Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Magura Julie volt elöl 180as tárcsával, de ezt mindenképpen le akrtam cserélni, mert 1 zakó és törik a fékkar(mûanyag) meg rotyog, meg nem fog valami igazán.
Vettem helyette BB7et 203as tárcsával, Jagwire bowdenszettel, FR5 karral mindent !vadi újban!, dobozosan és kihoztam 17.800Ft-ból (körül kell nézni apro.bikemagon ;)) Egyre jobban kopik be és egyre jobban fog. Asszem fékhatásban sok olajos fékkel vetekszik, annyi hogy nem olyan kemény, nyúlósabb, mint egy hidrós, de itt nem fog folyni az olaj, nem lesz olajos a tárcsa meg stb.. azért igénytelenebb.

Elnézést, most olvastam vissza és volt már pár hozzászólás hogy nem hasonlítgatunk. Vélemyényem írtam le, azt döntse el ki melyiket akarja.
Amúgy feljebb írtam a tárcsarezonálást.. így 4edxerre összerakva jónak tûnik, bár anniyra nem tekertem és nagy volt a szél-zaj is, inkább csak ökörködtem lépcsõknél. Lényeg, hoyg most legalább nem folymatosan csinálja, hanem csak néha-néha belezörg, ami már nem zavaró.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Jah, meg a madzagos kontra olajosba sem kene ujra belemenni, en sem azert irtam.. Csak mar regen nincs akkora kulonbseg arban, mint regen, szoval jobban megfontolando mire is adja ki az ember a penzet, es mit kap cserebe.
Na befejeztem :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
te még új vagy a fórumon, nem tudod, hogy mik szoktak abból kerekedni, ha valaki az avidot hasonlítgatja...

írd be a keresõbe és megtudod.. szal inkább ne vonjunk le következtetéseket...

ezért inkább nem is válaszolnék, pedig nem értek egyet

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Madzagos kontra olajos ügyben. HFX9 8"-os adapterrel tokkal vonóval 35körül jön ki. Teszem azt egy AVID BB7 8"-os 20rugó, fog az is mint atom, plusz egy átlagos karral meg sima bowdennel is müxik. Szal zsinóros olcsóbb.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Köszönöm Mind1ikõtöknek!
Én is azon hezitálok, hogy két mx-2 vagy vagy két hfx-9!
csakhogy ott van az árkülönbség, ami azért nem 5ezer Ft komplett szettnél....

[highlight] The bike way of life [/highlight]

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Ezen nem fogunk összeveszni, mellesleg én is lebeszéltem magam a "madzagosról"...bár még nem tudom biztosan, milyen olajos lesz...

Persze hogy nem :) Mindenki ugyis azt veszi ami neki tetszik. Csak azt mondom erdemes meggondolni. Na de ez mar off kicsit

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Hat, a BB7 16-17e, ahhoz ha meg veszel jo bowdent meg hazat, az is 1-2e, szerintem +5ot meg meger hogy jo feked legyen...Meg az en allaspontom szerint bowdenes tarcsa helyett mar inkabb v-fek akkor.

Ezen nem fogunk összeveszni, mellesleg én is lebeszéltem magam a "madzagosról"...bár még nem tudom biztosan, milyen olajos lesz...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hat, a BB7 16-17e, ahhoz ha meg veszel jo bowdent meg hazat, az is 1-2e, szerintem +5ot meg meger hogy jo feked legyen...Meg az en allaspontom szerint bowdenes tarcsa helyett mar inkabb v-fek akkor.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
De ezek még mindig bõ egy tizessel drágábbak, mint a BB7...meg azért egy normális V-fékkart nem kell lecserélni egy tárcsás upgrade miatt...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
[quote name='Dagi'][quote name='rvilike_2'] 25 korul mar vannak hidraulikusok, es nem is rosszak, juicy5, hfx9, deore...[quote]
Hol? :chin:[/quote]
Ebikeon deore 25, juicy5 28, hf9 20 tarcsa nelkul. 5e az avid tarcsa, akkor az is 25 ugy. 26..

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

25 korul mar vannak hidraulikusok, es nem is rosszak, juicy5, hfx9, deore...

Hol? :chin:

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hm, miert akarnak meg mindig sokan bowdenes tarcsat venni? 25 korul mar vannak hidraulikusok, es nem is rosszak, juicy5, hfx9, deore...Bowdenes tarcsahoz kell meg jo fekkar is, meg jo bowdenezes, aztan mar ott is vagy arban...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha csak annyi pénzed van, esetleg igen, de nem egy best buy. Ugyanakkor megjegyzem, hogy - nekem - 203-as tárcsával és KoolStop pofával nem volt rossz.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Bowdenes tárcsafékek közül érdemes beruházni Hayes MX-2-re?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Oh latom nem csak en szivok ezzel.
Ettol a rezgestol en is nagyon kivagyok, (bar nekem nem atutos a gepem) ez valami szornyu.
En nem ertem hogy lehet valamit ilyen igenytelenul megcsinalni, lehetne pl abba a nyomorult tarcsaba valami bordazatot kesziteni. Ezek a fejlesztok nem probaljak ki amit csinalnak? Vagy csak mi keverjuk rosszul az alkatreszeket? :)
gondoltam arra is hogyha mar gyarilag ilyen igenytelenek, kimerevitem valami hajlitott 1 es lemezzel a csavaroktol kifele. Lehet kenyes vagyok de 1 ora cicerges mar irto idegesito tud lenni...
Nekem egyebkent 18-25Km/h kozott csinalja a 203 Hayesem az ujabb "kiharapott" tarcsas. A regebbiek nem tudom mennyire labilisak oldaliranyban. Sajna pont idealis gurulos zona. A fek, kerek stb. jol van osszerakva/beallitva, viszont valszeg van a tarcsakban kis 8-as, de ezellen nehez tenni, max mindig hajlitgatni kene. Ezert mondom igenytelen megoldassal keszulnek. Nem baj majd 10 ev mulva ezt is kikuszobolik hacsak nem magnesfek vagy valami hasonlo lesz addigra :)
Mindenesetre az is biztos hogy a durva rucskos gumik is rontanak a dolgon, dehat kerem ez mtb vagy miaszosz

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Brezo

Amúgy faszányosan néz ki a géped télleg.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Nekem mondhatni 20km/ó felett olyan 40ig, szóval pont a haladási tempóban és eléggé zavar... így simán is megpöccintem a tárcsát ujjal és berezonál, minta cintányér.. szépen is cilingel már 4edx raktam újból össze, még nem próbáltam ki de sztem ugyan az.. ja és szintén csak haladáskor(continental explorer gumival), mert ha felemelem a a kerekat é slevegõben forgatom meg akármennyire, akkor teljesen hangatlan.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nekem 40 fölött betonon, és hátul csinálja ezt, de le van ejtve.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is hasonló problémám, de én már beletörödtem. Pike 203-as hayes tárcsával aszfalton, vagy kemény egyenes földúton ritchey z-max gumival 20-23km/h között, specialized adrenalin gumival 25-27 km/h között berezeg az egész, gondolom felveszi a tárcsa alaprezgését az egész rendszer, mint amikor a katonák egyszerre lépnek a hídon és ettõl elkezd a híd hullámozni.
Ja és az egész slick guminál vagy terepen nem fordul elõ.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egy hosszu lejtõzés esetleg kivasalná, nem? :)
más ötletem nem nagyon van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.