Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Köszönöm a válaszokat, a fékem igazán pöpec lett.

Egykét lájtosabb lejtõ, és az ordenáré visítás is megszûnt, viszont körülötte a fekete telóra durván szürke por rakódott.. :-D

Amúgy milyen az, ha elég a tárcsafék? Gondolom, csak a fékpofák mennek tönkre..
Vagy nem is minden esetben kell õket cserélni, elég ha lekoptatod az égett réteget?

Hogyan lehet egy tárcsaféket rosszul használni?
(pl tekerek, és közben húzom a féket, vagy lejtõn nem szakaszosan, hanem folyamatosan kicsit fékezek?)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én nem kérdeztem semmit
és eszem ágában sincs kirobbantani a 3. világháborút emiatt szal akinek beletiportam a lelki világába annak bocs.
ja és itt csak felsoroltam röviden az elõnyöket ill hátrányokat az adott felh. területen

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

de mivel dirt cucc és szimplavállas teló madzagos a legjobb mert esésnél max a házat kell cserélni ha megtörik és nem egy hirdaulikacsövet, nem kell légteleniteni se utána és nem lessz minden csupa olaj. ja és ha tényleg megtörik a ház akkor is marad fékerõ, az avid kicsit drága, de jó és szerintem odaver néhány alap hidrós féket is.
ellenben a hidraulikus fog mint állat (úgy 35-40 ezres árkategória), több vele a baj, de gizdább is.
szerintem de ha nem szóljon valaki

Feltettél egy kérdést amit sikeresen meg is válaszoltál.
Nekem hasonló gépem van, enyimre Avidot madzagost veszek. Bowdenesbe mást hülyeség. Lor elmondta olajosból meg mit. Ennyi.

Ja és eszed ágában se legyen madzagos/olajos párharcot indítani. :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
de mivel dirt cucc és szimplavállas teló madzagos a legjobb mert esésnél max a házat kell cserélni ha megtörik és nem egy hirdaulikacsövet, nem kell légteleniteni se utána és nem lessz minden csupa olaj. ja és ha tényleg megtörik a ház akkor is marad fékerõ, az avid kicsit drága, de jó és szerintem odaver néhány alap hidrós féket is.
ellenben a hidraulikus fog mint állat (úgy 35-40 ezres árkategória), több vele a baj, de gizdább is.
szerintem de ha nem szóljon valaki

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha hidrós kell, akkor hayes hfx9, shimano deore, avid juicy5

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ha madzagos, akkor kizárólag Avid. Könnyû beszerezni.

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
UMF Dirt Fun, Marzocchi Drop Off, Bike+ Freeride Disc, Deore LX, Truvativ Husseffelt. Milyen tárcsát ajánlotok bele? Lehetõleg olyat amit nem túl nehéz beszerezni...
A processzor füsttel mûködik. Ha a füst elszáll, nem mûködik tovább.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az avid beállítás szempontból pedig egyszerû fék.
egy adapteren keresztül kapcsolódik a villához (képen fekete). az az adaptert belövöd egyenesre, és meghúzod jól. aztán a féknyereg és az adapter közti csavart kilazitod, és akkor a féknyereg "forog" szóval onnantól ugy kell állítani, mint egy véfék pofát.

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

(Bocs, de nem futottam végig az 1500 hozzászólást.)
Kezdõ tárcsafékes vagyok, segítsetek!

Egy olyan problámám van, hogy vettem egy AVID tárcsát, hozzá 30km-t használt BB7-es féktestet+pofát.
Mindezt gyorszáras XT aggyal beletettem egy könnyû kis Suntour Axon EL-R telóba, ami gyárilag tárcsával volt szerelve, de én V-fékkel használtam.

A hibajelenség:
A fékpofák nem párhuzamosak a tárcsával, így amikor behúzom a féket, "tekeredik" a tárcsa, az alját kifelé, a tetejét a küllõk felé húzza kicsit.

Rosszul lettek bekoptatva a pofák az elõzõ tulajnál?
Rosszul lett feltéve a féktest a telóra? (nem tudtam csavarmeglazítással állítani rajta)
Meg van tekeredve a teló?
Egy 1690 g-os teló túl vékonyka egy 185-ös tárcsának? (ilen a teló: http://www.schlickju...forum1_2244.htm )

Én az elsõre tippeltem (bár nem tudom, hogy sikerült összehoznia ezt az elõzõ tulajnak), és fékezéskor mindig az elsõt erõltettem, hogy kopjanak be párhuzamosra a pofák.
Kicsit javult is a helyzet (220 km után), már nem teker rajta sokat, nincs egy mm a kimozdulás. Viszont még mindig ferdén állnak a pofák, így képtelenség úgy beállítani, hogy ne ciripeljen folyamatosan, és a fékkart markolatig behúzva is legyen egy erõs fékhatás (amivel amúgy tökéletesen elégedett vagyok).
Ráadásul erõsebb fékezéseknél olyan hangosan sikít, mindig mindenki odakapja a fejét, ultragáz..

