Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Akkor osszegezve elvileg nemcsak hogy a fek tipusatol fugghet az hogy kinek milyen fek eleg, de bicaj es szemelyreszabott is.
Marpedig akkor amit PTamas irt az igy ebben a formaban nem pontos. En erre akartam kilyukadni. Sztem o valojaban mof-nak irta amit irt (arra amire mof akarja hasznalni) es ugy ertheto.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Hello!

Van 1 problémám. Egyszer szétszedtem a féket(magura Julie), és most nem fog jól. Mergcsúszik a tárcsa és nyikorog. Nekem ez az elsõ ilyen fékem és nem értek igazán hozzá. Valaki tud segíteni?

Köszi:

Z.

lehetséges, hogy olaj került a tárcsa-pofa kombóra, illetve az is lehetséges hogy beállítási probléma merült fel(nem párhuzamos tárcsa-fékpofa kapcoslat)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Engem is megfogott a 160 de nem annyira mint a 203-as es en ezt hianyoltam.

Ez valóban így van, de most ne ezt vegyük figyelembe, hanem maradjunk a "6-s tárcsánál. Valóban sok múlik azon, hogy fékezel. A fékezés nem azt jelenti, hogy mennyire kapaszkodunk a fékkarba. Melyik féket, hogy használjuk, mennyire használjuk ki a természetes adottságokat, és nem utolsó sorban azt, hogy mennyire engedjük el a paripát.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Oke ez a TE allaspontod.
Nem ertem hogy jon ide a fekezni tudas. Nyomod vagy nem nyomod az erossegel tudod szabalyozni, illetve figyelembe kell venni a tulmelegedest ennyi.
Milyen ereszkedese volt annak a lejtonek (valszeg nem is 1 volt) egyebkent, mert ha pl meredek de van kifutasa akkor nem jon ki hogy eleg-e a fekero, ha meg nem meredek akkor szinten. Konnyu olyasmivel peldalozni amit masok esetleg nem ismernek. En nem jartam meg Fro-ban, biztos vannak durva helyek, de lehet hogy V-fekkel is siman le lehet ott jonni.
Minden feknek megvan a maga limitje, ami fugg a sebesseged nagysagatol (amit az osszsulyod befolyasol), a helyes fekbeallitastol es minosegtol, a terepviszonyoktol, a fek lassitasi kepssegenek nagysagatol (tarcsaatmero, betetek anyaga, fek tipusa: bowdenes vagy hidros). Mindjart irok egy kepletet hogy ki lehessen szamolni melyik a legjobb fek, vagy hogy kb. kinek mi eleg :D
Persze az is lehet az en fekem volt szar, (nem rosszul beallitott!) de az is lehet hogy nem ertitek mirol beszelek es/vagy nem volt meg nagypizzatok. Ez csak az en velemenyem, nem kell elfogadni. Az biztos hogy a beteteken irto sok mulik.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
nekem meg elég volt a 160, amikor egy nap alatt 6000 méter szintet jöttünk le egy nap alatt Fr-o ban.
Lehet, hogy csak fékezni kellene megtanulni?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
A fekem tokeletesen mukodott ,es tartom az allaspontom.
Engem is megfogott a 160 de nem annyira mint a 203-as es en ezt hianyoltam. Egyreszt mert igy kitolodtak a sebesseghatarok, masreszt mert nagyobb a biztonsagerzet, ezert is csereltem. De igazad van nem kellett volna altalanositanom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
engem a 100 kilómmal megfog a 6" hayes, dobogókõrõl lefelé a piros 3szögön is.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hat nemtom en ezzel vitatkoznek,de inkabb megsem :)
Inkabb leirom hogy egy 100 Kg-os embernek is eleg lehet a 160 ha nem szakadekban hasznalja, es egy 50 kg-os embernek is lehet keves a 160 szakadekban. A szakadek helyere behelyettesithetsz nem ennyire durva domborzati viszonyokat is, attol fuggoen hogy neked mire kell egy fek terepen.
Arra hogy megallj vele meg veszely eseten is, vagy csak lassulj es begurulj a fak koze, esetleg vizmosasba vagy szakadekba.
De van meg mas szempont is pl a melegedes.
Hogy mondjak egy peldat en se vagyok az a nagyonsulyos (legalabbis kiloban :) ) de nekem keves volt a 160 a pilisbe legurigazni nehany komolyabb lejton(pl. Dobkorol lefele Sikarosi ret fele). Pedig az azert nincs felhohataron. :) A fek egy hfx9 volt gyari betettel. Kesobb a golddal valoban jobban fogott azt elismerem, de meg ugyse volt az igazi.

