Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
jól sejtem, hogy a két fék kb csak az állítási lehetõségekben különbözik?
Shimano Deore Scheibenbremse BR-M596 - BIKE-COMPONENTS.DE
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

jó persze, a féknyereg sem egyforma, de a deore karján mintha lenne egy kis csavar, aminek ugyan az lehet a funkciója, mint az slx-en a tekerentyûnek.

Cruxa

Cruxa

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Helló!

Lenne egy XTR hátsó IS felfogatású féknyereg és egy PM konzolos váz, adapterezhetõ valahogyan, vagy féket kell cserélni? 160-as tárcsával használnám.
Várom az ötleteket!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Féktisztitó(tárcsa,betét)linket kérhetnék,autós is jó?

Prevent féktisztító aeroszol
. csak hogy hazabeszéljek minden értelemben :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Bemész akármelyik autós, barkács vagy szerszámboltba.
Izopropil alkohol »–› rGp
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Féktisztitó(tárcsa,betét)linket kérhetnék,autós is jó?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
3napos? vidd vissza a boltba ahol vetted.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

charston

charston

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok,

Formula RX fékem (hidraulikus), 3 napos, és a hátsó nyikorog az elsõ pedig olyan mintha berregne, mintha marná amikor fékezek vele. Mi lehet a probléma? Tud valaki segíteni?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ha azt nézed, hogy 25 euro-ért külön nem tudod megvenni a két pár bordás betétet, mindenképpen megéri, én azt venném.

Külön nem olcsó. :) A kettõ együtt 44 EUR.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
666-os slx-em van, a hûtõbordás betétekkel. "hagyományos" betéttel nem próbáltam, de eddig nem volt olyan szituáció, ahol zavarba tudtam volna hozni.
ha azt nézed, hogy 25 euro-ért külön nem tudod megvenni a két pár bordás betétet, mindenképpen megéri, én azt venném.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Majd szeretném cserélni a fékem. Deore-t terveztem, de mindenki SLX-t mond, amit megfogadnék.

Shimano Disc Brake Set SLX BR-M675 (135 EUR)
Shimano Disc Brake Set SLX BR-M675 Ice-Tec (160 EUR)

Ezek az Ice-Tec F03C-as betétek érnek annyival többet, hogy az +25 EUR-t jelentsen? Máshogy kérdezem: érdemes az Ice-Tec betétes verziót választani?

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
hali,fékbetététem nemrégi tárcsám 1 éves,fékerõm elment lehet ez olajcsere gyanus?eredeti xt olaj van még benne.

Vincent Vega

Vincent Vega

új vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hali! Spec. Enduro-ra kellene adapter, 185-ös tárcsához, 25mm átütõs villa van benne, vastag adapterrel, most 203-as tárcsával. A Boxxeré jó hozzá? Azt láttam olyan vastagnak...

Pl ez:

http://www.chainreac...x?ModelID=26724

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Shimano A01 gyantás

Shimano M06 fémes/sintered

Shimano M07 fél fémes/semi-sintered

Ezt a fél fémest honnan írtad ki ??? Linkelj már valamit, lécci !
Csak mert kis kezemben fogom a Shimano 296 oldalas katalógusát és a 294. oldalon vannak a fékpofák fölsorolva de fél fémesrõl itt nincs szó.
Az M07 az gyantás. Simán.
Marci

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Helló!

Van ötlete valakinek arra, hogy mi okozhatja azt, hogy az alapesetben nem túl jól fogó fékemet tövig behúzva, pár száz métert csiga tempóban letekerve, egyszer csak elkezd rendesen fogni? Aztán amikor kihûl, akkor megint sz@r. Deore 596 fémes betéttel, ha ez számít.

kösz

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Igen. Alma és körte. Bringa és kocsi. Teljesen más dolgok.
Olyan nincs, hogy félig fémes, teljesen fémes pofa. Gyantás van és fémes. Slussz !!
O.k., ez a kevláros még bekavar a képbe de alapvetõen gyantást és fémest különböztetünk meg.
A rezonálás inkább a féked, illetve a rögzítés hibája lehet. A fémes pofa egy kicsit hangosabb lehet, mikor a tárcsához ér de nem rezonálja be az egész féket.

Shimano A01 gyantás

Shimano M06 fémes/sintered

Shimano M07 fél fémes/semi-sintered

Atombike

Elõl-hátul nem igazán érdemes fémeset használni, és a fémes nem fog csendesen mûködni, szokj hozzá, nekem elõl M06, hátul M07 és az elsõ nyikorog 180-as tárcsával is, kisebb tárcsával még inkább.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Olyan nincs, hogy félig fémes, teljesen fémes pofa. Gyantás van és fémes. Slussz !!
O.k., ez a kevláros még bekavar a képbe de alapvetõen gyantást és fémest különböztetünk meg.
A rezonálás inkább a féked, illetve a rögzítés hibája lehet. A fémes pofa egy kicsit hangosabb lehet, mikor a tárcsához ér de nem rezonálja be az egész féket.

Márpedig én éppen ma installáltam a frissen érkezett semi-metallic betéteket. Tehát létezik.
Amúgy pont orvosolta a problémámat, hogy a gyantás nagyon hamar elveszítette felmelegedve az erejét, és ekkor undorító súrlódó hangot hallatott.
Eredetileg kevlárosra pályáztam, de az ár döntött, ennyiért szerintem megérte kipróbálni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Atombikehoz kapcsolódva.
Használ valamelyikõtök kevláros betétet?
Megvettem tavaly, tavasszal akartam elkezdeni használni, de közben megnõtt a fékem. El kéne adni, de fingom sincs, mit mondjak a vevõnek.
Erõske kocsiban volt kevlár kuplungtárcsám, annak ott az volt az értelme, hogy nehezebb volt leégetni, melegen is rendesen fogott. De részben válaszolva Atombike kérdésére, a fentebb emlegetett kevláros kuplungot szinteresre cseréltem egy idõ után. Nem volt játék ám! Azt csúsztatni nem nagyon lehet, vagy nyitva, vagy csukva. Fékbetétbe nem nagyon kéne ilyen...
Tudom a kocsi az kocsi, a kuplung kuplung, ez meg tárcsafékes topik. :D

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Üdv!

Lehet volt már ill. folyamatosan téma a fórumon de most nem találtam meg:
Fémes-félfémes-szinteres betétek között mi a különbség, mikor melyiket?

Rendeltem ebay-rõl szinteres (sintered) fékbetétet, de nem igazán használható:
Intenzív fékezéskor berezonál és olyan hangot ad amire még a halottak is felébrednek.
Ha csak enyhén lassítok akkor jó, ill satufék is mûködik hátul. Rossz típust küldtek volna és ez teljesen fémes betét?
Amúgy ez a berezonálás normális jelenség a fémes betéteknél?

Tama

Tama

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Akkor 1 pont az SLX javára!