Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. július 20. - 13:12

Marpedig akkor amit PTamas irt az igy ebben a formaban nem pontos. En erre akartam kilyukadni. Sztem o valojaban mof-nak irta amit irt (arra amire mof akarja hasznalni) es ugy ertheto.
Írta 2006. július 20. - 12:54

lehetséges, hogy olaj került a tárcsa-pofa kombóra, illetve az is lehetséges hogy beállítási probléma merült fel(nem párhuzamos tárcsa-fékpofa kapcoslat)Hello!
Van 1 problémám. Egyszer szétszedtem a féket(magura Julie), és most nem fog jól. Mergcsúszik a tárcsa és nyikorog. Nekem ez az elsõ ilyen fékem és nem értek igazán hozzá. Valaki tud segíteni?
Köszi:
Z.
Írta 2006. július 20. - 12:44

Engem is megfogott a 160 de nem annyira mint a 203-as es en ezt hianyoltam.
Ez valóban így van, de most ne ezt vegyük figyelembe, hanem maradjunk a "6-s tárcsánál. Valóban sok múlik azon, hogy fékezel. A fékezés nem azt jelenti, hogy mennyire kapaszkodunk a fékkarba. Melyik féket, hogy használjuk, mennyire használjuk ki a természetes adottságokat, és nem utolsó sorban azt, hogy mennyire engedjük el a paripát.
Írta 2006. július 20. - 12:09

Nem ertem hogy jon ide a fekezni tudas. Nyomod vagy nem nyomod az erossegel tudod szabalyozni, illetve figyelembe kell venni a tulmelegedest ennyi.
Milyen ereszkedese volt annak a lejtonek (valszeg nem is 1 volt) egyebkent, mert ha pl meredek de van kifutasa akkor nem jon ki hogy eleg-e a fekero, ha meg nem meredek akkor szinten. Konnyu olyasmivel peldalozni amit masok esetleg nem ismernek. En nem jartam meg Fro-ban, biztos vannak durva helyek, de lehet hogy V-fekkel is siman le lehet ott jonni.
Minden feknek megvan a maga limitje, ami fugg a sebesseged nagysagatol (amit az osszsulyod befolyasol), a helyes fekbeallitastol es minosegtol, a terepviszonyoktol, a fek lassitasi kepssegenek nagysagatol (tarcsaatmero, betetek anyaga, fek tipusa: bowdenes vagy hidros). Mindjart irok egy kepletet hogy ki lehessen szamolni melyik a legjobb fek, vagy hogy kb. kinek mi eleg

Persze az is lehet az en fekem volt szar, (nem rosszul beallitott!) de az is lehet hogy nem ertitek mirol beszelek es/vagy nem volt meg nagypizzatok. Ez csak az en velemenyem, nem kell elfogadni. Az biztos hogy a beteteken irto sok mulik.
Írta 2006. július 20. - 11:00

Lehet, hogy csak fékezni kellene megtanulni?
Írta 2006. július 20. - 10:58

Engem is megfogott a 160 de nem annyira mint a 203-as es en ezt hianyoltam. Egyreszt mert igy kitolodtak a sebesseghatarok, masreszt mert nagyobb a biztonsagerzet, ezert is csereltem. De igazad van nem kellett volna altalanositanom.
Írta 2006. július 20. - 09:42

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. július 20. - 09:13

Ne beszélj marhaságokat. Abból, hogy egy fék nem mûködik nálad rendesen, ne vonj le általánosítást a többire vonatkozóan.Hat nemtom en ezzel vitatkoznek,de inkabb megsem
Inkabb leirom hogy egy 100 Kg-os embernek is eleg lehet a 160 ha nem szakadekban hasznalja, es egy 50 kg-os embernek is lehet keves a 160 szakadekban. A szakadek helyere behelyettesithetsz nem ennyire durva domborzati viszonyokat is, attol fuggoen hogy neked mire kell egy fek terepen.
Arra hogy megallj vele meg veszely eseten is, vagy csak lassulj es begurulj a fak koze, esetleg vizmosasba vagy szakadekba.
De van meg mas szempont is pl a melegedes.
Hogy mondjak egy peldat en se vagyok az a nagyonsulyos (legalabbis kiloban) de nekem keves volt a 160 a pilisbe legurigazni nehany komolyabb lejton(pl. Dobkorol lefele Sikarosi ret fele). Pedig az azert nincs felhohataron.
A fek egy hfx9 volt gyari betettel. Kesobb a golddal valoban jobban fogott azt elismerem, de meg ugyse volt az igazi.
Ellenpéldák: Hayes HFX MAG "6; Avid Juicy 7 "6; és én nem csak CC-zem
Írta 2006. július 20. - 07:03

Van 1 problémám. Egyszer szétszedtem a féket(magura Julie), és most nem fog jól. Mergcsúszik a tárcsa és nyikorog. Nekem ez az elsõ ilyen fékem és nem értek igazán hozzá. Valaki tud segíteni?
Köszi:
Z.
Írta 2006. július 19. - 23:49

Másik meg, hogy 68 kg-hoz a 160-as tárcsa bõven elég. SZVSZ
Hat nemtom en ezzel vitatkoznek,de inkabb megsem

Inkabb leirom hogy egy 100 Kg-os embernek is eleg lehet a 160 ha nem szakadekban hasznalja, es egy 50 kg-os embernek is lehet keves a 160 szakadekban. A szakadek helyere behelyettesithetsz nem ennyire durva domborzati viszonyokat is, attol fuggoen hogy neked mire kell egy fek terepen.
Arra hogy megallj vele meg veszely eseten is, vagy csak lassulj es begurulj a fak koze, esetleg vizmosasba vagy szakadekba.
De van meg mas szempont is pl a melegedes.
Hogy mondjak egy peldat en se vagyok az a nagyonsulyos (legalabbis kiloban

Írta 2006. július 19. - 19:21

Írta 2006. július 19. - 19:06

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. július 19. - 19:05

nem tervezezek élvonalas cc, maraton versenyzést! rövidtávok, hobbi versenyek, túra
thx
mof
Akkor minek "7-s tárcsa?
Írta 2006. július 19. - 16:42

nem tervezezek élvonalas cc, maraton versenyzést! rövidtávok, hobbi versenyek, túra
thx
mof
Írta 2006. július 19. - 16:25

(elõzõ kommentekben itt úgy fogalmaztak, h "megfõtt")
köszi
Írta 2006. július 19. - 15:37

Hi. !
Kérem mondja meg nékem valaki mire jó a Juicy7 ????? azt tudom hogy semmire-de azt nem mire szánták...cc? mia álláspontotok?
Semmire? Ezt mibol szurted le?
Írta 2006. július 19. - 14:08

Írta 2006. július 19. - 14:04

egyértelmûen cc/marathon/allmountainHi. !
Kérem mondja meg nékem valaki mire jó a Juicy7 ????? azt tudom hogy semmire-de azt nem mire szánták...cc? mia álláspontotok?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 19. - 13:47

Írta 2006. július 18. - 17:02

én nem kérdeztem semmit
és eszem ágában sincs kirobbantani a 3. világháborút emiatt szal akinek beletiportam a lelki világába annak bocs.
ja és itt csak felsoroltam röviden az elõnyöket ill hátrányokat az adott felh. területen
Bocs, igazad van, összekevertem a neved máséval.