Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Hurrá, szóval a felfogatás sem mindegy :cool2:

Agyat egyelõre még felnifékest használok, de ha átcsináltatom, akkor arra is figyelnék, hogy elõre agydinamó menjen.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
de jó, ugyanaz a bowdenhúzása.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Van valami összefoglaló a fékekrõl, mire kéne odafigyelni, ha valaki ilyet akar a gépre? (a helye ki van alakítva a villákon, az nem gond)

Az alap kérdés az, hogy CenterLock, vagy 6 csavaros? Utóbbiból nagyobb a választék, az elõbbihez van 6 csavarosító adapter :]
Másik kérdés, hogy hagyományos fék fékkarja (V-fék) jó-e a mechanikus tárcsafékhez, bár az ebike-on egy kategória a kettõ.

Kétfajta szabvány létezik, az IS és a Post Mount. Olyan adapterek kellenek, amilyen szabványú a villa és a váz felfogatás. Szerintem csak a fékhez való gyári adptert vegyél. A Centerlock vagy 6 csavaros azon múlik, hogy milyen agyakat használsz. A fékkar szerintem nem jó, de lehet tévedek.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Van valami összefoglaló a fékekrõl, mire kéne odafigyelni, ha valaki ilyet akar a gépre? (a helye ki van alakítva a villákon, az nem gond)

Az alap kérdés az, hogy CenterLock, vagy 6 csavaros? Utóbbiból nagyobb a választék, az elõbbihez van 6 csavarosító adapter :]
Másik kérdés, hogy hagyományos fék fékkarja (V-fék) jó-e a mechanikus tárcsafékhez, bár az ebike-on egy kategória a kettõ.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Jogos amit mondasz , És a fék tényleg világbajnok. Van egy 785 is , mindkettõ kiváló. Egyetlen dolog ami kényelmesebbé tehetné a féktartályon valahol egy nyílás, ahol olajcserekor ki lehetne vezetni az olajat egy csõvel. Persze az is megoldható egy kis szöszmötöléssel.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Az olaj nem megy át, így a külsõ fele ahova a fékpor és a por bekerül szorosabbá teheti.
Amúgy nekem ez az elsõ olyan fékem amivel nem kell sz@rakodni. Mindig teszi a dolgát, a kerékcseréknél nem kell utána állítani és a fékerõ is kielégítõ az én stílusomhoz.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Nagyon köszönöm, valami hasonlóra gondoltam. Amit nem értettem, hogy belülrõl a fékhengert, és a dugattyút elvileg a fékfolyadéknak kennie kellene.? Kiszáradhatott a szimering alatt ?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Akkor a fékbetétek eltávolítása után, alaposan kimosni féktisztítóval, utána a dugattyúk körül kicsit megolajozni és egy tompa tárggyal megjártatni a dugattyúkat. Ha kész, a fölösleg olajat töröld le alaposan. Nekem egyszer volt hasonló ugyan ezzel a fékkel, de ez segített rajta

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
2010 Óta használom és 2 szer lett légtelenítve az elmúlt 1 hónapban, nincs benne levegõ , nem kerül bele , mégis kb. 2-3 hónapja nem igazán talál vissza a helyére a fékdugattyú.( nagyon lassan tér vissza a kiindulási helyére )

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Mióta használod és mikor volt légtelenítve utoljára?

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni. BR-M775 Féknyereg nem "húzza vissza " a fékdugattyúkat. Mi a teendõ, mit tesznek vele ilyenkor egy hozzáértõ szervizben? Elõre is köszönöm a türelmeteket és a részletes válaszokat.

Üdv

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ezekszerint hogy csak a tárcsa 2/3-át fogja az helyes? Szerintem nem. Azért kérdeztem, hogy érdemes megvennem az eredeti Shimano tárcsát, van méretbeli eltérés, arra 100%-ban ráfog vagy ott is ugyanez lesz? Az ice tech-es tárcsával elérek jobb fékhatást?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
úúristen.. most olvasom vissza, hogy mit írtam.. telefonról kissé nehézkes értelmesen fogalmaznom :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
:D

:-x ...

S most emlékezzünk Camping Joe-ra! :D

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
hogy csinálod ?
szarul mozog nálad az egyik legjobb teló, nem fog jól a q. jó fék.......valami nagy zavar van ott az erõben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Dobd ki azt a szar slxet! Csak elotte szolj, hogy merre hajitos :D btw ha 180as tarcsa, akkor 180as adapter es kb tokmindegy milyen markaju a rendszer barmelyik komponense. Magura fekeim elol shimano, hatul avid adapterekkel vannak. Elotte pedig 203as hayesekkel operaltak. Ennyi szopodas szerintem inkabb vidd el boltba.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szereztem Shimano adaptert, azzal 1mm-el többet fog a tárcsára. A tárcsa pereme 2-3mm-re van a féknyeregtõl. Ez így normális?

Egyébként meg azon kívül hogy jobban adagolható, amikor fékerõ kell nem fog az SLX. A Hayes Stroker Trail a Dart 2-n jobban fogott mint ez az átütõs villán. Nem jó neki a Hayes tárcsa vagy én csinálok valamit rosszul?

Eredeti Shimano tárcsákkal és fémes betéttel jobb eredményt érnék el? Esetleg Ice-Tech-es cuccokkal?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Az "Ez"-ben van "elrejtve" az URL.

Igen bocs, késõbb kiszúrtam, délutáni szundi után csipás szemmel nem...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Felraktam az SLX-et, 180mm-es Hayes tárcsával. Elõször a Hayes adapterrel próbálkoztam de szarul állt a féktárcsa a féktesthez képest: az egyik oldalon 1mm, a másik oldalon 5-6mm hézag volt a féktest és a tárcsa között. Próbáltam másik adapterrel. Shimanot nem tudtam szerezni, csak BBB-t. Ezzel sem teljesen egyformák a hézagok, de közel azonosak, kb. 2-3 mm. A képen látható módon fog a tárcsára, a felsõ 3/4-en kifényesedett rész. Normális ez? A Hayes még a lamellákra is ráfogott: beszürkült rész. Eddig nem vagyok elégedett a fékkel, félig bekopva alig fog. Shimano tárcsa és adapter kell?

Feltöltött kép

Szereztem Shimano adaptert, azzal 1mm-el többet fog a tárcsára. A tárcsa pereme 2-3mm-re van a féknyeregtõl. Ez így normális?

Egyébként meg azon kívül hogy jobban adagolható, amikor fékerõ kell nem fog az SLX. A Hayes Stroker Trail a Dart 2-n jobban fogott mint ez az átütõs villán. Nem jó neki a Hayes tárcsa vagy én csinálok valamit rosszul?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Mi meg semmit sem látunk...

Az "Ez"-ben van "elrejtve" az URL.