Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
avid légtelenítéshez bleed kit kell:
http://www.cyklozitn.../BleedKit06.jpg

mert furcsán van megoldva
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor végy elõre is olyat. az olcsóbbak nem gyorsabban kopnak, hanem gyengébb a kialakult fékérzés.
azaz tépheted a kart mint az állat:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem nem feltétlenül kell szinteres, mert csak megfõ az olaj a hosszú lefeléken mint amilyen tegnap is volt. a jagwire mennyire jó? mert úgy néz ki h mind a kettõt cserélni kell és az már 10 ropi lenne. szal inkább most spórolok. nem baj ha gyorsan kopik csak jó legyen (meg olcsó is) én hátul a piros gyantás kool stoppal meg vagyok elégedve

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
egyik csavaron van elrejtve, a féknyergen, nem olyan egyszerü megcsinálni, mint amin van pöcök.

WarTecH

WarTecH

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Hi.

Tudja valaki, hogyan kell légteleníteni az Avid juicy ötösöket?A nyergen nem találtam légtelenítõ csavart, viszont a karon van valami torx csavar ami nem forgáspont.talán ott lehet valami.De nem tom.Van valakinek tapasztalata?
See Ya!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
héjszbe is hulladék. meg merem kockáztatni bbb pofáknak ez jellegzetessége.

hayesbe gyári, kicsit gyengébb de még mindig hibátlan az ebc, és utána még a kool stop, de ez már érezhetõen gyengébb.
legjobb a gyári(meg is van az ára)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

sárga ebc a szintees.
magurába acor vagy bbb, azok is mûgyantásak és olcsóak.

nekem bbb van a lujzában, annál szemetebb cucc sztem nincs....szal magurába azt szvsz ne /héjszbe állítólag nagyon jó/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sárga ebc a szintees.
magurába acor vagy bbb, azok is mûgyantásak és olcsóak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

akkor ebc lessz szerintem a zöld fajtából. az fém szinteres? és asszem olyan 6 ezer körül van. hátul meg marad a piros kool stop.
ma jöttünk le a kékesrõl a kék kereszten a déli oldalon, majdnem egész végig használtam az elsõ féket, azaz a juliet, és nem sült meg. mondjuk elég meleg volt a féknyereg, és kb 20-25 perc alatt értünk le, igaz néha pihentünk is h hûljön a fék, na meg a terep miatt is kicsit :D 12 kilcsi lefele egyben, azért megdolgoztataja a fékeket

Zöld EBC gyantás. Jó, de nem szereti a "vizes körülményeket." Szinteres betétet meg csak olyan fékhez lehet használni, melyhez a gyártó is "hozzájárul."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
akkor ebc lessz szerintem a zöld fajtából. az fém szinteres? és asszem olyan 6 ezer körül van. hátul meg marad a piros kool stop.
ma jöttünk le a kékesrõl a kék kereszten a déli oldalon, majdnem egész végig használtam az elsõ féket, azaz a juliet, és nem sült meg. mondjuk elég meleg volt a féknyereg, és kb 20-25 perc alatt értünk le, igaz néha pihentünk is h hûljön a fék, na meg a terep miatt is kicsit :D 12 kilcsi lefele egyben, azért megdolgoztataja a fékeket

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

off
helyes
csak nem ki lett tiltva?
on
magura julieba milyen tuning pofát ajánlotok? alligator versenykeverék? v esetleg zöld ebc? ha nem lessz pénzem másra akkor jagwire mer asse rossz

Személy szerint vagy Magura gyárija vagy EBC.
Sei, soku Si.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az jó.
na és milyen betétet ajánlotok? mert már kezd jelezni a kopásjelzõ és olyan aranyos daráló, de éneklõ hangja van a kopásjelzõnek a pofán. na meg már a tárcsa küllõin is látszik egy kicsit ahogy hozzáér.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
off: eltiltottam ettõl a topictól, igy csak ide nem tud irni. ON

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
off
helyes
csak nem ki lett tiltva?
on
magura julieba milyen tuning pofát ajánlotok? alligator versenykeverék? v esetleg zöld ebc? ha nem lessz pénzem másra akkor jagwire mer asse rossz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rihi egy ideig nem tud a témához hozzászólni szóval véfék vs tárcsafék flame OFF.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv
ez a rihi gyerek minek tágitja itt a tudatunkat (mocskos postgyûjtõ szerintem csak ezért jár ide na de mind 1) ahelyett h bement volna a szabadonfutóba és inditott volna egy topicot h miért nincs neki tárcsája. na de a hülyéket félretéve:
a tárcsa kétségtelenül elõnyös de ezt nem kell magyaráznom, és mi az a baromság h az 1.8-as küllõt tönkreteszi. pff ekkora baromságot (jó biztos nem használ neki de nemhinném h két fékezés és kézben viheti a cumót...)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hi..

