Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Szerintem pont a profizmust tükrözi ha valaki szar fékkel mer nyomatni,nem is értem miért baj ha valakinek tuti fék van a gépén,én biztos nem tudnék lemenni sehol jó fék nélkül.
Mi ez a marhaság hogy az öreg v-fekei az etalon,meg hogy hogy nyomat velük,sok sikert neki meg a v fékeknek:)
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
www.speed-way.hu , nagy májer a szakállas Ali G a féklégtelenítésben.
vagy van még rengeteg bolt, ahol gyorsan, és jól, hasonló idióta kijelentések nélkül megcsinálják a féked gyors határidõvel.
sok sikert!

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Az a baj hogy voltam szervízbe de õk azt mondták hogy hûde nagy baja van meg miegymás, meg hogy ki kell cserélni. mikor sztem csak a dugattyút nem nyomtam vissza rendesen és ennek örömére még le is levegõsítették:(. MOst majd vihetem a mom parkba.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
érdekes. én nagy majrégép vagyok, de még ne sült meg a fékem, csak egyszer a tündéren amikor csak hátsó fékem volt, fém szinteres pofával, és 160-as tárcsával. na erre varjál gombot. te találkoztál már azzal az öreg csávóval a fogason vagy a hegyen? ja és én nem török versenyzõi ambíciókra, hanem csak relaxálni megyek dh-zni (már ha van ilyen), és nem meghalni. és versenyre is csak a buli kedvéért járok (persze csak kis versenyekre) de ez már kezd szabandonfutó feelinget felvenni, úgyhogy szerintem térjünk vissza a fékekre. és én akkor is azt mondom h itthonra minek? mert minek. de aki 4 m-en belül akar megállni (:D) az tegye. én nem vágyok rá még. abban viszont igazad van h külföldön szerintem semmit nem érne a fékem, de akármit meg lehet sütni egy eléggé nagy lejtõn. de most hazai viszonylatokról beszéltünk amúgy is. (fõleg jánoshegy ami csak dombocska, és ott max egy féket tudnál megsütni a fentebb emlitett kötülmények közt.)
szerintem ezt az agytágitást folytassuk a szabadonfutóban mert túl sok az off.
on

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Na szóval tönkremehet a fék attól amit elõbb írtam vagy nem? Lehet hogy én is egyszer megnyomtam véletlenül mikor raktam fel a kereket de amúgy is kint voltak(betét nélkül ugyebár)

minden képpen érdemes lenne elvinned szervízbe, ott megcsinálnák neked lehet mindennemü komoly beavatkozás nélkül.

de ha otthon akarod, a két dugattyút próbáld visszanyomni a helyére, de óvatosan, az alkatrészek mechanikus sérülését elkerülve.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én CC-zek, szoktam durvulni is, ezért vettem Juicy five-ot 185-ös tárcsával.
Nagyon precíz és erõs a fékerõ, mégsem az a meghúzom és megáll a kerék feeling.
Iszonyat fék ereje van 50-rõl 4 méter alatt simán megállsz.

És hol állsz meg 4 méteren belül? Mert azt megnézem.:chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

kedves thez: ha el tudnád olvasni azt a részt hogy AZOKON A PÁLYÁKON AHOL ÉN MOZGOK akkor nem kezdenél okoskodni. én nem mondtam h ezek a fékek jók mondjuk az alpokba, csak azt, h magyar "hegyekre" v inkább dombokra minek gustav, vagy mag, v akármilyen "alpesi mozdonyfék", ha egy jóval kisebb költségvetésû fékszerkezet is kielégitõen produkál. (na jó ezt részben féltékenységbõl is mondtam, de csak kis részben. és rájöttem h nekem egyenlõre hülyeség saintet venni, mert úgyse használom ki, és ezzel szerintem sok jánoshegyi arc így van, csak ott a többség miller és java részt presztízsbõl vesznek olyan drága cuccokat.) gondolom ti is láttátok már a fogasnál azt az idõsebb csávót, aki 05-ös stab supreme + 888 kombóval tolja, ja és madzagos aviddal. ráadásul sorban alázza le a kis suhancokat (köztük engem is, de azt nem nagy szám)

ebbõl az jön le ha még az említett birngás is leelõz akkor:D
és a másik mondat amitõl a hajam tudom kitépni: "úgysem használom ki"
legalább akkora baromság mint az "itthonra minek"
és még számtalan ilyen kijelentés van.

