Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2013. June 14. - 22:06

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2013. June 14. - 20:15

Posted 2013. June 13. - 17:48

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. June 13. - 16:08

Fékváltás elõtt állok. Elixir 1 és deore 595 vagy 596 -ra lenne keret.
A következõben kérnék segítséget:
Melyik fékhez hosszabb a fékpofa(esetleg ha valaki konkrét mérettel tudna segíteni)
illetve melyiknél vannak távolabb a pofák a tárcsától?
Posted 2013. June 12. - 20:36

Tényleg nem értem mitõl lehet ez. De szinte minden bringás azt mondja a környéken ilyennel még nem találkozott.
Nem is az ár a vészes mert 1700ft a betét csak idegesít ,hogy mitõl lehet ez a gond.
Posted 2013. June 12. - 19:21

Szakik kinek mennyire kopik el a Shimano B01s fékbetét? Valamiért nekem 1-1,2mm nél már nem fog semmit. Hiába csiszoltam meg meg törtem le a széleket reszelõvel akkor sem fog csak nyikorog. Semmi fékhatás nincs. Ez a második garnitúra amivel így járok. A hátsó fékbetét még eredeti pedig az 1mm alatt van.Az tökéletesen fog. Elsõ féktestben a dugattyúk rendesen mozognak ,a sasszegen tud mocorogni a betét. Semmi szorulás nincs.
Tárcsa is ok mert amint beledobok egy új betétet akkor már fog is. Ha a régi betét kap egy kis vizet akkor van valamennyi fékhatás és nem csak nyikorog. De amint leszárad a víz semmi hatás csak nyikorgás.
Nem lehet. hogy a betét kapott egy kis olajat? Nekem akkor szokott nyikorogni és a fékhatás lecsökkenni, amikor valami dzsuvát szed össze a fékbetét. Próbáld meg esetleg hõlégfúvóval kiégetni.
Posted 2013. June 12. - 18:35

Posted 2013. June 12. - 15:18

Kar nem esik be és full kemény. Esetleg még annyit megpróbálok ,hogy fordítok a tárcsán. Ami fele most a küllõ fele néz azt kifele fordítom.nem lehet, hogy kevés az olaj a rendszerben?
Tényleg ötletem nincs mitõl lehet. Arra tudok még gondolni ,hogy a hõtõl felkeményedett a fékbetét anyaga.
Posted 2013. June 12. - 11:58

Egy hidraulikus fékszett olajcseréjéhez kb. milyen mennyiségre van szükség 26-os monti esetén?
Összesen mindkét fékhez max. 40-50 ml elég.
Posted 2013. June 11. - 22:29

Szakik kinek mennyire kopik el a Shimano B01s fékbetét? Valamiért nekem 1-1,2mm nél már nem fog semmit. Hiába csiszoltam meg meg törtem le a széleket reszelõvel akkor sem fog csak nyikorog. Semmi fékhatás nincs. Ez a második garnitúra amivel így járok. A hátsó fékbetét még eredeti pedig az 1mm alatt van.Az tökéletesen fog. Elsõ féktestben a dugattyúk rendesen mozognak ,a sasszegen tud mocorogni a betét. Semmi szorulás nincs.
Tárcsa is ok mert amint beledobok egy új betétet akkor már fog is. Ha a régi betét kap egy kis vizet akkor van valamennyi fékhatás és nem csak nyikorog. De amint leszárad a víz semmi hatás csak nyikorgás.
olyan 0,2-03 mm simán jó még.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2013. June 11. - 21:42

Posted 2013. June 11. - 20:58

Posted 2013. June 05. - 10:56

Sziasztok!
Avid elixirhez keresek betét rögzítõ csavart.
E-bike on volt egy darabig (télen), miután megrendeltem azóta levették, sehol nem találok.
Külföldrõl lehetne rendelni, de ekkora tételnél a szállítás többe kerülne.
Tud valaki infot hol lehet kapni, hibás fékbõl kioperálni?
Esztergálás még szóba jöhet, de az is macerás, mert az imbusz nyílást elnyalja a megtámasztás.
Posted 2013. June 05. - 09:14

Boltban nem tudják, úgyhogy bemegyek, ahogy nézegettem a webshopokban így nagyjából látom már szemre melyik melyik.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2013. June 04. - 22:07

Avid elixirhez keresek betét rögzítõ csavart.
E-bike on volt egy darabig (télen), miután megrendeltem azóta levették, sehol nem találok.
Külföldrõl lehetne rendelni, de ekkora tételnél a szállítás többe kerülne.
Tud valaki infot hol lehet kapni, hibás fékbõl kioperálni?
Esztergálás még szóba jöhet, de az is macerás, mert az imbusz nyílást elnyalja a megtámasztás.
Posted 2013. June 04. - 21:55

Ezzel már futottunk egy kört fél éve! Tehát nagy lejtõ tetején a kocsmában két korsó sör, lejtõt végig tekerni+fékezni, végül az aljában (a falu fõterén, ha lehet) a forró betéteket levizelni. Nem, nem volt nyitva a kocsma.A kevlárost úgy koptattad be ahogy leírták?

Posted 2013. June 04. - 21:39

A kevlárost úgy koptattad be ahogy leírták?Szilvás teljesen megette a gyári gyantás Shimano betétjeim (G01A), vagy inkább az tette be nekik a kaput, mert már verseny elõtt, kb. kéthónapos korukban se sok látszott belõlük.
Azóta rendeltem egy pár Superstar kevláros betétet, illetve megjöttek a gyári Shimano fémesek is. A Superstar baromi olcsó, kevesebb, mint 10e forint négy garnitúra ára. Így frissen hangtalan, jól fog, most a monszun idején nem nagyon tudtam megmelegíteni. Hátulra bent is hagytam, hacsak nincs valami nagyon saras verseny kilátásban, ott jó helyük lesz.
Elõre viszont beraktam a fél nappal frissebb fémes Shimanot (G03S). Kicsit féltem tõle, de meglepõen jó. Nincs hangja, hidegen is remekül adagolható és jól fog.
Egy dologgal tennék még majd próbát, ha lesz újra az angoloknál szinteres betét a méretemben, arra befizetek.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. June 04. - 21:08

Viszont most BBB (gyantás) van bent, elsírom magam, olyan szar. Azonnal "felüvegesedik" a felülete és onnantól már nem fog de viszont jó hangos lesz. Megcsiszolom néha, akkor jó lesz egy rövid ideig aztán újra kezdi a hülyeséget.
Fémesben Shimano-t használok, csöndes és jól fog.
Posted 2013. June 04. - 20:56

Azóta rendeltem egy pár Superstar kevláros betétet, illetve megjöttek a gyári Shimano fémesek is. A Superstar baromi olcsó, kevesebb, mint 10e forint négy garnitúra ára. Így frissen hangtalan, jól fog, most a monszun idején nem nagyon tudtam megmelegíteni. Hátulra bent is hagytam, hacsak nincs valami nagyon saras verseny kilátásban, ott jó helyük lesz.
Elõre viszont beraktam a fél nappal frissebb fémes Shimanot (G03S). Kicsit féltem tõle, de meglepõen jó. Nincs hangja, hidegen is remekül adagolható és jól fog.
Egy dologgal tennék még majd próbát, ha lesz újra az angoloknál szinteres betét a méretemben, arra befizetek.