Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. April 16. - 14:59
Posted 2006. April 13. - 17:42
Így derül ki, hogy a fékpofa-e a hibás?
Elvileg kiderül. Egy próbát megér...
Nekem se PM-es (Pike-on van), és nem darál. A Juicy fékkar-beragadásra senkinek nincs ötelete?
Posted 2006. April 13. - 17:35
egy magról semmiképpen nem cserélnék, de ha nem 100%os a mgaod, akkor talán. de nem egyszerûbb megcsinálni? mer azt kétlem, hogy egy hibátlan magot le akarna cserélni az ember...
Posted 2006. April 13. - 17:31
a 6ti menne elõre a hayes meg hátra
igazábol nincs bajom a maggal,csak lenne egy lehetõség most erre
érzésre nagyon má a kettõ?
gondolok arra hogy elöl hope,hátul hayes
pofát hogyért mének bele?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. April 13. - 17:25
Posted 2006. April 13. - 17:21
valaki használta már?
mik a tapasztalatok?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. April 13. - 17:20
Posted 2006. April 13. - 17:08
Lehet akinel nem jelentkezik a daralas annak mind PostMountos rogzitese van
Lehet, hogy igazad van. Nekem is Post Mountos.
Posted 2006. April 13. - 16:57
Posted 2006. April 13. - 16:33
Próbáltad, hogy megcseréled a pofákat az elsõben meg a hátsóban? A 160-asnak is jól kell fognia.
Így derül ki, hogy a fékpofa-e a hibás?
Posted 2006. April 13. - 15:45
Bocsi. Itt egy kisebb kép.
Nekem meg olyan gondom van, hogy a hátsófékem nem fog rendesen.
Hiába állítom be. Hiába csinálok vele bármit.
Nem kapott olajat, nem koszos a tárcsa...
Fogalmam sincs mi a baj....
Olyan, mintha a fék csak csúszna a tárcsán.
Igaz a hátsó nem 203-mas, hanem csak 160-as. Valakinek valami tipp?
Próbáltad, hogy megcseréled a pofákat az elsõben meg a hátsóban? A 160-asnak is jól kell fognia.
Posted 2006. April 13. - 15:31
kisebb képet légyszíves, mert ez széthúzza a fórumot.
Bocsi. Itt egy kisebb kép.
Nekem meg olyan gondom van, hogy a hátsófékem nem fog rendesen.
Hiába állítom be. Hiába csinálok vele bármit.
Nem kapott olajat, nem koszos a tárcsa...
Fogalmam sincs mi a baj....
Olyan, mintha a fék csak csúszna a tárcsán.
Igaz a hátsó nem 203-mas, hanem csak 160-as. Valakinek valami tipp?
Posted 2006. April 13. - 15:07
Az elsõnek viszont valami baja van, lassan fél éve: ha behúzom, utána alig akar visszajönni a kar. Nem ragad be teljesen és nem fékezi a kereket ilyenkor, de marha rossz érzés. Amikor elõjött a dolog (egyszercsak hirtelen, elõjelek nélkül), visszavittem, kipucolták meg olajat cseréltek benne. Kicsit jobb lett akkor, de hamar ugyanolyan szar lett. Mi lehet a baja, nincs valakinek tippje? :confused:
Posted 2006. April 13. - 11:48
Kicsit más, de ide kapcs. Régebben kérdeztem, de akkor nem válaszolt rá senki. Vettem 2006-os Avid Juicy 5-öst és elég darálós a fékérzet. Arra gondoltam, hogy amiadt van, mert elég vékonyka a becsuszom és csavarja. Lehet, hogy a hullámos tárcsa miadt?
Igen, biztosan a hullamos tarcsa miatt van. Nekem is Juicy 7 van. Amikor eloszor foltettem en is csak neztem hogy mi ez...Rakas szar az a tarcsa amit adnak hozza, jo anyagbol van, de daral vele a fek, ami szetszedi a telot is meg a dugattyut is hosszu tavon, szar erzes is, kurva kicsi a fekezofelulet, amitol baromi konnyen folmelegszik, kicsik a lukak ezert nem is hul rendesen...
Utana lecsereltem a bowdenes avid tarcsajara es eg es fold...Igy most egy szuper fek. Megszunt a daralas, es sokkal jobban adagolhato, kevesbe digitalis, jobb erzes vele fekezni. Azert kerdeztem a Hayes tarcsat, mert csak elol csereltem le, hatul most akarom.
Amugy a bowdenes avidok tarcsaja az anyagat tekintve elmarad vajon a jucy tarcsaktol?
Posted 2006. April 13. - 11:45
Kicsit más, de ide kapcs. Régebben kérdeztem, de akkor nem válaszolt rá senki. Vettem 2006-os Avid Juicy 5-öst és elég darálós a fékérzet. Arra gondoltam, hogy amiadt van, mert elég vékonyka a becsuszom és csavarja. Lehet, hogy a hullámos tárcsa miadt?
Nekem 2005-ös Juicy 5 van.
(Bevallom õszintén fogalmam sincs miben különbözik a 2006-ostól...)
203-mas hullámos tárcsával Manitou Nixon telóra rakva.
És nekem nincsen ez a "darálós" érzés.
Csak a régi Shimano 525-öshöz képest olyan "fémesebb" hangja van.
kisebb képet légyszíves, mert ez széthúzza a fórumot. addig -> ITT <- a link. köszi
Posted 2006. April 13. - 10:07
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. April 13. - 09:24
A fékereje egyenlõre nem valami meggyõzõ remélem ha bekopik sokkal jobb lesz.
Viszont faszán adagolható és nem cincog .
A derékszöges hidro csõ nagyon hülyén áll. Hogy rögzítsem?
Posted 2006. April 13. - 08:13
Hali.
Az a kerdesem, a Hayesnek vannak ezek az uj bemart szelu tarcsai, ezekkel nem ugyanolyan daralos erzes fekezni mint az uj Avid tarcsakkal?
Posted 2006. April 12. - 23:27
köszi
(vagy bárki más gusztávos)