Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Ha hosszú abból sok gond nem lehet, szerintem bármelyik bringásboltban pár száz forintért méretre szabják.
De viszonylag egyszerûen otthon is méretre szabható. Van gyári Shimano leírás, légtelenítés nélküli fékcsõ rövidítésre.
Halkan megjegyzem, én elõször elb*sztam, mert elejtettem a csövet, és kifolyt az olaj.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Ha már ilyen egyöntetû a véleményünk, akkor az SLX kerül beszerzésre. :)
Köszi a válaszokat.

Vedd figyelembe a fékcsõ hosszát is,mielõtt megveszed.Én is néztem ezeket a hírdetéseket,és konkrétan nem tudom melyiknél,de például nekem túl hosszú lenne.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Lehet-e gond egy új (eddig egyáltalán nem használt) XT féknél, hogy 2008-as? Gondolok arra pl, hogy az olaj az állástól esetleg megváltozik, a gumi alkatrészek elöregednek, stb?

Nem láttam a hirdetést, de attól, hogy 2008-asként árulják, nem biztos, hogy 2008-as gyártásra gondolnak, hanem, hogy 2008-as modell. Emlékeim szerint ugyanaz a 2008-as modellt (775) gyártották 2009-ben és 2010-ben is. Tehát lehet, hogy 2 hónapja készült.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
simán az SLX....

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Ha már ilyen egyöntetû a véleményünk, akkor az SLX kerül beszerzésre. :)
Köszi a válaszokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szintén
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
én az slx-et venném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

Az apróban találtam 2 új fékrendszert is.

1. SLX 2010-es - 25.000 Ft
2. XT 2008-as - 32.000 Ft

Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
Nekem egyelõre inkább az SLX a szimpatikusabb. Az árkülönbözetbõl kijön a +1 tárcsa is és nem hiszem, hogy teljesítményben nekem annyira számítana a két rendszer közti különbség. Nem volt még korábban hydrás fékem, így gyakorlatilag úgysem tudom összehasonlítani semmivel.

Köszi

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Köszi :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
ennyi idõ alatt nem
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Lehet-e gond egy új (eddig egyáltalán nem használt) XT féknél, hogy 2008-as? Gondolok arra pl, hogy az olaj az állástól esetleg megváltozik, a gumi alkatrészek elöregednek, stb?

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Az mitõl van, hogy a BB7-es fékem alubakos XT tárcsával nem akar mûködni, míg a BB5-ös meg sokkal jobban fog ezzel a tárcsával, mint az eredetivel? (Fékbetét csere sem segít.)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Húúú, Emberek

Nagyon köszi a válaszokat. Most is találtam SLX-et 25-ért, XT (2008-ast) 32-ért. Ennyiért kár kínlódni a külföldi rendelésekkel.

Még1x köszönöm. :)

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Szerintetek ennyiért jó ajánlat?
New Shimano SLX BL-M665 & BR-M665 Disc Brakes (F+R) - eBay (item 190497050805 end time Mar-02-11 02:57:08 PST)

~35.000 HUF

30-35-ért új 775 XT szokott lenni itt az apróban, többször láttam, 1-2 hónapja én is 30 körül vettem itt új xt-t az asszonynak.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
szerintetek shimano xt féktestekkel kompatibilis az avid g3 cs tárcsa?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

New Shimano SLX BL-M665 & BR-M665 Disc Brakes (F+R) - eBay (item 190497050805 end time Mar-02-11 02:57:08 PST)

~35.000 HUF

így önmagában eléggé. kérd meg az eladót, hogy küldje ajándékként és írjon rá alacsonyabb értéket, mint a valós. így esélyes hogy, hogy átcsusszan a vámon. tárcsákat, adaptereket külön tervezed vásárolni?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 2010 Shimano SLX fék
én lehet, h. inkább ezt venném.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

~35.000 HUF

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Hi srácok

Ez az AVID Elixir CR tényleg olyan über fékszett (mint amilyen drága)? Érezhetõen jobb mint egy xt?

K.P.

K.P.

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Ha nagyon számold a grammokat akkor tudod nagyon jól hogy az valami rovására megy pláne egy ilyen agyon könnyített féknél.

Tudom persze, de valamiért mégis ezt vettem most a hülye fejembe, s meg akarom valósítani. Idénre nem tervezek nagyon egy versenyt sem, csak edzeni megyünk ide-oda a hegyekbe, s ki szeretném próbálni. Ha nem jön be (s túlélem), akkor persze csere... :-)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Átolvastam a téma utolsó 100 oldalát, de nem találtam SLX rendszerrõl túl sok infót.
Úgy néz ki erre a rendszerre cserélem a mechanikus tárcsafékemet, 180/160-as tárcsával.

Valakinek van errõl tapasztalata? Esetleg javaslat mire figyeljek, milyen tárcsát vegyek hozzá? Most a kerékpáron SM-RT53-as tárcsák vannak. Azok jók az SLX-hez?

Köszi