Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
hy
van egy hayes stroker ride fékem egy merida matts tfs trail 300d-n és ha hátul fékezek akkor koppan a fékbetét a tárcsán (nem biztos h ez de koppan egyet) és kattan, ilyen hülye hangot ad ki. Mit csináljak vele gon-e ez egyáltalán?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

SLX hidraulikus fékhez,gyári betétekkel milyen 180-as csavaros tárcsát tudnátok ajánlatok?

pl. SM-RT76-ost, ha van itthon 180-as méretben.
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
alubakos xt...

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
SLX hidraulikus fékhez,gyári betétekkel milyen 180-as csavaros tárcsát tudnátok ajánlatok?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ahoz képest a SR agyak nem kis hányadát a quando gyártsa...:)
xt kemény 30 grammal könyebb :)

nekem sem olyan cegnek tunnek, akik nagyon maguk gyartananak mindent...

vki linkelt egy kepet, azon hajszalra ugyanannyinak mertek. szvsz az icetech tarcsak miatt lehet inkabb elteres.

Ha nem tévedek, a felnik 95%-a ilyen kialakítású. De inkább 100%-ot mondanék.

nos, ezt nem tudom, de mindenesetre nekem uj volt, hogy egy latszolag hagyomanyos fuztesu kereknel es hagyomanyos kialakitasu aggyal illetve kullokkel a legkulso keresztezesnel ne erjenek ossze a kullok (csak az agyat es a felnit erintik). en ennek tudtam be ezt az elterest.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az M666 jobb,erõsebb, szebb, olvas vissza milliószor le lett már írva nem ragozom tovább.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Semmi különbséget nem fogsz észre venni mivel te is mint a bringások 90% átlagfelhasználó vagy 2 különbség van egy a színe a másik a nyomáspont állítás hiánya anélkül meg ezután is megleszel ahogy eddig is meg voltál ha megnézed az slx testben is megvan a nyomáspont állító csavar helye csak le van dugózva ergo félig xt:) az slx is:) Ja és grammra is tök egyforma ne ezen vacillálj.

A súly engem egyáltalán nem érdekel,mivel nem vagyok gramm-mániás! Igazán még a fékkar karján látni különbséget a kettõ között,de az nem tudom hogy egyáltalán befolyásol-e valamit?
Te amúgy használtál az új slx-ed elõtt 775-ös xt-t? Te mit tapasztaltál,miben másabb? (bocs,most tapasztalatokat gyûjtök! :-) )
Köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

nem... olyan felni, hogy mindegyik oldalnak "szolo" lyuk kicsit oldalt van a kozepponthoz kepest. igy kevesbe feszul a felni, a kullok kozotti res miatt meg a kullok. nem hulyeseg (elvileg).

Ha nem tévedek, a felnik 95%-a ilyen kialakítású. De inkább 100%-ot mondanék.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

a Sun mindig felniket csinalt, a Ringle meg agyakat. szal itt a valaszod :)

ahoz képest a SR agyak nem kis hányadát a quando gyártsa...:)

Semmi különbséget nem fogsz észre venni mivel te is mint a bringások 90% átlagfelhasználó vagy 2 különbség van egy a színe a másik a nyomáspont állítás hiánya anélkül meg ezután is megleszel ahogy eddig is meg voltál ha megnézed az slx testben is megvan a nyomáspont állító csavar helye csak le van dugózva ergo félig xt:) az slx is:) Ja és grammra is tök egyforma ne ezen vacillálj.

xt kemény 30 grammal könyebb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ezt nem tudtam :)

Nem lehet, hogy rosszul van ott fûzve? Fenemód fura, hogy nem fér el a féknyereg a küllõktõl. Az már kevésbé meglepõ, hogy ez a sosemhallott probléma pont nálad jelentkezik, kiválasztott lehetsz. :)

nem... olyan felni, hogy mindegyik oldalnak "szolo" lyuk kicsit oldalt van a kozepponthoz kepest. igy kevesbe feszul a felni, a kullok kozotti res miatt meg a kullok. nem hulyeseg (elvileg).

igen folyamatosan kivalasztottnak erzem magam az ilyen hulye hibak miatt :D amugy sikerult megoldani az alatetekkel, igy olyan 1-2mm lehet a kullok, meg a fektest kozott.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

hat irtam nekik, kivancsi leszek mit lepnek ra. az a gond, hogy ebben az arban nincs tubelesses 29er alternativa. vegulis se a fox villa, se a shimano fek nem egy nagy unikum...

