Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. november 26. - 12:11
Írta 2011. november 26. - 11:10
az alakja szvsz nem nagyon ter el, hanem az anyaga mas. az egyik lemezbol hajtogatott, a masik meg egy dbbol megmunkalt. legalabbis a fotok alapjan.
Szerintem meg, de.
Írta 2011. november 26. - 07:48
Írta 2011. november 26. - 00:47
Nem sok. Állítható a nyomáspont (hogy mennyire behúzva a fékkart fog a fék), ennyi. Meg csillogóbb (nem matt alumínium színû) az XT fékkarján a dugattyúház, vagy minek lehet azt nevezni... Kérdés, hogy ez neked ér-e plusz pénzt.
Meg még talán a fékkar formájában...
Írta 2011. november 25. - 21:04
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. november 25. - 20:53
Írta 2011. november 25. - 20:43
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. november 25. - 20:39
Az Avid fékkaroknál melyik kis csavarral lehet a fékkar helyzetét állítani??Mármint,hogy kint fogjon,vagy bent.A külsõ kis inbusszal,vagy belsõ,kissebbel?
Illetve a másik mit állít? ( Avid 3.5 )
Írta 2011. november 25. - 18:19
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. november 25. - 18:07
Azt szeretném kérdezni, hogy az slx m666 os féket hogy célszerû légteleníteni? Azt irja a leírás, hogy az sm-disc kiegészitõt kell használni. Ezt itthon lehet valahol kapni? illetve lehet e valamivel helyettesíteni?
Írta 2011. november 25. - 15:38
Köszönöm a segítségeteket! Akkor már csak azt kérdezném,hogy mi a különbség az új slx és az új xt között szerkezetileg? Mert árban az slx olcsóbb valamivel,és így akkor felesleges megvenni az xt-t. Gondolom az xt esetleg könnyebb pár grammal,de a súly viszont nem érdekel!
Nem sok. Állítható a nyomáspont (hogy mennyire behúzva a fékkart fog a fék), ennyi. Meg csillogóbb (nem matt alumínium színû) az XT fékkarján a dugattyúház, vagy minek lehet azt nevezni... Kérdés, hogy ez neked ér-e plusz pénzt.
Írta 2011. november 25. - 15:06
igen jobb nala az uj slx. az uj xt meg szinte ua, mint az slx.
Köszönöm a segítségeteket! Akkor már csak azt kérdezném,hogy mi a különbség az új slx és az új xt között szerkezetileg? Mert árban az slx olcsóbb valamivel,és így akkor felesleges megvenni az xt-t. Gondolom az xt esetleg könnyebb pár grammal,de a súly viszont nem érdekel!
Írta 2011. november 25. - 11:06
S most mit használsz? Új xt-t vagy új slx-et? Ténylegesen jobb valamelyik akkor a 775-nél?
igen jobb nala az uj slx. az uj xt meg szinte ua, mint az slx.
Írta 2011. november 25. - 09:22
S most mit használsz? Új xt-t vagy új slx-et? Ténylegesen jobb valamelyik akkor a 775-nél?
A 666-os az új SLX, azt használja jelenleg elég nagy megelégedéssel. Lapozz vissza pár oldalt ezen a topikon belül, elég sokan dicsérik az új SLX-et úgy, hogy nem ez az elsõ Shimano fékük, pl. zeezoltano, Gardner03, arn. Epyc is új SLX-et vett, de neki nem tudom, mi volt elõtte.
Írta 2011. november 25. - 02:54
en hasznaltam 666ot es 775ot
Írta 2011. november 24. - 15:49
Írta 2011. november 24. - 14:57
Attól függ, melyik verzió van éppen az üzletben, ahonnan vennéd, létezik hûtõbordás és hûtõborda mentes verzió is. Szerintem, ha van vevõd a 775-ös XT-re, és nem kell sokat rádobj az új XT/SLX fékre, akkor megéri a cserét. Eddig csak jót hallottam errõl a két új generációs fékrõl, és nekem is jó tapasztalataim vannak ezekkel, nem bántam meg, hogy váltottam Juicy 7-rõl, pedig az is fogott rendesen, csak a beállíthatósága nem volt ilyen pofonegyszerû.
Hali!
Köszi a segítséget! A 775-t használom már egy ideje,jópár km van már benne,de én szerettem.Viszont most egyre jobban arra jutok,hogy itt az ideje a cseréjére. Szóval azt mondjátok jobb lesz a fékhatás az újjal? Nincs itt valaki olyan,aki használta esetleg már mindkettõt,és lenne összehasonlítási alapja? (775 vs 785)
Még azt kérdezném,hogy azt írják hogy túlméretes (22mm) dugattyúk vannak a 785-ben. A 775-ben ezek mekkorák?
Azt tudja valaki,hogy a hûtõbordás fékbetét mibe kerül? (fémes ill. mûgyantás is) és persze hol kapható?
Köszönöm!
Írta 2011. november 24. - 14:54
XT 775 fékem van. Eddig a sima alap SM-RT53as féktárcsákkal használtam, meg is voltam vele elégedve. Új kerekek miatt egy 6 csavaros hazsnált Hayes V6 került bele. Elsõ 5 km utána fék hatás szinte semmi. Hátulját csak nehezen tudom blokkolni, de akkor már iszonyú hangja van, s ABS-es. Az eleje is nyúlós, nem bírom koppra lefékezni, hogy a hátulját megemelje.
Lehet ez azért, mert még össze kell kopniuk, vagy új tárcsa után kell néznem?
Írta 2011. november 24. - 09:40
Hali!
Érdeklõdni szeretnék tõletek,hogy az új 2012es shimano xt m785 tárcsafék,annyira jó,mint amennyire hirdetik? Nekem 775ös xt-m van!
Megérné lecserélni az újra? (csak mert az egyik kollégám megvenné a fékjeimet,ezért estem gondolkodóba!)
Vagy az új 2012es slx a 785-ös xt helyett netán? Elég nagy súlyban vagyok 120+,és 203as tárcsával használnám!
Jobb az új slx esetleg mint az xt? Használt már valaki új xt-t közületek?
A 775ös xt jó volt,de nem annyira,hogy szinte fejre tudtam volna vele állni 1-1 nagyobb fékezéskor sem!Persze nem az a célom,hogy mindenképp fejre essek,de ha a 775-nél ténylegesen sokkal jobban fog,akkor már megérné lecserélnem az újra!
Még azt kérdezném,hogy mintha az olvastam volna valahol,hogy a hûtõbordás fékbetétek a 785-höz csak opcionálisan választhatók,így gyárilag nem is azokkal kapnám ezek szerint?
Thx a segítséget!
Attól függ, melyik verzió van éppen az üzletben, ahonnan vennéd, létezik hûtõbordás és hûtõborda mentes verzió is. Szerintem, ha van vevõd a 775-ös XT-re, és nem kell sokat rádobj az új XT/SLX fékre, akkor megéri a cserét. Eddig csak jót hallottam errõl a két új generációs fékrõl, és nekem is jó tapasztalataim vannak ezekkel, nem bántam meg, hogy váltottam Juicy 7-rõl, pedig az is fogott rendesen, csak a beállíthatósága nem volt ilyen pofonegyszerû.