Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. April 08. - 04:38
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. April 07. - 22:00
most fejeztem be a féket
hayes mag 04
aki azt meri állítani, hogy nincs fékerõnövekedés, nah az valamit nagyon durván elnézett
zsír új fékpofa, 1 métert nem mentem vele elõtte, frissen légtelenítve, ugye goodridge acélszövetes csõ, pontos beállítás... és nem hitttem el, amikor mentem egy kört a ház körül
a zsír új bekopatlan pofa jobban fog, mint eddig a régivel... váá
az elsõ tíz méteren szétkente a betonon a micslen gummát vagy fejreállított, mindezt lehelletnyi huzással, egy ujjal. már-már utópisztikus fékerõ, bekopás elõtt. a pofa amúgy zöld ebc
kell ennél jobb? nem...
igen, így is fel lehet fogni, és úgy is hogy még nem volt jó gyári csöves hayesod;)
szinte semmit sem éreztem mikor áttettem a goodridget, annyira nem, hogy egyántalán mindne lelkiismeret furdallás nélkül áttettem azt a hayest a kis bringára.
Posted 2006. April 07. - 21:52
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2006. April 07. - 21:33
hayes mag 04
mostanában feltûnõen sokat kellett utántölteni olajjal, aztán egy idõ után már fel is levegõsödött... kiderült, hogy ugyan az történt, minr rmx rider fékével, megtört a fékcsõ és szépen folydogált bele az olaj
ez ugye cserét jelent, mert középen volt a törés, meg a fitting sem lett volna felhasznélható.
így hát misi, vészhelyzet: goodridge csõ ván é? volt
aki azt meri állítani, hogy nincs fékerõnövekedés, nah az valamit nagyon durván elnézett zsír új fékpofa, 1 métert nem mentem vele elõtte, frissen légtelenítve, ugye goodridge acélszövetes csõ, pontos beállítás... és nem hitttem el, amikor mentem egy kört a ház körül
a zsír új bekopatlan pofa jobban fog, mint eddig a régivel... váá
az elsõ tíz méteren szétkente a betonon a micslen gummát vagy fejreállított, mindezt lehelletnyi huzással, egy ujjal. már-már utópisztikus fékerõ, bekopás elõtt. a pofa amúgy zöld ebc
kell ennél jobb? nem...
Posted 2006. April 06. - 16:23
Posted 2006. April 06. - 15:34
sziasztok!
A problémám az lenne hogy vettem egy giant rainiert egy éve a ridebike-nál és egy rossz mozdulatnál a fékkar gyakorlatilag kitört. FElhívtam a boltot elvittem a bicajt, benn volt 3 hétig és a vége az lett hogy nem tudják megcsinálni. Pedig elméletileg annyi a hibája hogy vmi kis csapágygolyó kiugrott a foglalatából....vagy vmi ilyesmi:D az indok az volt hogy nem tudnak megfelelQ alkatrészt beszerezni... nagyon dühít hogy a bolt ahol a bicajt vettem nem tud alkatrészt biztosítani..szánalmas... Aki esetleg tudna segíteni nekem kérem írjon a manfaizsolt@freemail.hu címre. elQre is köszönöm..
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. April 06. - 15:28
Posted 2006. April 06. - 14:52
HI!Nem tud vki nekem avid bb7-hez pm adaptert?185-ös tárcsához kéne de sehol nem találok!Aki tud mondjon már 1 bolt vagy internetcimet ahonnan be tudom 1 ijet szerezni!!Vagy ha vkinek van és pont eladó akko az is jó lenne!!Elõre is thnx
Ebike?
Posted 2006. April 06. - 14:51
Posted 2006. April 06. - 13:32
A problémám az lenne hogy vettem egy giant rainiert egy éve a ridebike-nál és egy rossz mozdulatnál a fékkar gyakorlatilag kitört. FElhívtam a boltot elvittem a bicajt, benn volt 3 hétig és a vége az lett hogy nem tudják megcsinálni. Pedig elméletileg annyi a hibája hogy vmi kis csapágygolyó kiugrott a foglalatából....vagy vmi ilyesmi:D az indok az volt hogy nem tudnak megfelelQ alkatrészt beszerezni... nagyon dühít hogy a bolt ahol a bicajt vettem nem tud alkatrészt biztosítani..szánalmas... Aki esetleg tudna segíteni nekem kérem írjon a manfaizsolt@freemail.hu címre. elQre is köszönöm..
Posted 2006. April 06. - 12:11
a külsõ fékpofa állító tökig rá van tekerve a tárcsára (belsõ ugye most nem lényeges, mert a külsõ szorít, jobban kitekerni meg nem lehet belsõt).
a külsõ állító, kifelé csavarás irányában egyet kattan, az pedig szarra sem elég...
váááá, elbõgöm magam
Hogy mi? Most az van, hogy az ÚJ fékednél nem tudod annyira eltávolítani a két fékpofát egymástól, hogy a tárcsát kiszed közüle?! Akkor, hogy fog majd forogni a kerék.....:chin: Sztem ott valami baj lehet, vidd/küld vissza oda ahonnan vetted.
Posted 2006. April 06. - 07:52
ha beraksz kb 2*2 anyacsavart meg néhány alátétet, úgy hogy a féktest távolabb kerüljön, akkor el lehet lenni vele egy darabig. ehhez kell majd persze hoszabb csavar is.
tamsnak ezer éve így van a hátsóféke, ronda megoldás, de teljesen jól funkcionál!
Posted 2006. April 05. - 21:40
a külsõ állító, kifelé csavarás irányában egyet kattan, az pedig szarra sem elég...
váááá, elbõgöm magam
Posted 2006. April 05. - 21:37
avid bb7-es elsõ t.fékem, manitou telóm és 185-ös tárcsám van
valami viszont igencsak hiányzik: adapter ezek közé
sajnos mindenhol kerestem de úgy tûnik ez valamiért Magyarországra
csak minden 1000 évben kerül be egyszer
szóval ha van valakinek egyetlen egy darabja vagy tudja honnan juthatnék hozzá kérem szóljon, írjon ide vagy inkább: santaclaus@reply.hu
elõre is kössz!!!! (Gyöngyös, Mátra)
Posted 2006. April 05. - 21:36
akkor ott valami bibi lehet.
(jó irányba tekered?)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. April 05. - 21:34
csak az a gáz, hogy ugye úgy van berakva a dobozba, hoyg rajta van a tárcsán, vagyis a tárcsa a két fékpofa között van... az elõzõ bb-mnél nem volt gond, simán lejött a tárcsáról a féktest. Na de az itt a probléma, h full rá van szorítva a tárcsára a két fékpofa, és gondolom nem kell mondanom, hogy a fékpofa távolság állítói kifelé nem mozdulnak na jó egy "tekerést", de az szarnak a pofon...
Posted 2006. April 05. - 21:29
de mintha a scott FX dh óta nem nagyon lenne, amibe nem megy be nagy tárcsa.
Posted 2006. April 05. - 21:05
Kéne egy kis segítség. Bár már megvan már a fék (bb7 203, hátsó), de azért ha esetleg nem fér el, akkor még el tudom passzolni:
tehát, '04-es rm quake-be kell hátra berakni egy 203-as tárcsát. Még nincs tárcsás hátsóagyam, ezért nem tudtam felrakni a tárcsát sem.
Hogyan tudom lemérni hogy befér-e? Félperces kis próbálkozásom már volt, hogy 20 cm-s vonalzót tologattam . Esetleg tudtok valami tippet adni?
Kössz.
Posted 2006. April 05. - 17:06
Posted 2006. April 04. - 23:41
Megéri megvenni a hayest!