Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha nem is egészen Hayes szintû, de azért nem rossz fék.
Valaki meg tudná mondani, h a régi Avid tárcsák milyen pofákkal kompatibilisek, már ha ezt a szempontot egyáltalán figyelembe kell vennem... Az egyiknek lassan elfogy a fékpofája...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

SZiasztok!

Most akartam venni a bikediscount-nál 1 Merida Matts 80 Disc-et ,de az eldó mondta h nem ajánlja mert nem lehet használni,beállítani a tárcsaféket.
Valami Promax márkájú.Szal tudnátok nekem ajánlani elsõ tárcsaféket!
De ne valami nagyon profit ,csak kezdõt,de jót!!:D

KÖSZKE!!

akkor az a boltos mondjon le. multkor raktam össze egy olyat, és be tudtam állítani. teljesen jó, fog is talán, könnyebb ember alatt. de ha teheted késöbb cseréld minimum deore tárcsafékre.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Próbált már valaki LX hidra-tf-et hátul?
Szerintetek milyen? (Nem az árérték a lényeg - mert abban nyilván túl olyan jó, - hanem a teljesítménye.)

Én Lx-et (2005) használok elõl-hátul 160-as tárcsával egy könnyebb össztelóson,de nincs okom panaszra.
;-)
Csak ajánlani tudom.
A lényeget meg leírtad Te: ár-érték !!!
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
az olaj nem folyt ki.legalábbis látható jele nem volt.összerakva is meghuzogattam párszor.semmi...az mit jelent,hogy megszorultak?meg tudom otthon csinálni vagy service?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

sziasztok!

lenne egy problémám...
xt tárcsafékrõl van szó.a helyzet az,hogy nemrég igen csúnyán eláztam és rohadtul sáros lett az egész keróm.persze a fék is.
gondoltam kipucolom.kivettem a fékbetétet a testbõl.nekiálltam kipucolni.közben megnyomkodtam a kart,hogy a munkahengerek jobban kijöjjenek és ott is tisztaság legyen.összeraktam utána a szerkezetet erre nem fog a fék.megnéztem jobban és a munkahengerek nem jönnek ki eléggé a testbõl és nem tudják faszán szorítani a pofákat...
most mi van????elbaltáztam valamit?esetleg otthon meg tudom javítani vagy szervíz?

elõre is köcce

Tehat behuzogattad a kart, kijottek a dugattyuk. Letisztitottad es visszanyomtad oket. Utana pedig messze voltak a pofak, igaz?
Ha parszor behuzod a fekkart amikor rendesen ossze van rakva ( fekpofak, tarcsa ) akkor megint ra kell hogy alljanak a pofak a tarcsara. Ha nem, akkor vagy kifolyt valahol az olaj, es keves a rendszerben, vagy megszorultak a dugattyuk.

Andris: Deore 525, 555, Avid BB5, Avid BB7, regi XT, LX. Ezek nem dragak, es a Promax valoban eleg fos.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

ANDRS

ANDRS

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
SZiasztok!

Most akartam venni a bikediscount-nál 1 Merida Matts 80 Disc-et ,de az eldó mondta h nem ajánlja mert nem lehet használni,beállítani a tárcsaféket.
Valami Promax márkájú.Szal tudnátok nekem ajánlani elsõ tárcsaféket!
De ne valami nagyon profit ,csak kezdõt,de jót!!:D

KÖSZKE!!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
amikor ki veszed a tárcsát, nem szabad meghúzogatni, mert ezek már önbeálló t.fékek.
amugy nem tom, :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
sziasztok!

lenne egy problémám...
xt tárcsafékrõl van szó.a helyzet az,hogy nemrég igen csúnyán eláztam és rohadtul sáros lett az egész keróm.persze a fék is.
gondoltam kipucolom.kivettem a fékbetétet a testbõl.nekiálltam kipucolni.közben megnyomkodtam a kart,hogy a munkahengerek jobban kijöjjenek és ott is tisztaság legyen.összeraktam utána a szerkezetet erre nem fog a fék.megnéztem jobban és a munkahengerek nem jönnek ki eléggé a testbõl és nem tudják faszán szorítani a pofákat...
most mi van????elbaltáztam valamit?esetleg otthon meg tudom javítani vagy szervíz?

