Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A bovden jó, a villát nem ismerem, de szépen felmész a gyártó honlapjára és megnézed a mûszaki leírást ahol feketén fehéren le van írva mekkora tárcsát bír el a villád.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Segesdy

Segesdy

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Elsõ tárcsafékhez ez a bowden jó? FÉK

Segesdy

Segesdy

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Launch RSX elsõ villaKÉP

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Inkább villa kérdés.

Segesdy

Segesdy

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Helló! Avid BB5 tárcsafékem van 160-as tárcsával. elbír nagyobbat? 180-200 ?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Nem akkora para a dolog: A régi fékkarokra az új "B" váltókarok felcsavarozhatók. Az új fékkarokra a régi váltókarok viszont nem.
Feltöltött kép
Az új váltókarokhoz elméletileg csomagolják a régi fékkarhoz való rögzítõ izéket.
Ez remélhetõleg hamarosan bizonyosságot is nyer, M596-os fékhez készülök '14-es SLX váltókarokat csavarozni. Csak a csomag érjen ide már...

Nos, tegnap megesett az aktus.
A felszerelés körülbelül egy percet vett igénybe.
Szerintem nagyon jól kitalált rendszer, és sokkal letisztultabb a kormány így.

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ennek a feltételezésnek lehet valami köze a valósághoz?

semmi, tekintve, hogy az a kis rugó csak azért van, hogy a fékbetétet a helyére szorítsa és az ne lötyögjön a féktestben. de a dugattyút nem nyomja vissza.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszönöm a tippeket. Stp1 által linkelt 999 forintos satu volt az Obiban, széttekerni is alig bírtam úgy szorult és a pofák nem álltak benne párhuzamosan. Egy kis satuval nem járok rosszul ha jó áron megkapom. A szerszámokat egyébként is gyûtöm, ha nincs is idõm barkácsolni, de amikor kell nagyon jól jön. A csõfogó sem rossz, majd meglátom.

Külföldi fórumokon írják, hogy jobb borotvapengével elvágni a fékcsövet, mint fogóval (van bowdenház vágóm is). Errõl mit gondoltok?

ZLD/KK FMHZAS TAPTAVG KS, 18MM - Photoline Raktrruhz - webruhz, webshop

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Köszönöm a tippeket. Stp1 által linkelt 999 forintos satu volt az Obiban, széttekerni is alig bírtam úgy szorult és a pofák nem álltak benne párhuzamosan. Egy kis satuval nem járok rosszul ha jó áron megkapom. A szerszámokat egyébként is gyûtöm, ha nincs is idõm barkácsolni, de amikor kell nagyon jól jön. A csõfogó sem rossz, majd meglátom.

Külföldi fórumokon írják, hogy jobb borotvapengével elvágni a fékcsövet, mint fogóval (van bowdenház vágóm is). Errõl mit gondoltok?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Akkor én ku..va ügyes vagyok :)

Az nem vitás ! :)

Viszont, ha kipróbálod tapasztalni fogod mennyivel egyszerûbb, én is fogóval csináltam eddig.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Viszont ha használod a két sárga bizbaszt, egy picike mûszerész satuval a kezedben, akkor sokkal egyszerûbb bekocogtatni mint fogóval megfogva, tapasztalat!

Akkor én ku..va ügyes vagyok :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Rendes fogóm sincs. Otthon van satum, itt alig van valamim.. Mentem egy kört a szokásos nagyáruházakban, nem volt ideális árú vagy minõségû. Holnap nézek szerszámboltban. Kösz a tippeket.

Egy ilyen is tökéletes: 250mm önzáró kombinált anya- és csöfogó Z-TOOLS (040401-0046)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Rendes fogóm sincs. Otthon van satum, itt alig van valamim.. Mentem egy kört a szokásos nagyáruházakban, nem volt ideális árú vagy minõségû. Holnap nézek szerszámboltban. Kösz a tippeket.

Ilyennel csináltam eddig mindig, jól használható, nem kellett a rendes satu soha. Ráadásul ez akár 1500 Ft-ért is kapható.
Feltöltött kép

A két téglatest mûanyagot, közte a kábelvéget jól össze lehet szorítani ezzel, gumikalapáccsal pár ütés és már bent is van a féktüske.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vannak helyzetek, amikor megéri egy jó minõségû célszerszám, de pl. a satukérdést tekintve én tök jól elvagyok itt a negyedik emeleten egy ilyen ezer forintos szutyokkal:

http://szerszamgyar....mg/N2/19216.jpg

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Nem kell hozza satu, mi az ajtot csuktuk ra a sarga cuccra. Megkersz valakit, hogy fogja az ajtot, te meg beutod a csoveget.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Uhh....fogóval megfogod kis kalapáccsal vagy másik fogó sima felével beütögeted. Ez abszolult nem ûrtechnika csak egy darab mûanyagcsõ és egy sárgaréz csõvég dugó.

Viszont ha használod a két sárga bizbaszt, egy picike mûszerész satuval a kezedben, akkor sokkal egyszerûbb bekocogtatni mint fogóval megfogva, tapasztalat!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Uhh....fogóval megfogod kis kalapáccsal vagy másik fogó sima felével beütögeted. Ez abszolult nem ûrtechnika csak egy darab mûanyagcsõ és egy sárgaréz csõvég dugó.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Jó az úgy, de minek satu a rövidítéshez:confused:

A csövet a befogó célszerszámával (két sárga akármi, amit adnak a fékhez) be lehet fogni a satuba és úgy kell beleütni a közepébe azt a valamit. Vagy bemegy az máshogy is?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jó az úgy, de minek satu a rövidítéshez:confused: