Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2013. July 09. - 11:31
A bringámon gyárilag xtr fékek és xtr 160-as tárcsák vannak.
Szeretnék 180-as xt tárcsákra váltani. Ezek felszereléséhez adaptereket is be kell szereznem?
Sehol nem találok ilyen információkat, az apróban is csak Avid fékekhez való adaptereket találtam.
Elõre is köszönöm!
Üdv!
Posted 2013. July 09. - 11:29
Posted 2013. July 05. - 10:02
Posted 2013. July 04. - 21:57
tudom, ismerem az árbéli elõnyét, nekem is a piros van hátul. Ha fogynak majd kicsit a betéteim, rendelek tõlük szinterest is (csak az ára miatt). De nem vagyok meggyõzõdve, hogy jobb a shimanónál. Pont felébe kerül, ez tény, de ha a superstarsnál webshop árat nézünk, akkor azt szerencsésebb lenne kinti webshopos árhoz hasonlítani (kb. 30eur két párért), nem a magyar horrorhoz.
Posted 2013. July 04. - 21:45
18-ezret sokallottam a két fékre valóért, így vettem 9-ért 4 pár Superstar szinteres-t. Jelentem, a gyári hûtõs elbújhat a....
Ha kicsit rosszabb volna akkor is meg érné, de nem rosszabb. Én hátul kevlárost használok az is brutál.Miben találod jobbnak a superstart a gyárinál? Hogyan hasonlítottad õket?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. July 04. - 21:37
Miben találod jobbnak a superstart a gyárinál? Hogyan hasonlítottad õket?... így vettem 9-ért 4 pár Superstar szinteres-t. Jelentem, a gyári hûtõs elbújhat a....
Posted 2013. July 04. - 21:33
Posted 2013. July 04. - 21:15
Posted 2013. July 04. - 13:00
Nyerõ csapaton ne változtass, tartja a mondás, így az utódja XT 785-ös lett, jó döntés volt, nagyon finom fék, jól adagolható nagyon jó fékerõvel, fülig érõ vigyorgás minden fékezésnél, két apró kritikai észrevételem van csak, a fékkar felületkezelése túl selymes lett ami szerencsére kezd elmúlni és a bilincs csavarja nálam pont a váltókarok vonalába esik, kicsit zavaró, jobb lett volna ha alulra-elõre kerültek volna.
A hûtött fékbetétek jól muzsikálnak, észrevehetõen kevésbé melegszik a fék intenzív fékezés után.
Posted 2013. June 27. - 17:50
Posted 2013. June 27. - 16:28
Posted 2013. June 27. - 14:56
Posted 2013. June 25. - 23:21
Nekem a méret jó volt, nem volt hangos se gyantás, se fémes betéttel, 775-ös, 785-ös XT-vel.
Ha meg tudom venni az alubakos szendvicstárcsát, meg a betétet, játszok majd kicsit ezzel (is). De ha belegondolok, mekkora a felülete a tárcsának, illetve a hûtõbordáknak, nem merném határozottan kijelenteni, hogy a betét hûtése a lényeg...
Ok, igazad van, meg sem néztem hogy néz ki egy ilyen tárcsa, biztos komoly fejlesztés áll mögötte. Köszi a válaszokat, akkor az SLX-el is el kell menjen a tárcsa.
Posted 2013. June 25. - 23:06
Ha meg tudom venni az alubakos szendvicstárcsát, meg a betétet, játszok majd kicsit ezzel (is). De ha belegondolok, mekkora a felülete a tárcsának, illetve a hûtõbordáknak, nem merném határozottan kijelenteni, hogy a betét hûtése a lényeg...
Posted 2013. June 25. - 23:00
Nekem Hayes V7 volt eddig elöl. Sajnos félõs vagyok, sokat fékezek, (könnyen) el tudom melegíteni. Új XT fék van fenn, hûtõborda nélküli fémes betéttel. Épp Ice-teches tárcsa vásárlásán agyalok.
Szóval szerintem a sima lemez tárcsák nagy gyepához nem elegek. Az már más kérdés, ha csak tárcsát vagy betétet (bordás, vagy anélküli) akarsz cserélni, akkor melyik hozz többet. Szerintem a tárcsa.
180-as tárcsát nekem még nem sikerült megégetni. Nem gondolom, hogy a tárcsacsere a hûtésen sokat változtat. Inkább a pofák hûtésére fektetném a hangsúlyt. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire fogja szeretni a Shimano a Hayes trácsát, romlik-e a fékerõ, hangos lesz-e, a méret ugyanaz-e (vastagság, átmérõ), jó helyen fog-e rá.
Posted 2013. June 25. - 19:37
Nekem Hayes V7 volt eddig elöl. Sajnos félõs vagyok, sokat fékezek, (könnyen) el tudom melegíteni. Új XT fék van fenn, hûtõborda nélküli fémes betéttel. Épp Ice-teches tárcsa vásárlásán agyalok.A Hayes V7 tárcsa jó lesz hozzá?
Szóval szerintem a sima lemez tárcsák nagy gyepához nem elegek. Az már más kérdés, ha csak tárcsát vagy betétet (bordás, vagy anélküli) akarsz cserélni, akkor melyik hozz többet. Szerintem a tárcsa.
Posted 2013. June 25. - 19:15
jó kérdés. az enyém hûtõbordás betétekkel jött és avid g3 tárcsákkal használom, amivel remekül együttmûködnek. azt hozzá kell tennem, ezek a tárcsák minden eddig próbált fékkel (avid elixir, 775 xt, 666 slx) nagyon jól megvannak.
Kíváncsi leszek ez mivel fog jönni, a kép alapján nem hûtõbordás. Nem is volt nekik külön fémes, bordás. Nem tudom mennyire szabvány a tárcsa vastagság, ha igen, akkor elvileg jónak kell lennie a Hayesnek is. Remélem a Hayes adapter is jó lesz, ha nem akkor azt majd veszek itthon.
Posted 2013. June 25. - 18:40
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2013. June 25. - 17:59
azt látom, hogy csak az ice-tec-hez van bordás pofa. mindegyik i-spec, abból van b type is, ami a váltókar rögzítése miatt lehet érdekes, de gondolom nem akarod a váltókarokat közös bilincsre a fékkarral. én venném a hûtõbordás pofák nélküli 60 eurós ajánlatot, az elsõt.
Mivel markolatváltó van, semmi esetre sem. Viszont a bordás pofa nem hülyeség. De egyébként is fémes pofa kellene, gondolom ez nem az.
A Hayes V7 tárcsa jó lesz hozzá?
Posted 2013. June 25. - 16:21
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"