Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget kérnék: 2 hónapos Tektro Draco tárcsafékeim közül az elsõ egyik pillanatról a másikra elkezdett megálláskor nyikorogni. (Ha állva behúzom a fékeket, engedi egy kicsit a kereket, ekkor jön a nyüszítés is - ugyanez van rendes fékezésnél is.) Nem történt semmi a bicajjal, és nem is nyúztam agyon a fékeket.
Bocs a rookie kérdésért :)

Koszos vagy a betét vagy a tárcsa ha fog és nem zavar hogy üvölt akkor adjad, én is így kezdtem a duna marcit X kilométernél majd abba hagyja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget kérnék: 2 hónapos Tektro Draco tárcsafékeim közül az elsõ egyik pillanatról a másikra elkezdett megálláskor nyikorogni. (Ha állva behúzom a fékeket, engedi egy kicsit a kereket, ekkor jön a nyüszítés is - ugyanez van rendes fékezésnél is.) Nem történt semmi a bicajjal, és nem is nyúztam agyon a fékeket.

Fog rendesen a fék?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem érintkezett a tárcsa valamilyen olajos/zsíros anyaggal?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dol

dol

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

jól látom, hátul van a nagyobb tárcsa?
Monti csere országútira « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Kép alapján (adapterek miatt) ez inkább 18 centis mindkét keréknél. Persze erre mérget nem vennék.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
jól látom, hátul van a nagyobb tárcsa?
Monti csere országútira « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az SM-RT5x tárcsák csak mûgyantás betéttel mennek, az SM-RT6x-tõl felfelé mindegyik mûködik szinteres betéttel is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

az uj slx annyira jol mukodik a hozzaadott femes betetekkel, hogy meg sem fordul a fejemben, hogy massal probalkozzak. az mar csak a hab a tortan, hogy tartosabb is.

Összehasonlítási alapom nincs, de a BR-445 alatt mûködõ gyári tárcsák csak a mûgyantással kompatibilisek. Feltételezem a fémes betét meg a tárcsát enné meg. Szal' elõször tárcsa csere azután fémes betét. De egyelõre ezt nem forszírozom, a fékhatással és a zajmentességével meg vagyok elégedve csak meglepett, hogy ennyi idõ alatt nullára kopik. Meg kell tanulnom otthon cserélni, nincs mese!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az uj slx annyira jol mukodik a hozzaadott femes betetekkel, hogy meg sem fordul a fejemben, hogy massal probalkozzak. az mar csak a hab a tortan, hogy tartosabb is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én jobban szeretem a gyantást, cserébe jobban kopik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a regi slxben is nagyon gyorsan kopott - hasonlo terepen haver megevett kettot, addig nekem alig kopott a femes.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hát bakker 1.300km után betétcsere. Oké, ebbõl 1.150(kb.) János-hegy; Hárs-hegy és HHH kombo.
Több dolog merült fel bennem:
-Gyárilag gyengébb minõségût, esetleg nem 100%-ost tesznek be. Mindkettõ életszerûtlennek tûnik..
-A mûgyantás kopik mint atom. (persze tudom, hogy körülmény függõ)
-A Shimano ennyit tud, de van tartósabb a mûgyantás kategóriában. Most Zoggie került bele, de csak azért az mert az volt a szervizben.
Meglátásotok, tapasztalatotok?

teljesen reális lehet a különbség, én kb 80%ban aszfalton megyek.
mûgyantás meg szerintem ennyit tud.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jó a zoggie.

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

nekem az 575-ösé (tán hasonló a betét ) most kezd elfogyni így 3000 kilcsi után. még olyan 0,2 mm anyag van elöl, hátul kicsit több.

Hát bakker 1.300km után betétcsere. Oké, ebbõl 1.150(kb.) János-hegy; Hárs-hegy és HHH kombo.
Több dolog merült fel bennem:
-Gyárilag gyengébb minõségût, esetleg nem 100%-ost tesznek be. Mindkettõ életszerûtlennek tûnik..
-A mûgyantás kopik mint atom. (persze tudom, hogy körülmény függõ)
-A Shimano ennyit tud, de van tartósabb a mûgyantás kategóriában. Most Zoggie került bele, de csak azért az mert az volt a szervizben.
Meglátásotok, tapasztalatotok?

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
rendben és köszi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ne távgyógyitsunk. vidd szervizbe. jó eséllyel pár perc alatt orvosolható (persze sokat javít az esélyeiden ha rendszeresen volt takarítva és idõnként átesett egy karbantartáson és olajcserén).

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
a fékkarnál tekertem ki,nem vagyok mûszaki analfabéta,csak ehhez nem értek. :( tehát ehhez akkor végülis az vagyok :) de egyébként ez a nem túl okos húzásom okozhatta azt hogy tényleg nem megy vissza a helyére a dugattyú?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mai tanmese ha valamihez hülyék vagyunk akkor nem baszogatjuk. Tönkre még nem vágtad, ha az olaj rá ment a betétre akkor ki kell égetni, jó eséllyel még használhatod. ha valamihez nem értünk, nem tudjuk mire való nem tekergetjük, a YOUtube-on rengeteg videó van azonban ha technikai anti talentum vagy akkor inkább hagyjad.
Ha DOT-os a féked akkor minden festékrõl alaposan töröld le és mosd le, mert felmarhatja a fényezést.

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Próbáltam,de hiába.most meg már lehet azzal bas..am el hogy fenn van egy kis csavar és kitekertem egy cseppet. :) kijött kb 1 vagy 2 csepp olaj.gyorsan visszatekertem.már lehet ez is közre játszhat? gyanus hogy szervíz lesz belõle :(
ki lehet egyébként takarítani a dugattyúkat valahogy?
ha nem értek hozzá,minek nyúlok hozzá?????????
De már úgy mennék csapatni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a szervíz meg 1 hét errefelé. :(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nagy csavarhúzót olyat minek a pofája legalább 1cm széles ha így nem akkor valami nagyon el van cseszve.