Nem lehet, hogy rosszul van ott fûzve? Fenemód fura, hogy nem fér el a féknyereg a küllõktõl. Az már kevésbé meglepõ, hogy ez a sosemhallott probléma pont nálad jelentkezik, kiválasztott lehetsz. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

hmmm... elnéztem a képeket amit arn feltett,igazából majdnem teljesen egyforma a két fékkar,mondjuk az slx nem egyenesen áll a képen az xt-hez viszonyítva,de még mindig nemtudom igazán,hogy megéri-e a kettõ közötti különbséget megfizetni ilyen apró különbségek miatt!
Mégis gondolom,hogy xt-t dícsérik többen. (külföldi oldalakra gondolva.) hmmm...

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Nem sok. Állítható a nyomáspont (hogy mennyire behúzva a fékkart fog a fék), ennyi. Meg csillogóbb (nem matt alumínium színû) az XT fékkarján a dugattyúház, vagy minek lehet azt nevezni... Kérdés, hogy ez neked ér-e plusz pénzt.

hmmm... elnéztem a képeket amit arn feltett,igazából majdnem teljesen egyforma a két fékkar,mondjuk az slx nem egyenesen áll a képen az xt-hez viszonyítva,de még mindig nemtudom igazán,hogy megéri-e a kettõ közötti különbséget megfizetni ilyen apró különbségek miatt!
Mégis gondolom,hogy xt-t dícsérik többen. (külföldi oldalakra gondolva.) hmmm...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat irtam nekik, kivancsi leszek mit lepnek ra. az a gond, hogy ebben az arban nincs tubelesses 29er alternativa. vegulis se a fox villa, se a shimano fek nem egy nagy unikum...

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Értem! Csak azért kérdeztem mert nekem az Am. Classic agyaim nagyon magasak, és a 160-as tárcsánál pont 1 mm hézag van (xt fék)! Avidnál volt hely bõven! Valami leírást nem kaptál hozzá amiben feltüntetik a paramétereket? Mert ha nem írják ezt le, én tuti visszavágnám nekik!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sun ringle kerek, nem tudom, hogy ki csinalja nekik az agyakat :) epp azert valasztottam ezt a kereket, mert relativ konnyu, de meg nincs agyonkonnyitve, es olyan kulloket hasznalnak, amit egyszeru cserelni (2-1.8-2es), nincsen teli mindenfele egyedi dologgal.

nem is az agy a gond, hanem, hogy notubes licenszes felni (asszem emiatt irjak, hogy aszimetrikus), es a kullok nem ernek ossze a kereszteknel, hanem elallnak kicsit egymastol. ez azt eredmenyezi, hogy minden masodik kullo kijjebb van vmivel. ezek vernek bele a fektestbe. 180as a tarcsa, erdekes lenne, ha pl 160asat akarnek hasznalni, mert az meg alatettel sem mukodne.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Milyen agy van a kerékbe?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az alak alatt azt ertettem, amit megfogsz, es hasznalsz.

ilyet meg nem lattam. vettem egy gyari kerekszettet, egesz delutan a tubeless reszevel szuttyogtem, gondoltam mindenre, hogy vmi galiba lehet. kesz... utanallitom a feket, erre vmi fura zaj. mondom, mi a sz*r? a tarcsa, vagy mi. erre: a fektest beleer minden masodik kullobe... ha kozepre allitom, akkor eppenhogy, ha kicsit arrebb, akkor hajszal hijjan nem, de mivel mindennek van egy holtjateka, ilyennel inkabb nem szorakoznek. ezek nem vmi szabvany alapjan keszulnek?

egy otletem van, hogy alatetezem az agy es a tarcsa kozott. ez mennyire terheli meg a csavarokat, agyat, tarcsat, hogy nem kozvetlenul az agyra rogzitem? esetleg lehetne nagyobb tarcsaval hasznalni, mert akkor kijjebb kerulne a fektest is, de nincs ra szuksegem.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Na ugye hogy eltérõek!