Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

Ugymond nyomas alatt van a rendszer. Vagyis nincs benne levego, a tulfolyotartaly tele, a cso tele, a fektest tele, ezert a dugattyuk nem tudnak kellokepp visszanyomdni, mert az olaj nem engedi oket. Egy kicsit le kell engedni az olajbol.

Feltöltött kép
Sei, soku Si.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ugymond nyomas alatt van a rendszer. Vagyis nincs benne levego, a tulfolyotartaly tele, a cso tele, a fektest tele, ezert a dugattyuk nem tudnak kellokepp visszanyomdni, mert az olaj nem engedi oket. Egy kicsit le kell engedni az olajbol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

több olajat tettél bele, mint az elsõbe.

Vagy tele van a rendszer vagy az olaj helyett levegõ van, ilyen hogy több vagy kevesebb? A hátsóba meg amúgy is több kell mert hosszabb a vezeték tehát jó hogy több olaj van benne?!
Sei, soku Si.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Na, legtelenitettem a cuccost, visszakuldtem a dugattyut, jo lett minden, de:
miert van az, hogy eleg kozelre allitja be a fek magat a tarcsahoz? Az elso fek tobb helyet hagy a pofa es a tarcsa kozott, a hatso valamiert kozelebbre kalibralja be magat. Ez mitol lehet? Arra gondolta,m talan azert, mert a hatso feknel hosszabb a vezetek. De ez lehet baromsag :D Eleg nehez igy beallitani...Ezt lehet valamivel szabalyozni, vagy ez az atteteli aranytol fuggo dolog, aztan mindig ugyanigy csinalja? Azt nem ertem, a gyari tarcsaval miert volt messzebb.

több olajat tettél bele, mint az elsõbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Nekem amugy egesz pontosan ez jatszodott le a fekemmel:
Vettem a gyari hullamos tarcsa helyett cleansweap tarcsat, ami sokkal jobb meg minden, de egy picit vastagabb mint a gyari. Emiatt eleg nehez volt beloni a feket, kicsit beleert, de lesz*rtam, nem zavar a cicceges. Ezek utan lejtoztem egy jot a Janoson, masnap latom hogy mar elegge beleer a fek, sot, mar fogja a kereket. Na mondom ez nem jo, vissza akartam nyomni a dugattyut, nem ment. Ok mondom, tarcsa kiszed, behuztam uresen a fekkart mondom kiprobalom mit csinal akkor, ugyis orvosolni kell mar a problemat. Ugye beljebb ment, pofa kiszed, dugattyu eroltet, de mostmar annyira se tudom visszatolni, hogy a tarcsa beferjen koze :D Pedig eroltettem, de nagyon azert nem akarom, nehogy kart tegyek benne.
Szoval javaslatok?

Na, legtelenitettem a cuccost, visszakuldtem a dugattyut, jo lett minden, de:
miert van az, hogy eleg kozelre allitja be a fek magat a tarcsahoz? Az elso fek tobb helyet hagy a pofa es a tarcsa kozott, a hatso valamiert kozelebbre kalibralja be magat. Ez mitol lehet? Arra gondolta,m talan azert, mert a hatso feknel hosszabb a vezetek. De ez lehet baromsag :D Eleg nehez igy beallitani...Ezt lehet valamivel szabalyozni, vagy ez az atteteli aranytol fuggo dolog, aztan mindig ugyanigy csinalja? Azt nem ertem, a gyari tarcsaval miert volt messzebb.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Thez: Nagyon Köszi a segítséget Neked is. Nem volt könnyû,de már értek mindent.
Még 1* Kösz mindenki........

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Igen már rájöttem. A hátsó már kész is, majd holnap beállítom.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nekem is front adapter van a képen látható féken
Autist Team:)

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Ja viszont mindegyik deoréhoz front adaptert kaptam. Így már nem jó a hézagolós módszer sem. Nem?

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Húú.Ezt köszönöm....így már tudok válogatni a megoldások között.De az elsõ akkor is csere......

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
veszel 2db hosszabb imbuszfejû csavart
kiszedsz egy szar v-fék pofából kúpos alátéteket
kihézagolod

tádádádámm:
http://img.tar.hu/co.../10638217.jpg#3

kész is a hátsó deore cps:)

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hát ez nehéz szülés volt.
Holnap telefonálok megpróbálom kicseréltetni az egyik féket. Ami marad hátsónak ahoz meg feladok egy hirdetést,hogy adapterptert keresek hozzá. Már csak annyi hogy mennyit adjak érte?kb?

Conor: Elõre bb5 lesz, hátul úgy néz ki marad a Deore talán valaki jelntkezik a hirdetésemre.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Kapj a buksihoz van adapter a velonál!
Tsók :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
160-180 is-is adapter nem kapható itthon

zsolti: bb5 vagy bb7, és nem lesz gondod a szutyok szabványnélküli deoréval:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
bolt:) ott van sok sok rendes fék:)
adaptert, vagy azonos (HÁTSÓ!) féket, pár db ezresért.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Mit ajánlasz? És mit is találok fillérekért?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
marós esztergányoshoz?
1 centivel legyen hosszabb a két szára az adapternek, amihez rögzül a fék.

de ajánalnék egy rendes féket helyette.
vagy dobd fel apróba, találsz simán fillérekért.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Az elsõt vegyük úgy hogy meg van oldva.
A hátsónál mit javasolnál??? ha elmegyek cnc-s hez mit adok neki kiinduló pontnak?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Gány és Tsa ezt is megoldja.
ugye ami elöl 160as, az hátul 140.
így hosszabb csavar, és 1 cm alátét az adapter és a fék közé.
így mûködhet, bár elég gagyi megoldás.
külön nem hiszem hogy kapsz ilyen adaptert.

elölre nem kell adapter, asszem csak a hozzá kapott gömbfejeket(mint ami a v fék pofákon van) kell betenni oda.
és jöhet a menet.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Ok.
De akkor még mindig ott van az hogy hátul sincs fent a fék mivel az adapter nem ok,mert elsõt adtak. És itt nálunk nem találtam senkinél hátsót.
Elõre pedig akkor megpróbálom a bb5öt,amivel kapcsolatban már csak annyi,hogy simán adapter nélkül felcsavarozható a manitoura,csak azért kérdem,hogy tuti elfér e,nem kell valamivel kiemelni?