Bocs-visszatérve az avid problémámra, illetve fékpont változásra, akárhogy gondolkodom rajta nem értem.. de hogy ti is értsétek íme a technikai adatok:

Avid juicy7+ minden gyári- légmentes-gyári fékfolyadék-amely elvileg DOT5.1!gyári betétek, a tárcsánál mind1 volt hogy 160, vagy 203. nem sok különbség..
A fékkel Mo-azon részén ahol én lakok (Kõszegi hegység-re gondolok) nem volt gond, ekkor is észrevehetõ volt a fékpont változás, de nem ennyire drasztikusan, de persze nálunk nincsenek lejtõk(igazi-nagy) mert egy 2,3 perces DH pályán nem húzod sokat a féket, és 2perc alatt fel se melegedne igazán..

A bicajom az avataron található kona stab- a súlya 18,5 kg-az enyém 74kg., az elsõ féket használom 70%ban de ezt pontosan nem tudom.

A féket Pila-ban próbáltam , ill. szerettem volna használni-. apálya itt 20 perc igazán dúrva atomgyor pálya, vagy hosszabb...
Rengeteg fékem volt , de ilyet egyik se produkált...
Érdekes volt megfigyelni azt hogy amikor érezhetõen elfogyott ,, hova húzni már nem lehetett, a fékkar útja , akkor elkezdtem vele játszani, és próbáltam pihentetni a hátsót,, ekkor az volt, hogy kiengedés után visszahúzva egyszer fogott még valamicskét, újra kiengedve, és behúzva már annyit se mint elöbb, és így pumpáltam a maradék lefelén, de igazából már régen fék nélkül maradtam. Aztán miután 20perces felvonózás után felértem ,újra tökéletes, és így tovább.. mivel ilyet saint-nél elképzelni se tudok,ezért szeretnék megválni ettõl, és egy cc-s gondjaira bíznám a számomra semmire se jó fékemet.
Azért még mindig kíváncsi lennék, hogy egy amúgy tökéletes fékbõl hova ,,lesz" az olaj,-el nem tûnt-csak néha úgy tett mintha.. az olaj hõ hatására nem tágul, vagy az olajtól átmelegített munkahenger, és kamrák térfogat növekedése ennek ellenére elnyeli?

Szerintem egyértelmû lesz a probléma. Túlmelegedés. Én ezt vettem észre a HFX MAG-hez képest. A Hayes sokkal jobban tûri a tartós használatból eredõ melegedést. Most az AVID-nál a tárcsán látom, hogy sokkal jobban el van szinezõdve. Bár ebbe még belejátszhat az is, hogy valószínûleg eltérõ komponensû az AVID szinteres betétje is.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
mire szeretnéd használni? a tárcsaméret ettõl függ nagyjából

cc-maraton-túra felhasználásra elég általában a 160as elõre. ha kicsit durvulósabb, többet mozgó géped van (11-15 centi rugóút körül) akkor érdemes 180asba beruházni, de akár nagyobba is ;)

az adapterek függnek mind a váz/villa és féktõl is. a hayes pm rögzítésû, amit azt jelenti, hogy manitou villákra fel tudod rakni adapter nélkül, de a legtöbb más gyártmányhoz adapter kell. ha nagyobb tárcsát akarsz, akkor másik adapter kell, a boltab biztos segítenek kiválasztani a megfelelõt.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Kerdesem

Hogyan müködnek ezek az adapterek amire nagyob tarcsat lehet tenni. Ezek teleszkoptöl fügöek vagy a fektöl? Szoval hogy müködnek. En egy Hayes HFX 9 xc 160 (2006) -ast cserelnek 180 ra vagy talan 203 is ajanlatos?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
rihi, nem akart bántani senki! csak butaságokat írtál, -ezt nehezen nevezném vitának- és vannak akik nyersen megmondták azt, amit többek között én is próbáltam sugallni.. azt, hogy ha te magad jelented ki, hogy nem vagy kompetens a témában, akkor lehet, hogy inkább hallgatni kéne és figyelni ;)