Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
BRM 515-höz elõre nem fogsz kapni adaptert, PM-es villára.

hátra lehet IS-IS adaptert kapni, hisz a saját adaptere már IS-es.
tehát elõre fékcserét tudok csak ajánlani, ha ilyen bowdenesed van.

ja és gondold el!
új tárcsa : 5-15 ezer ft
új adapter 3-5 ezer ft
ezt szorozd meg kettõvel, legkevesebb 16ezer
de inkább több.

nem éri meg...

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
szóval akkor vegyek inkább 180as tárcsát és ahhoz gond nélkül kapok elõre-hátra adaptert?????
Itt gyõrben már 3 helyen jártam sehol nem tudtak segíteni.
Mit tanácsoltok?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Jezsó!

ismerõs vett egy 888-t
mondtam neki hogy vigyázzon, boxxi adapter(nem tudom miért, komolyan) nem 100 hogy jó hozzá, van külön marzó adapter.

felhívta az elsõ boltot(aminek a számát megtalálta) és délután már lazán nózvilizgetett a frissen felszerelt fékével;)

de avidból van simán.
sh-ban nem vagyok tuti...(készleten)
inkább az van hogy a boltos nem tudja mit/hol keressen, így az elsõ visszapattanásnál aszondja sajna nemvan. pedig ha tudná...:)
de ha kõ csak szólj, szerzek egyet, és küldõm fénypost bolttal;)

(néha én is mosolygok mikor hallom a dolgokat)

de pont akkor kell utánajárni, amikor nem tudod használni, nem várni arra a nyomorult jószerencsére! hisz ha arra vársz, akkor sose lesz semmid!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

thez said

kb minden. kis utánajárás kell csak, és nem elhinni a boltosnak hogy nincs, hisz ált inkább csak lusta utánajárni, mivel nem egy azt sem tudja mi mit jelent.(lol)

Azért ez nem mindig van ám így. Te is tudod. ;)

Én sem elsõ sem hátsó adaptert nem tudtam venni mert nincs.
És nemcsak hogy a boltomban, hanem a xyz nagykerben sem volt.
Persze ez sem téma, hiszen lehet velük rendeltetni. Ugye Thez?

Remélem igen!

Amugy meg mindössze az a bosszantó, hogy ha az embernek kell vmi. sürgõsen és az éppen nincs abban a pillanatban, az rossz.
Én meg mondjuk ilyen most kell minden azonnal, nem várok típus vagyok. Szóval szoktam is bosszankodni. :)

Utánajárás=idõ=pénz, nem is beszélve arról h. addig nem tudja használni a jóember a gépét :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
160asba ithton nincs.(PM villáról IS fékre)
shimano árul 170eset, adapterrel is akár, de a deore bowdenes féked nem szabvány, így hiába kapható, nem lesz jó hozzá

van 160-180 adapter
van 160-203 adapter is.
elsõ hátsó.
avid shimano hayes.(és még más is sztem)
kb minden. kis utánajárás kell csak, és nem elhinni a boltosnak hogy nincs, hisz ált inkább csak lusta utánajárni, mivel nem egy azt sem tudja mi mit jelent.(lol)

Zsolti: aki manitou telót vesz, annak a PM-es féke felmegy rá rögtön.
vagy nagyobb tárcsával IS fék is.
de nem PM-es fék 160assal nem fog felmenni.
170 minimum, de ahhoz meg szabványnak kéne lennie(azonos lyuktávolság)
a bowdenes deore viszont nem ilyen(BR-M515)

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Szóval akkor csesszem meg a fékem? Mert elõre láttam már pm-pm adaptert 180ba és 203ba de 160ba meg nincs? A hátsónál mi a helyzet? Ott a furat távok megeggyeznek csak épp eltérnek egymástól ugye 90 fokkal.
Mit lehet tenni. Ha valaki egy manitou telót vesz akkor hogy a p....ba építi össze?????????????

Tárcsa csere?????????????

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
kész a poha, de elsõnek reszelés, kicsit túllõttem a célon, és a tárcsa már pont nem fér be :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Csak a legdurvább villákon látni sajnos PM 203at.

