha tárcsaegyengetõvel nem lehet megcsinálni, valószínûleg kuka. Nekem szerencsére sikerült.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Erre gondoltam. Igaz nekem nem ez a típus van, de nagyjából hasonló. Nekem megérte az árát.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tárcsa kiegyenesítés:
Feltöltött kép

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Nekem itt ajánlgatták a BB7-et (bowdenes).Érdemes megpróbálni szerintem. Kerékpár, kerékpár alkatrész, és kerékpár felszerelés webáruház -> Itt 15000 körül van 160-as tárcsával. Fékkar meg az, amit eddig használtál:).

Sziasztok.

Tudnátok ajánlani elsõ féknek valami f@sza kis tárcsaféket? Hátul egy MX4 van. A váz egy PolarX 4X (2007-es). Az erõsebb fajtából kéne valami. 15E körül?! (ja és komplett kéne tehát fékkar, tárcsa meg minden). (innen az apróból vennék szerintem)

Köszi

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Lehet, hogy csak a tárcsának a rögzítõcsavarjai lazultak ki....(ha csavaros)

Sziasztok!

olyan problémám van hogy keletkezett egy nyolcas a hátsó féktárcsámban (Shimano SM-RT79 180mm), na most azt nem értem hogy hogyan mert nem történt semmi ami ezt indokolná.
Esetleg magában a kerékben van nyolcas attól a tárcsa is kacsázik?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Üdv!

Nekem elég gyakori problémám volt. Egyik lehetõség: Az agyon nem egyenes az a rész, ahová a tárcsát felfogatod. Megeshet. A másik pedig, hogy hidrásnál nem mozog a belsõ dugattyú. Mech. tárcsánál ugye eleve nem mozog, nekem ezért lett benne nyolcas.
Ha tárcsaegyengetõvel nem lehet megcsinálni, valószínûleg kuka. Nekem szerencsére sikerült.

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
a hõterheléstõl elvetemedett. csinálnak ilyet a tárcsák. gondolom kézzel nem tudod kiegyengetni, lehet, hogy csere

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Megnéztem centír állványban kerékben nincs nyolcas se kotyogás, gépben és állványban is mozgattam oldalra a kereket de meg se rezzent.
Sajna a tárcsában lett 8-as valamitõl de hogy hogy azt nem tudom, ráadásul ez alu bakos tárcsa kézzel sem hajlik akkor magától nem tudom hogy a francba lett 8-as benne.
Na mindegy már ezzel kell élnem ez van!

megnezed hogy mozog-e oldalra. benne a kerek a bringaban, fogod a kulsonel fogva, es mozgatod oldaliranyban. ha van neki jateka, akkor be kell allitani a konuszt

amugy a tarcsa nagyon konnyen hajlik, es eleg neki egy par milimeter, mivel olyan kozel van a pofakhoz, mar azt is egybol eszreveszed.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
mennyivel durvább a hope mint az xt?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tam: súlyban mi a különbség az m4 és x2 között? illetve mi a difi az x2 és v2 közt tudásban/anyagiakban?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
megnezed hogy mozog-e oldalra. benne a kerek a bringaban, fogod a kulsonel fogva, es mozgatod oldaliranyban. ha van neki jateka, akkor be kell allitani a konuszt

amugy a tarcsa nagyon konnyen hajlik, es eleg neki egy par milimeter, mivel olyan kozel van a pofakhoz, mar azt is egybol eszreveszed.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
És azt hogyan tudnám ellenõrizni hogy kotyog vagy nem?
Bár elvileg nem szabadna neki mert ez egy 1/2 éves xt agy ami sima xc-re van hsználva.
Mit lehet csinálni vele ha kottyog?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
ha az agy kottyog,akkor biza a tárcsa is kacsázik

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem:
SLX fék-féktárcsa kombinációhoz ki milyen betétet használ, mik a tapasztalatok? BR-M775 van most benne és elégedett vagyok, de ha esetleg tud valaki valamit, ami jobb v. olcsóbb és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

olyan problémám van hogy keletkezett egy nyolcas a hátsó féktárcsámban (Shimano SM-RT79 180mm), na most azt nem értem hogy hogyan mert nem történt semmi ami ezt indokolná.
Esetleg magában a kerékben van nyolcas attól a tárcsa is kacsázik?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Én nagy valószínûséggel Shimano Deore hidrásat fogok venni. 16 k a 203-as szett, de lehet, hogy csak felénk akciós. Azt mondták, hogy az már engem is biztosan megfog (105 kg vagyok, városi és XC felhasználó).

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Nem számít semmit, bármilyen V-fék/mech.tárcsa fék(váltó)karral használható. Viszont nekem az Avid az bejött nagyon :D