Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Esetleg a tárcsa cseréje segíthet. Olyat próbálj, amin kisebbek a lyukak és akkor talán nem ad ki bugyogó hangot. De amúgy azt mondják, hogy ez Avid betegség. A Juicy 7-em is szokott ilyet produkálni, ha felmelegszik, de különösebben nem szokott érdekelni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ttunde72

ttunde72

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Új bringás vagyok egy 1 hónapos bringával, amin Avid elixir1 van. Mikor fékezek mindkét fék hangos, mintha szökõkút zubogna. Tudnátok segíteni nekem, hogy mi lehet a probléma? A szervízben azt mondták, hogy ez egy hangos fék....de mégis, engem zavar. Lehet megoldás? Köszönöm, ha valaki válaszol. :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
mind önbeálló
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Üdv mindenkinek !

Fékváltás elõtt állok. Elixir 1 és deore 595 vagy 596 -ra lenne keret.
A következõben kérnék segítséget:
Melyik fékhez hosszabb a fékpofa(esetleg ha valaki konkrét mérettel tudna segíteni)
illetve melyiknél vannak távolabb a pofák a tárcsától?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Gázon kiégetve. A második garnitúra amivel így járok. Tárcsa tiszta. Már megcseréltem a tárcsákat is. Akkor is ez a jelenség tapasztalható. Tárcsa vastagsága 1,9mm tehát az sem kopott. Olajat is kicseréltem tehát nem levegõs.
Tényleg nem értem mitõl lehet ez. De szinte minden bringás azt mondja a környéken ilyennel még nem találkozott.
Nem is az ár a vészes mert 1700ft a betét csak idegesít ,hogy mitõl lehet ez a gond.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Szakik kinek mennyire kopik el a Shimano B01s fékbetét? Valamiért nekem 1-1,2mm nél már nem fog semmit. Hiába csiszoltam meg meg törtem le a széleket reszelõvel akkor sem fog csak nyikorog. Semmi fékhatás nincs. Ez a második garnitúra amivel így járok. A hátsó fékbetét még eredeti pedig az 1mm alatt van.Az tökéletesen fog. Elsõ féktestben a dugattyúk rendesen mozognak ,a sasszegen tud mocorogni a betét. Semmi szorulás nincs.
Tárcsa is ok mert amint beledobok egy új betétet akkor már fog is. Ha a régi betét kap egy kis vizet akkor van valamennyi fékhatás és nem csak nyikorog. De amint leszárad a víz semmi hatás csak nyikorgás.

Nem lehet. hogy a betét kapott egy kis olajat? Nekem akkor szokott nyikorogni és a fékhatás lecsökkenni, amikor valami dzsuvát szed össze a fékbetét. Próbáld meg esetleg hõlégfúvóval kiégetni.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Összesen mindkét fékhez max. 40-50 ml elég.

Köszi!

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

nem lehet, hogy kevés az olaj a rendszerben?

Kar nem esik be és full kemény. Esetleg még annyit megpróbálok ,hogy fordítok a tárcsán. Ami fele most a küllõ fele néz azt kifele fordítom.
Tényleg ötletem nincs mitõl lehet. Arra tudok még gondolni ,hogy a hõtõl felkeményedett a fékbetét anyaga.

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Egy hidraulikus fékszett olajcseréjéhez kb. milyen mennyiségre van szükség 26-os monti esetén?

Összesen mindkét fékhez max. 40-50 ml elég.
Let's roll!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,179 posts
nem lehet, hogy kevés az olaj a rendszerben?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szakik kinek mennyire kopik el a Shimano B01s fékbetét? Valamiért nekem 1-1,2mm nél már nem fog semmit. Hiába csiszoltam meg meg törtem le a széleket reszelõvel akkor sem fog csak nyikorog. Semmi fékhatás nincs. Ez a második garnitúra amivel így járok. A hátsó fékbetét még eredeti pedig az 1mm alatt van.Az tökéletesen fog. Elsõ féktestben a dugattyúk rendesen mozognak ,a sasszegen tud mocorogni a betét. Semmi szorulás nincs.
Tárcsa is ok mert amint beledobok egy új betétet akkor már fog is. Ha a régi betét kap egy kis vizet akkor van valamennyi fékhatás és nem csak nyikorog. De amint leszárad a víz semmi hatás csak nyikorgás.

olyan 0,2-03 mm simán jó még.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Egy hidraulikus fékszett olajcseréjéhez kb. milyen mennyiségre van szükség 26-os monti esetén?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts
1 darabom van,de közeljövõben lesz még pár,ha megérkeznek a szilváson elkopott betétek helyére az újak.