Ne beszélj marhaságokat. Abból, hogy egy fék nem mûködik nálad rendesen, ne vonj le általánosítást a többire vonatkozóan.
Ellenpéldák: Hayes HFX MAG "6; Avid Juicy 7 "6; és én nem csak CC-zem

Nzoltan

Nzoltan

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello!

Van 1 problémám. Egyszer szétszedtem a féket(magura Julie), és most nem fog jól. Mergcsúszik a tárcsa és nyikorog. Nekem ez az elsõ ilyen fékem és nem értek igazán hozzá. Valaki tud segíteni?

Köszi:

Z.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Másik meg, hogy 68 kg-hoz a 160-as tárcsa bõven elég. SZVSZ

Hat nemtom en ezzel vitatkoznek,de inkabb megsem :)
Inkabb leirom hogy egy 100 Kg-os embernek is eleg lehet a 160 ha nem szakadekban hasznalja, es egy 50 kg-os embernek is lehet keves a 160 szakadekban. A szakadek helyere behelyettesithetsz nem ennyire durva domborzati viszonyokat is, attol fuggoen hogy neked mire kell egy fek terepen.
Arra hogy megallj vele meg veszely eseten is, vagy csak lassulj es begurulj a fak koze, esetleg vizmosasba vagy szakadekba.
De van meg mas szempont is pl a melegedes.
Hogy mondjak egy peldat en se vagyok az a nagyonsulyos (legalabbis kiloban :) ) de nekem keves volt a 160 a pilisbe legurigazni nehany komolyabb lejton(pl. Dobkorol lefele Sikarosi ret fele). Pedig az azert nincs felhohataron. :) A fek egy hfx9 volt gyari betettel. Kesobb a golddal valoban jobban fogott azt elismerem, de meg ugyse volt az igazi.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
dh-ra nekem is julie van befogva elölre 203-as tárcsával, igaz h nem a legjobb meg nem is nyomom annyira de megfog bõven

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Másik meg, hogy 68 kg-hoz a 160-as tárcsa bõven elég. SZVSZ
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nem tervezezek élvonalas cc, maraton versenyzést! rövidtávok, hobbi versenyek, túra
thx
mof

Akkor minek "7-s tárcsa?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
na már írtam egyszer.. most megint. be vannak fûzve az lx agyak, kéne a tárcsa.. a probléma: 65-68 kg vagyok, elég elölre a 160as, vagy nem. ha nem akkor hogyan oldjam meg azt, h. a shimano 180as, az Avid 185ös tárcsát ad a 160as után.. estleg van adapter, amivel érzi egymást a 180as cl-os tárcsa a nyereggel, vagy jöjjön csak a 160..
nem tervezezek élvonalas cc, maraton versenyzést! rövidtávok, hobbi versenyek, túra

thx
mof

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Elmondaná valaki, hogy mibõl lehet rájönni, ha elégett a fékem?
(elõzõ kommentekben itt úgy fogalmaztak, h "megfõtt")

köszi

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Hi. !

Kérem mondja meg nékem valaki mire jó a Juicy7 ????? azt tudom hogy semmire-de azt nem mire szánták...cc? mia álláspontotok?

Semmire? Ezt mibol szurted le?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jó az mindenre, használják sokan DH-ra is....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hi. !

Kérem mondja meg nékem valaki mire jó a Juicy7 ????? azt tudom hogy semmire-de azt nem mire szánták...cc? mia álláspontotok?

egyértelmûen cc/marathon/allmountain

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Hi. !

Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

én nem kérdeztem semmit
és eszem ágában sincs kirobbantani a 3. világháborút emiatt szal akinek beletiportam a lelki világába annak bocs.
ja és itt csak felsoroltam röviden az elõnyöket ill hátrányokat az adott felh. területen

Bocs, igazad van, összekevertem a neved máséval.