és pont minél kevésbbé bevállalós valaki, annál erõsebb, és kevésbé melegedõ fék kell neki, mert folyton húzza:p

friczek

friczek

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Én CC-zek, szoktam durvulni is, ezért vettem Juicy five-ot 185-ös tárcsával.
Nagyon precíz és erõs a fékerõ, mégsem az a meghúzom és megáll a kerék feeling.
Iszonyat fék ereje van 50-rõl 4 méter alatt simán megállsz.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem ennyitõl nem mehet tönkre, max kiesnek a dugattyúk. de ezt a nagyokosok biztos jobban tudják mint én aki meg van elégedve a fékeivel és nem akar magot v caminót v hope 6 dugisat stb.
amúgy nem szakadhat el benne semmi, mert én már szedtem szét totál hidrós féket, és semmi nem tud elszakadni belül, mert általában az olajnyomás húzza vissza a dugókat, meg a feszitõrugók a pofáknál (pl sram v régi xt, asszem az avid is ilyen, de a magura nem, ott mágnes fogja a pofákat és csak a karban van rugó, szal a nyomás húzza vissza szerintem.)
ergo: próbáld meg nagyon óvatosan visszanyomni a dugókat a helyükre csavarhúzóval. de ha nem akkor oltsatok le nyugodtan (fõleg thez)

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Na szóval tönkremehet a fék attól amit elõbb írtam vagy nem? Lehet hogy én is egyszer megnyomtam véletlenül mikor raktam fel a kereket de amúgy is kint voltak(betét nélkül ugyebár)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
de legalább elismerem :D
de igazam van nem? majd ha itt is sorban nõnek a hegyek, akkor kellenek a jó fékek. (na meg az öreg csávó tudhat valamit).

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

kedves thez: ha el tudnád olvasni azt a részt hogy AZOKON A PÁLYÁKON AHOL ÉN MOZGOK akkor nem kezdenél okoskodni. én nem mondtam h ezek a fékek jók mondjuk az alpokba, csak azt, h magyar "hegyekre" v inkább dombokra minek gustav, vagy mag, v akármilyen "alpesi mozdonyfék", ha egy jóval kisebb költségvetésû fékszerkezet is kielégitõen produkál. (na jó ezt részben féltékenységbõl is mondtam, de csak kis részben. és rájöttem h nekem egyenlõre hülyeség saintet venni, mert úgyse használom ki, és ezzel szerintem sok jánoshegyi arc így van, csak ott a többség miller és java részt presztízsbõl vesznek olyan drága cuccokat.) gondolom ti is láttátok már a fogasnál azt az idõsebb csávót, aki 05-ös stab supreme + 888 kombóval tolja, ja és madzagos aviddal. ráadásul sorban alázza le a kis suhancokat (köztük engem is, de azt nem nagy szám)

Hát ebbõl a postból az jött le, hogy te nagyon feltékeny vagy, már megbocsáss:D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Akkor nem mehet attól tönkre hogy nagyon kijöttek a dugattyúk és valami elszakadt benne. Mert annyira kint voltak hogy nem is fért be a két fékpofa.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Motoron sem más egyébként, ahogy a sárc írta, betét+fém fékcsõ a tuning, az olaj az azért jó mert friss, tök mindegy, hogy hányas, itt ami belevaló olyanból töltesz bele frisset, tökéletesen le van légtelenítve, jó betét+goodridge csõ mint pld motorokon, és kész a tökéletes fék, de ez csak akkor jön össze, ha jó alapra van építve.
Nekem volt hatdugattyús hope-om is, fém fékcsõvel, de a Hayes Mag, vagy a Saint, bármikor alázta azt a féket.
Ja, és nagytárcsát akkor vegyél, ha a villád nem öli meg, akkor pld a Hayes a tárcsái legendásan jók.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

azért még egy két gondolat a tárcsákhoz. Én supermotozni is szoktam ahova már tényleg komoly fékekre van szükség. Az elsõ tuning amit itt bevetnek az a fémfékcsõ (bringán ez alap) tudjuk miért. Ezután jön a nagytárcsa (320-360) egy komolyabb fékbetéttel és ha már ez sem elég jön a másik féktuskó kb 250 eFT-ért.

Ezzel csak azt akartam mondani hogy nagyon sokat jelent féknél (akár egy szar esetén) a jó fékolaj (dot 5.1) egy jó alapanyagú tárcsa és fékbetét.

Ha így nézzük talán a fékek között nincs is olyan hatalmas különbség...

fékolaj bringán annyira nem jelentõs... egy 4es és egy 5.1es között nem vennéd észre a különbséget, maximum a himalájáról lefelé tandemmel

és az egyetlen fék amibe lehet rakni 5.1es olajat, az a hope.

a jó tárcsa és betét természetesen alapvetõ (ebben a hayes nagyon jó)

jó fajta fém fékcsõ: valóban erõsödik tõle a fék, de nem sokat, vannak ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldások is! (pl az említett jó betét)

ezek bringán értendõk, motoron lehet, hogy más kicsit...
(és a nagy részük saját tapasztalat)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Lehet hogy tönkrementek a dugattyúk mert betét meg egyéb nélkül volt a dobozban és eléggé benyomódtak alig lehetett a kereket a helyére rakni visszanyomtam csavarhúzóval. Nem lehet hogy kiakadt és tönkrement a dugattú benne mert túlságosan kijöttek(Mondjuk a g-mercinál nem volt ilyen ott kijött aztán csak ezõ kellett hogy visszanyomd de nem lett baja). Na szóval mi a vélemény?

Nem ettõl fog tönkremenni a dugattyú. Vedd ki a betéteket, csavarhúzóval óvatosan nyomd vissza a dugattyúkat, majd rakd visza a betéteket.

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
azért még egy két gondolat a tárcsákhoz. Én supermotozni is szoktam ahova már tényleg komoly fékekre van szükség. Az elsõ tuning amit itt bevetnek az a fémfékcsõ (bringán ez alap) tudjuk miért. Ezután jön a nagytárcsa (320-360) egy komolyabb fékbetéttel és ha már ez sem elég jön a másik féktuskó kb 250 eFT-ért.

Ezzel csak azt akartam mondani hogy nagyon sokat jelent féknél (akár egy szar esetén) a jó fékolaj (dot 5.1) egy jó alapanyagú tárcsa és fékbetét.

Ha így nézzük talán a fékek között nincs is olyan hatalmas különbség...

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Lehet hogy tönkrementek a dugattyúk mert betét meg egyéb nélkül volt a dobozban és eléggé benyomódtak alig lehetett a kereket a helyére rakni visszanyomtam csavarhúzóval. Nem lehet hogy kiakadt és tönkrement a dugattú benne mert túlságosan kijöttek(Mondjuk a g-mercinál nem volt ilyen ott kijött aztán csak ezõ kellett hogy visszanyomd de nem lett baja). Na szóval mi a vélemény?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudjátok hogy kb mennyibe kerülhet egy fékbeállítás(HFX-9 HD)? A pofák túlságosan hozzáérnek a tárcsához.

Kilazítod a csavarokat a féknyeregnél, behúzod a fékkart és meghúzod a csavarokat finoman a féknyeregnél. Ha viszont azért érnek bele a betétek a tárcsába, mert kijöttek a dugattyúk (mondjuk behúztad a fékkart úgy, hogy nem volt bent a kerék), akkor nyomd vissza õket csavarhúzóval.

A sebesség mindent megold.