Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Attól függ, melyik verzió van éppen az üzletben, ahonnan vennéd, létezik hûtõbordás és hûtõborda mentes verzió is. Szerintem, ha van vevõd a 775-ös XT-re, és nem kell sokat rádobj az új XT/SLX fékre, akkor megéri a cserét. Eddig csak jót hallottam errõl a két új generációs fékrõl, és nekem is jó tapasztalataim vannak ezekkel, nem bántam meg, hogy váltottam Juicy 7-rõl, pedig az is fogott rendesen, csak a beállíthatósága nem volt ilyen pofonegyszerû.

a shimano csak hûtõbordásat árul.
ha hûtõborda nélküli fékbe botlasz kiskerben, az oem fék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Ok köszi,visszaolvastam! Már csak egy olyan üzletet kell találnom,ahol megtudom venni jó áron.

én itt venném,már csak a gari miatt is...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ok köszi,visszaolvastam! Már csak egy olyan üzletet kell találnom,ahol megtudom venni jó áron.

bikecomponents.de

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Az M666 jobb,erõsebb, szebb, olvas vissza milliószor le lett már írva nem ragozom tovább.

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
hy
van egy hayes stroker ride fékem egy merida matts tfs trail 300d-n és ha hátul fékezek akkor koppan a fékbetét a tárcsán (nem biztos h ez de koppan egyet) és kattan, ilyen hülye hangot ad ki. Mit csináljak vele gon-e ez egyáltalán?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

SLX hidraulikus fékhez,gyári betétekkel milyen 180-as csavaros tárcsát tudnátok ajánlatok?

pl. SM-RT76-ost, ha van itthon 180-as méretben.
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
alubakos xt...

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
SLX hidraulikus fékhez,gyári betétekkel milyen 180-as csavaros tárcsát tudnátok ajánlatok?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ahoz képest a SR agyak nem kis hányadát a quando gyártsa...:)
xt kemény 30 grammal könyebb :)

nekem sem olyan cegnek tunnek, akik nagyon maguk gyartananak mindent...

vki linkelt egy kepet, azon hajszalra ugyanannyinak mertek. szvsz az icetech tarcsak miatt lehet inkabb elteres.

Ha nem tévedek, a felnik 95%-a ilyen kialakítású. De inkább 100%-ot mondanék.

nos, ezt nem tudom, de mindenesetre nekem uj volt, hogy egy latszolag hagyomanyos fuztesu kereknel es hagyomanyos kialakitasu aggyal illetve kullokkel a legkulso keresztezesnel ne erjenek ossze a kullok (csak az agyat es a felnit erintik). en ennek tudtam be ezt az elterest.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az M666 jobb,erõsebb, szebb, olvas vissza milliószor le lett már írva nem ragozom tovább.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Semmi különbséget nem fogsz észre venni mivel te is mint a bringások 90% átlagfelhasználó vagy 2 különbség van egy a színe a másik a nyomáspont állítás hiánya anélkül meg ezután is megleszel ahogy eddig is meg voltál ha megnézed az slx testben is megvan a nyomáspont állító csavar helye csak le van dugózva ergo félig xt:) az slx is:) Ja és grammra is tök egyforma ne ezen vacillálj.

A súly engem egyáltalán nem érdekel,mivel nem vagyok gramm-mániás! Igazán még a fékkar karján látni különbséget a kettõ között,de az nem tudom hogy egyáltalán befolyásol-e valamit?
Te amúgy használtál az új slx-ed elõtt 775-ös xt-t? Te mit tapasztaltál,miben másabb? (bocs,most tapasztalatokat gyûjtök! :-) )
Köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

nem... olyan felni, hogy mindegyik oldalnak "szolo" lyuk kicsit oldalt van a kozepponthoz kepest. igy kevesbe feszul a felni, a kullok kozotti res miatt meg a kullok. nem hulyeseg (elvileg).

Ha nem tévedek, a felnik 95%-a ilyen kialakítású. De inkább 100%-ot mondanék.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

a Sun mindig felniket csinalt, a Ringle meg agyakat. szal itt a valaszod :)

ahoz képest a SR agyak nem kis hányadát a quando gyártsa...:)

Semmi különbséget nem fogsz észre venni mivel te is mint a bringások 90% átlagfelhasználó vagy 2 különbség van egy a színe a másik a nyomáspont állítás hiánya anélkül meg ezután is megleszel ahogy eddig is meg voltál ha megnézed az slx testben is megvan a nyomáspont állító csavar helye csak le van dugózva ergo félig xt:) az slx is:) Ja és grammra is tök egyforma ne ezen vacillálj.

xt kemény 30 grammal könyebb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ezt nem tudtam :)

Nem lehet, hogy rosszul van ott fûzve? Fenemód fura, hogy nem fér el a féknyereg a küllõktõl. Az már kevésbé meglepõ, hogy ez a sosemhallott probléma pont nálad jelentkezik, kiválasztott lehetsz. :)

nem... olyan felni, hogy mindegyik oldalnak "szolo" lyuk kicsit oldalt van a kozepponthoz kepest. igy kevesbe feszul a felni, a kullok kozotti res miatt meg a kullok. nem hulyeseg (elvileg).

igen folyamatosan kivalasztottnak erzem magam az ilyen hulye hibak miatt :D amugy sikerult megoldani az alatetekkel, igy olyan 1-2mm lehet a kullok, meg a fektest kozott.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

hat irtam nekik, kivancsi leszek mit lepnek ra. az a gond, hogy ebben az arban nincs tubelesses 29er alternativa. vegulis se a fox villa, se a shimano fek nem egy nagy unikum...

Nem lehet, hogy rosszul van ott fûzve? Fenemód fura, hogy nem fér el a féknyereg a küllõktõl. Az már kevésbé meglepõ, hogy ez a sosemhallott probléma pont nálad jelentkezik, kiválasztott lehetsz. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

hmmm... elnéztem a képeket amit arn feltett,igazából majdnem teljesen egyforma a két fékkar,mondjuk az slx nem egyenesen áll a képen az xt-hez viszonyítva,de még mindig nemtudom igazán,hogy megéri-e a kettõ közötti különbséget megfizetni ilyen apró különbségek miatt!
Mégis gondolom,hogy xt-t dícsérik többen. (külföldi oldalakra gondolva.) hmmm...

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Nem sok. Állítható a nyomáspont (hogy mennyire behúzva a fékkart fog a fék), ennyi. Meg csillogóbb (nem matt alumínium színû) az XT fékkarján a dugattyúház, vagy minek lehet azt nevezni... Kérdés, hogy ez neked ér-e plusz pénzt.

hmmm... elnéztem a képeket amit arn feltett,igazából majdnem teljesen egyforma a két fékkar,mondjuk az slx nem egyenesen áll a képen az xt-hez viszonyítva,de még mindig nemtudom igazán,hogy megéri-e a kettõ közötti különbséget megfizetni ilyen apró különbségek miatt!
Mégis gondolom,hogy xt-t dícsérik többen. (külföldi oldalakra gondolva.) hmmm...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat irtam nekik, kivancsi leszek mit lepnek ra. az a gond, hogy ebben az arban nincs tubelesses 29er alternativa. vegulis se a fox villa, se a shimano fek nem egy nagy unikum...

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Értem! Csak azért kérdeztem mert nekem az Am. Classic agyaim nagyon magasak, és a 160-as tárcsánál pont 1 mm hézag van (xt fék)! Avidnál volt hely bõven! Valami leírást nem kaptál hozzá amiben feltüntetik a paramétereket? Mert ha nem írják ezt le, én tuti visszavágnám nekik!