Jah, igaz, jó lenne már PMes vázakat látni.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Zsolti780 said

Valamit nem értek. 160as tárcsám van elöl hátul, elõre PM-PM hátulra IS-PM adapter kellene,de mindenhol csak 160ról 180ra kapok adaptert. Konkrét 160as van? Vagy mi....hogy?

Milyen szerencsés vagy. Én meg hátsó fékhez kerestem 160->180 as IS-PM-t és nincs még a Velotradnek sem. Csak elõre. Igy Avid van helyette. Õ a hónap alktrésze! :D

Utálom ezt a b*zi adapterezgetést.
Legyen mindenhol PM és kész. Vázon is!
Brutál villákon meg PM 203 legyen oszt jóvan.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Zsolti780 said

Egy Manitou Axel-em van és Deore tárcsa féket tennék rá, de a telón a furat távolságok távolabb vannak mint a féken lévõk,ehhez kellene az adapter. Hátulra pedig amit írtál.

Ha nem lesz más->barátod a CNC marós.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
olyan adaptert nem fogsz kapni

elcseszett shimano szabvány, és élõ ember még nem látott olyan adaptert:)
Autist Team:)

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Egy Manitou Axel-em van és Deore tárcsa féket tennék rá, de a telón a furat távolságok távolabb vannak mint a féken lévõk,ehhez kellene az adapter. Hátulra pedig amit írtál.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
IS-PM adapterbol van 160 -> 160.
Elolre minek PM-PM adapter ha 160 -as tarcsat hasznalsz? A legkomolyabb DH villaktol eltekintve mindegyik pm -es villa 160 -as tarcsahoz valo adapter nelkul.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Valamit nem értek. 160as tárcsám van elöl hátul, elõre PM-PM hátulra IS-PM adapter kellene,de mindenhol csak 160ról 180ra kapok adaptert. Konkrét 160as van? Vagy mi....hogy?

Szsly

Szsly

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Igen, én is örülnék egy kis segítségnek.Még a végén nekirontok heggesztõpisztollyal :(

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Na, segitsen mar valaki pls!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Elsin said

Nem szeretném nagyon felzaklatni újra a hangulatot, de most olvstam csak és hát nem maradhat ennyiben a dolog!
Elõször is az erõkar(mert itt sokan rosszul mondták), kb mind két esetben megegyezik, ...

Hat pedig most azt tetted :) De ezert vitaforum vagy mi a szosz ez itt.
Ja tenyleg fugg a fektest meretetol , meg a tapadasi egyutthatojatol is.
De itt most nem arrol volt szo hanem a rotor meretekrol.

Ellenben amit mondasz hogy nem a tengelytol nezzuk az erokart az valoban igaz a telo szempontjabol hisz a munkahenger a szárra van csavarozva nem a tengelyre. De azt nem vetted figyelembe, hogy a "200-as" adapter nagyobb mint a 160-as (a munkahenger tavolabb van a szartol) igy meg mindig nagyobb lesz az erokar a telo labatol szamitva. Ami a szárak (bal szár jobban ezért IS jó ha van átütõ) sikjara meroleges a telot a kerkepar eleje fele csavaro (nagyobb) erovel hat.
A bikemagazinban volt egy foto regen ha jol emlekszem a nagyobb tarcsak gyorszaras telokon valo hasznalatanak karos hatasairol (azt mar nem tudom hogy extrem, vagy hosszu tavu atlagos, vagy orult felhasznalo igenybevetel eseten) Ezen egy gyorszaras telo papucsa volt lathato amit a gyorszar csavarjai kicsit szetettek / elkoptattak a papucsot. Na most akkor mondd azt hogy nincs nagyobb erokar. Persze lehet az illeto alatt a 160-as is szétszedte volna a telot :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én féltékeny! :) Avid SD7 forever! :) (Lehet, maradi vagyok, de azzal a fékerõvel, amit az produkál...)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mi a baj a 203assal? sokak szerint féltékenységbõl menõ:)

teljesen jó.
ezen nem kell gondolkodni, amelyik tetszik azt veszed.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

kalaius said

amúgy jól látod, mi a ráknak, 180-as tárcsa, kisebb súly, adagolhatóbb fék, gondod így sem lesz az erejével

eredetileg én is azt akartam, de most küldtek elég jó ajánlatokat 203 milisre is, ezért gondolkoztam most rajta.
majd meglátom mi lesz