elõre is köcce

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Próbált már valaki LX hidra-tf-et hátul?
Szerintetek milyen? (Nem az árérték a lényeg - mert abban nyilván túl olyan jó, - hanem a teljesítménye.)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

és utána 2 hét után akarsz pofát cserélni? civil használatra piros pofa minden fékbe feleselges, max miller embereknek, akik éjjelnappal görcsösen tépik a féket(paragépek)

látjátok? megint csak az aviddal van a gond..:P

En most semmilyen fekre nem cserelnem el az avidot.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
és mi az, amivel nincs gond?:wtf:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és utána 2 hét után akarsz pofát cserélni? civil használatra piros pofa minden fékbe feleselges, max miller embereknek, akik éjjelnappal görcsösen tépik a féket(paragépek)

látjátok? megint csak az aviddal van a gond..:P

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
na ezt télleg ki kell próbálni!
Piros EBC-vel vagy más nemfémes pofával próbálta már valaki a Juicy-t?

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Femes pofa van az avidban ha jol tudom. Es a melegedes csak a gyari tarcsa miatt van szerintem. Ma is direkt figyeltem a lefelek aljan, es most egyaltalan nem jelenkezik az eddigi fekero csokkenes. Nagyon nagy lefelenel biztos lenne azert gond, de lenyegesen jobb ez a tarcsa.
Mondjuk nyikorgas/csikorgas/ciripeles stb ezzel a tarcsaval is van, egyszeruen ilyen a fekpofa anyaga szerintem. Pl egy shimano fekkel fekezni teljesen mas, az inkabb olyan erzes mint egy jo v-fek. Lehet a mugyantas pofa miatt. Az avid sokkal agresszivabb, haraposabb, darabosabb erzes! De emellett k*rva jol is adagolhato most. Nekem pont ez jon be!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
amíg vísít meg égett szaga van, de fog is rendesen, addig nincs baj ... amikor már nem is fog ... na az már sz*pás :D
Mert tekerni jó!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Égett szag eddig csak nekem is csak 1* jött ki belölle, a visítás, meg a melegedés rendszeres.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Az enyémnek nem emléxem, hogy lett volna égett szaga, pedig a Tátrában egy félkész sipályán sikerült rendesen felizzitani. Visított mint állat, és szinte nem is fogott...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Nekem is bazihamar melegszik egy közepesen hosszú, viszanylag meredek leejtõ után rendesen süt a tárcsa, és kemény égett szaga lesz.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
sztem az Avid pofa fél-fémes, de nem biztos. A nagyon bemelegedéshez meg elég akár 10 mp is, ha elég meredek helyen megyek, ahol kézenállásban kell folyamatosan fékezni (HHH-n is akad ilyen). Az elsõben 5000km benne van, és alig kopott a pofa...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
nagyon bemelegedve általában a mûgyantás fékbetétek fognak rosszul ... pl nekem is az XT fékembe (160-as XTR tárcsával) eredetileg a gyári xt betét volt ... fogott jól de nagyon bemelegedve nyúlott rendesen... ráadásul szerintem gyorsan is kopott (1000-1500km) ... aztán vettem BBB-t (aszem kék, de lehet hogy más nincs is belõle) viszonylag olcsón, de az mégrosszabb volt nekem ... most az XTR fémes pofáját használom ami szerintem baromira jó, hangyányit kisebb a fékerõ viszont cserébe izzíthatom akárhogyan a fékhatás marad ... jah és kb 3000 km-t kibír nekem!! Igaz hogy majdnem 6000ft ért vettem annak idején :)
Mert tekerni jó!