Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Még nem láttam ilyet, kifejezetten örülök hogy slx-m van és annak a tartály fedele a tetején van és nem az oldalán.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

olyan kis színes tartály izét hol lehet kapni, amit itt használnak? vagy nélküle is megoldható a dolog valahogy?
Bleeding Shimano BR-M575 brakes - YouTube

erre esetleg valaki?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem az 575-ösé (tán hasonló a betét ) most kezd elfogyni így 3000 kilcsi után. még olyan 0,2 mm anyag van elöl, hátul kicsit több.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok! Egy BR-445-ben lévõ gyári fékbetét hány km-t bírhat? Száraz idõben, folyamatosan a budai heyekben használva. Gondolom az elsõ itt is hamarabb kopik, de most a hátsó kezd kicsit "dörzsis" hangot adni. Persze a keddi tekerés kicsit sáros körülmények között volt, az is lehet, hogy beszedtem valamit?

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Szevasztok!
Biztos volt már téma,jópár oldalt is visszaolvastam,de nem találtam a kérdésemre sajnos választ! Sajnos kicsit már elkoptak a 6csavaros Shimano XT SM-RT76-os tárcsáim,és gondoltam ha már vennem kell tárcsát,akkor kipróbálnám az új XT-t az SM-RT86-ot. Érezhetõen jobb az RT86-os mint az RT76-os? Érdemes a 76 helyett az 86-ot venni? (Új 2012-es 785-ös XT fékem van!)

Más: Az új SM-RT99 saint 2013 valami iszonyat durván néz ki: Gallery: Shimano Saint 2013 Unveiled - BikeRadar

Bárcsak lenne ez 6csavarosba,máris inkább ilyent választanék. :)

Nem, érzésre semmi különbség nincs. Az új sainton meg nem véletlenül van kivezetve a középsõ alumag....

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Szevasztok!
Biztos volt már téma,jópár oldalt is visszaolvastam,de nem találtam a kérdésemre sajnos választ! Sajnos kicsit már elkoptak a 6csavaros Shimano XT SM-RT76-os tárcsáim,és gondoltam ha már vennem kell tárcsát,akkor kipróbálnám az új XT-t az SM-RT86-ot. Érezhetõen jobb az RT86-os mint az RT76-os? Érdemes a 76 helyett az 86-ot venni? (Új 2012-es 785-ös XT fékem van!)

Más: Az új SM-RT99 saint 2013 valami iszonyat durván néz ki: Gallery: Shimano Saint 2013 Unveiled - BikeRadar
Bárcsak lenne ez 6csavarosba,máris inkább ilyent választanék. :)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Semmi erre? :confused:

korábban írtuk páran, hogy tapasztaltunk hasonló problémákat. sokat állt a bringa, aztán egyszercsak ohne fék. betétek kiégetése után viszont ugyan úgy mûködött minden probléma nélkül.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
olyan kis színes tartály izét hol lehet kapni, amit itt használnak? vagy nélküle is megoldható a dolog valahogy?
Bleeding Shimano BR-M575 brakes - YouTube

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Nekem SKF is hamargyorsan megadta magát anno....

Nekem meg 2 éve benne volt már mikor eladtam a kereket, még mindig hibátlan állapotban...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem tettél fel kérdést, akkor miért vársz választ.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Gondolom az gebasz ha a munkahenger mellett 1-1csepp olaj távozik a világûrbe. Shimano Deore Xt a fázós sorozatból.
Minap vettem észre mikor kiganyéztam az egész bicajt a sok trutyitól hogy ott az beza oil. Tehát csere mivel ugye nincs
pótalkatrész. Fasza örülök akkor neki :|.

Így már értem hogy miért száll el a fékpofa a hátsó féknél. Pont ezért!

Semmi erre? :confused:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem SKF is hamargyorsan megadta magát anno....

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ilt25

ilt25

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

akkor majd unni fogod a berágódott kínai csapágyakat is :D

:)D jah lehet.Am a papirján japánt irnak...de ez már nem ide tartozik

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Nálam is ez van. Sima aszfalton gurulok és nagyon ritkán de egyszer csak el kezd cincogni. De mitõl ??? Mi fáj neki olyankor ?
Kis fékbehúzás nálam is segít. Az átütõ nem tudom hogy jön ide.
Érthetetlen....

Lehet terepen is csinálja ezt, de akkor ugye (legalábbis én) nem erre figyelek.
Nálam tudom h van egy pici játéka a betéteknek, tuti ez okozza, de én szarom le. Míg rendesen fog a fékem :)
Hope M6 forever!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Szóval akkor ez van:(?! És egyébként nem kell ahoz kanyar,hogy beleérjen és igy van,meghúzogatom akkor semmi utána.A francba,rá költök egy csomó pénzt és ne.Az a fura,hogy a juci3+6ezres shimano agy nem csinálta.Igaz ami igaz a novatec nem 1shimano minõség gondolom, csak untam már a kónuszokat.

akkor majd unni fogod a berágódott kínai csapágyakat is :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

a 35milis 888-am is csinálja :o
biztos nem beállítás probléma, meg nyolcas a tárcsában, néha rájön egy kicsit, cincog aztán abbahagyja.

Nekem elõl hátúl átütõs, és még is néha bele szokott érni. Nálam tudom h néha a betétek fészkelõdnek és ez okozza a cincegést. Behúzom egy pillanatra a féket, és megint semmi baja.

Nálam is ez van. Sima aszfalton gurulok és nagyon ritkán de egyszer csak el kezd cincogni. De mitõl ??? Mi fáj neki olyankor ?
Kis fékbehúzás nálam is segít. Az átütõ nem tudom hogy jön ide.
Érthetetlen....
Marci

ilt25

ilt25

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Szóval akkor ez van:(?! És egyébként nem kell ahoz kanyar,hogy beleérjen és igy van,meghúzogatom akkor semmi utána.A francba,rá költök egy csomó pénzt és ne.Az a fura,hogy a juci3+6ezres shimano agy nem csinálta.Igaz ami igaz a novatec nem 1shimano minõség gondolom, csak untam már a kónuszokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem mióta átütõs lett, semmi cincin.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Amint átütõs lesz a tengelyed megszûnik a cicergés.

Nekem elõl hátúl átütõs, és még is néha bele szokott érni. Nálam tudom h néha a betétek fészkelõdnek és ez okozza a cincegést. Behúzom egy pillanatra a féket, és megint semmi baja.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
a 35milis 888-am is csinálja :o

biztos nem beállítás probléma, meg nyolcas a tárcsában, néha rájön egy kicsit, cincog aztán abbahagyja.