Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
amíg vísít meg égett szaga van, de fog is rendesen, addig nincs baj ... amikor már nem is fog ... na az már sz*pás :D
Mert tekerni jó!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Égett szag eddig csak nekem is csak 1* jött ki belölle, a visítás, meg a melegedés rendszeres.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Az enyémnek nem emléxem, hogy lett volna égett szaga, pedig a Tátrában egy félkész sipályán sikerült rendesen felizzitani. Visított mint állat, és szinte nem is fogott...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Nekem is bazihamar melegszik egy közepesen hosszú, viszanylag meredek leejtõ után rendesen süt a tárcsa, és kemény égett szaga lesz.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
sztem az Avid pofa fél-fémes, de nem biztos. A nagyon bemelegedéshez meg elég akár 10 mp is, ha elég meredek helyen megyek, ahol kézenállásban kell folyamatosan fékezni (HHH-n is akad ilyen). Az elsõben 5000km benne van, és alig kopott a pofa...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
nagyon bemelegedve általában a mûgyantás fékbetétek fognak rosszul ... pl nekem is az XT fékembe (160-as XTR tárcsával) eredetileg a gyári xt betét volt ... fogott jól de nagyon bemelegedve nyúlott rendesen... ráadásul szerintem gyorsan is kopott (1000-1500km) ... aztán vettem BBB-t (aszem kék, de lehet hogy más nincs is belõle) viszonylag olcsón, de az mégrosszabb volt nekem ... most az XTR fémes pofáját használom ami szerintem baromira jó, hangyányit kisebb a fékerõ viszont cserébe izzíthatom akárhogyan a fékhatás marad ... jah és kb 3000 km-t kibír nekem!! Igaz hogy majdnem 6000ft ért vettem annak idején :)
Mert tekerni jó!

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Jaja, erre gondolok. Hat a legfontosabb hogy ezzel nem daral, es sokkal jobban hul! Eddig az volt a gyari tarcsaval, lejto elejen harapott, aztan nagyon gyorsan melegedett es szepen csokkent is a fekero, lejto aljara mar markolaszni kellett rendesen. Ennek nagyobb a fekfelulete, es nagyobbak a lukak, ugy sztem ezert melegszik kevesbe. Nagyon erezheto a javulas!!
Es szerintem sokkal jobban is adagolhato, es jobban is fog. Szoval kb. a fek osszes parametere javul tole :)

Jól hangzik.
Végre valaki megerõsiti, hogy bemelegedve nem fog jól. Azt hittem, csak nekem van ilyen gondom.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Szoval kb. a fek osszes parametere javul tole :)

Na most rendesen elültetted bennem a bogarat, szerintem következõ fizumból ez lesz az elsõ amit megrendelek, mert engem is rendesen zavar a darálás.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Erre a cleansweep-re gondolsz? Nem is nagyon drága. Hogy jobb? Erõsebb, adagolhatóbb stb?

Jaja, erre gondolok. Hat a legfontosabb hogy ezzel nem daral, es sokkal jobban hul! Eddig az volt a gyari tarcsaval, lejto elejen harapott, aztan nagyon gyorsan melegedett es szepen csokkent is a fekero, lejto aljara mar markolaszni kellett rendesen. Ennek nagyobb a fekfelulete, es nagyobbak a lukak, ugy sztem ezert melegszik kevesbe. Nagyon erezheto a javulas!!
Es szerintem sokkal jobban is adagolhato, es jobban is fog. Szoval kb. a fek osszes parametere javul tole :)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Emberek! Aki nem elegedett a Juicy-javal (es nem azert mert ereszti az olajat) , az probalja ki a mech. avidhoz valo tarcsaval! Nekem mostmar elol hatul az van, es baszki 100%-al jobb igy a fekem mint a gyarival volt! Eskuszom meg a tarcsa anyaga is jobb a pofahoz, jobban fog vele.

Erre a cleansweep-re gondolsz? Nem is nagyon drága. Hogy jobb? Erõsebb, adagolhatóbb stb?

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Például magánál a forgalmazónál a Nagykõrösi úton, Gyapinál a Bluecet-ben, Gulyás Misitõl vagy olcsón Vole-tól. A saját topicjában mindez már x alkalommal "leíródott."

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
ebc betétek hol szerezhetõk be? budapesten, lehetõleg a belvárosban. Mert az oldalukon csak egy motorosbolt volt feltüntetve ...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
csak hozná már meg a k*rva futár...:)

hayes tárcsával is jó amúgy
Autist Team:)

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Emberek! Aki nem elegedett a Juicy-javal (es nem azert mert ereszti az olajat) , az probalja ki a mech. avidhoz valo tarcsaval! Nekem mostmar elol hatul az van, es baszki 100%-al jobb igy a fekem mint a gyarival volt! Eskuszom meg a tarcsa anyaga is jobb a pofahoz, jobban fog vele.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Kösz neked is, Vole! Nehogy sértõdés legyen...:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"PM-es Shimano tárcsaféket IS-esre alakítja?"

Vagyis a fek pm -es a telo meg IS -es.

Sima IS-PM adapter kell, barmelyik boltban van, es maradhat a 160 -as tarcsa.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

attól függ, milyen a fék.
régi 4 dugattyús xt-hez kell 170-es tárcsa, deore-hoz nem kell, meg az ujakhoz sem.

Oké, kösz! A privit is...ha aktuális lesz, jelentkezem. ;)
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
attól függ, milyen a fék.
régi 4 dugattyús xt-hez kell 170-es tárcsa, deore-hoz nem kell, meg az ujakhoz sem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

van is-pm adapter, és viszont adapter is van.

Kösz! A tárcsa maradhat? Alapban 160-as.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van is-pm adapter, és viszont adapter is van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.