Elõre is köszönöm a válaszokat!

bíkúl

Szerintem beállítás probléma lehet.

Próbáld úgy, hogy a fix oldalt tökre betekered, hogy szinte hozzáérjen a tárcsához. Ezután fellazítod az összes rögzítõ csavart, majd a fékkart erõsen behúzva óvatosan meghúzod a rögzítõ csavarokat. Ha ez sem ok. akkor vékony alátétekkel kialátétezed a az IS rögzítõszemeknél, hogy ne álljon hülyén.

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
(Bocs, de nem futottam végig az 1500 hozzászólást.)
Kezdõ tárcsafékes vagyok, segítsetek!

Egy olyan problámám van, hogy vettem egy AVID tárcsát, hozzá 30km-t használt BB7-es féktestet+pofát.
Mindezt gyorszáras XT aggyal beletettem egy könnyû kis Suntour Axon EL-R telóba, ami gyárilag tárcsával volt szerelve, de én V-fékkel használtam.

A hibajelenség:
A fékpofák nem párhuzamosak a tárcsával, így amikor behúzom a féket, "tekeredik" a tárcsa, az alját kifelé, a tetejét a küllõk felé húzza kicsit.

Rosszul lettek bekoptatva a pofák az elõzõ tulajnál?
Rosszul lett feltéve a féktest a telóra? (nem tudtam csavarmeglazítással állítani rajta)
Meg van tekeredve a teló?
Egy 1690 g-os teló túl vékonyka egy 185-ös tárcsának? (ilen a teló: http://www.schlickju...forum1_2244.htm )

Én az elsõre tippeltem (bár nem tudom, hogy sikerült összehoznia ezt az elõzõ tulajnak), és fékezéskor mindig az elsõt erõltettem, hogy kopjanak be párhuzamosra a pofák.
Kicsit javult is a helyzet (220 km után), már nem teker rajta sokat, nincs egy mm a kimozdulás. Viszont még mindig ferdén állnak a pofák, így képtelenség úgy beállítani, hogy ne ciripeljen folyamatosan, és a fékkart markolatig behúzva is legyen egy erõs fékhatás (amivel amúgy tökéletesen elégedett vagyok).
Ráadásul erõsebb fékezéseknél olyan hangosan sikít, mindig mindenki odakapja a fejét, ultragáz..

Elõre is köszönöm a válaszokat!

bíkúl

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
jaja
arrol van szó!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a lila hayes az lila hayes. :) tehát nem g1 mert a fékkar is más. lehet a nyereg ugyanaz, de nem biztos. ezeréves dh modell btw

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
mi lehet annak az oka hogy egy régebbi mag (nagyobb lilás munkahenger,talán a G1)feltöltés után kb 1hónap alatt markolatig húzni a kart,mintha ez idõ alatt az összes olaj elfogyott volna belõle, és/vagy totál föllevegõsösdött volna.
olajnak látható nyoma nincs ahol távozna...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Nézd meg itt...:)

http://www.ebcbrakes...pot "Mini" 2001

Nem tudom a tiéd milyen évjáratú, itt 2001-es van.
Sei, soku Si.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
sztem is inkább attól függ, hogy mûködik e szinteressel vagy nem...

de persze lehet, hogy nincs minihez nem tudom.. kérdezd meg gulyást ;) vagy van egy car o bike nevü bolt, hátha õk tudnak segíteni

ZaUk

ZaUk

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

szerintem nincs összefüggés, hogy cc-fékbe nem lehet arany abc-t tenni.
ha van benne gyárilag szinteres, akkor mehet bele arany ebc is.

Én néztem az EBC betétjeit, de nincs olyan típusú / formájú betét arany színûben, amit HOPE minihez ajánlanak...
Bár lehet én vagyok a hülye hozzá.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem nincs összefüggés, hogy cc-fékbe nem lehet arany abc-t tenni.
ha van benne gyárilag szinteres, akkor mehet bele arany ebc is.

ZaUk

ZaUk

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

arany ebc?

Tudtommal nincs a Hope Minihez, mivel ez alapjában egy CC fék..

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
arany ebc?

ZaUk

ZaUk

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

az ebc szerintem nagyon jó miért váltanál?
nekem volt zöld ebc pofa a sram-ban és jó volt nem volt vele gond pedig nyúztam rendesen kékült is a tárcsa :D

Azért váltanék (vissza), mivel a zöld EBC egy fél év alatt elkopott, a gyári HOPE meg benne van másfél éve, és még mindig nem cserés ;)