Sziasztok!

Avid elixirhez keresek betét rögzítõ csavart.
E-bike on volt egy darabig (télen), miután megrendeltem azóta levették, sehol nem találok.
Külföldrõl lehetne rendelni, de ekkora tételnél a szállítás többe kerülne.
Tud valaki infot hol lehet kapni, hibás fékbõl kioperálni?

Esztergálás még szóba jöhet, de az is macerás, mert az imbusz nyílást elnyalja a megtámasztás.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Köszi!

Boltban nem tudják, úgyhogy bemegyek, ahogy nézegettem a webshopokban így nagyjából látom már szemre melyik melyik.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok!

Avid elixirhez keresek betét rögzítõ csavart.
E-bike on volt egy darabig (télen), miután megrendeltem azóta levették, sehol nem találok.
Külföldrõl lehetne rendelni, de ekkora tételnél a szállítás többe kerülne.
Tud valaki infot hol lehet kapni, hibás fékbõl kioperálni?

Esztergálás még szóba jöhet, de az is macerás, mert az imbusz nyílást elnyalja a megtámasztás.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

A kevlárost úgy koptattad be ahogy leírták?

Ezzel már futottunk egy kört fél éve! Tehát nagy lejtõ tetején a kocsmában két korsó sör, lejtõt végig tekerni+fékezni, végül az aljában (a falu fõterén, ha lehet) a forró betéteket levizelni. Nem, nem volt nyitva a kocsma. :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Szilvás teljesen megette a gyári gyantás Shimano betétjeim (G01A), vagy inkább az tette be nekik a kaput, mert már verseny elõtt, kb. kéthónapos korukban se sok látszott belõlük.
Azóta rendeltem egy pár Superstar kevláros betétet, illetve megjöttek a gyári Shimano fémesek is. A Superstar baromi olcsó, kevesebb, mint 10e forint négy garnitúra ára. Így frissen hangtalan, jól fog, most a monszun idején nem nagyon tudtam megmelegíteni. Hátulra bent is hagytam, hacsak nincs valami nagyon saras verseny kilátásban, ott jó helyük lesz.
Elõre viszont beraktam a fél nappal frissebb fémes Shimanot (G03S). Kicsit féltem tõle, de meglepõen jó. Nincs hangja, hidegen is remekül adagolható és jól fog.
Egy dologgal tennék még majd próbát, ha lesz újra az angoloknál szinteres betét a méretemben, arra befizetek.

A kevlárost úgy koptattad be ahogy leírták?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts
Én a CRC-n láttam Clarks betéteket (gyantás), baromi olcsók voltak. Hát mondom, benevezek rájuk, nem bukom nagyot. Kellemes meglepetés volt, tökéletesen fogott, hangtalan volt.
Viszont most BBB (gyantás) van bent, elsírom magam, olyan szar. Azonnal "felüvegesedik" a felülete és onnantól már nem fog de viszont jó hangos lesz. Megcsiszolom néha, akkor jó lesz egy rövid ideig aztán újra kezdi a hülyeséget.
Fémesben Shimano-t használok, csöndes és jól fog.
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Szilvás teljesen megette a gyári gyantás Shimano betétjeim (G01A), vagy inkább az tette be nekik a kaput, mert már verseny elõtt, kb. kéthónapos korukban se sok látszott belõlük.
Azóta rendeltem egy pár Superstar kevláros betétet, illetve megjöttek a gyári Shimano fémesek is. A Superstar baromi olcsó, kevesebb, mint 10e forint négy garnitúra ára. Így frissen hangtalan, jól fog, most a monszun idején nem nagyon tudtam megmelegíteni. Hátulra bent is hagytam, hacsak nincs valami nagyon saras verseny kilátásban, ott jó helyük lesz.
Elõre viszont beraktam a fél nappal frissebb fémes Shimanot (G03S). Kicsit féltem tõle, de meglepõen jó. Nincs hangja, hidegen is remekül adagolható és jól fog.
Egy dologgal tennék még majd próbát, ha lesz újra az angoloknál szinteres betét a méretemben, arra befizetek.