Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
A dugattyúkat visszanyomtam de bizonyos idõ múlva ha fékezek újra egy picit kijönnek és hozzáérnek a tárcsához. LEhet ennek az oka a túltöltöttség vagy levegõsség?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Fakaby!

Hagyd már könyörgöm. Oldalak óta a te állítólagosan szétbarmolt állítólagos HFX9ed a téma.
Nem gondolod, hogy ez már durva? Lehetetlen követni amiket írsz meg összefüggéstelen is.

Mindenki elmondta a véleményét, amivel segíteni próbált, te meg csak jössz jössz.

Vidd el egy normális szervizbe a féked oszt megjavítják. Kész.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
MIt tehetek tönkre rajta?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

és rájöttem h nekem egyenlõre hülyeség saintet venni, mert úgyse használom ki, és ezzel szerintem sok jánoshegyi arc így van, csak ott a többség miller és java részt presztízsbõl vesznek olyan drága cuccokat.)

Szerinted kinek van komolyan szüksége olyan(arra) a bicajra (bicajokra), amilyen van neki? Ez itt mindenkinek a hobbija is, azért költ rá, nem azért, mert "kell"...szerintem.
Minek kell millákat kiadni bélyegre/pénzérmére/festményre stb? Az sem kell...
Az irigység más dolog...
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha tök kezdõ vagy, vidd szervizbe.
ha egyikben nem csinálták meg jól, keress egy másikat.
több kárt tehetsz a fékben, amint amennyibe a szervizelés kerül....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

friczek

friczek

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Hát nekem sikerült.Lehet hogy egy kicsit több volt, de nem sokkal.Mindenesetre az oszlop alatt álltam meg, törött bordával.Próbáljátok ki!!))))))

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
milyen fék ez?

én a helyedben leengedném a féket úgy ahogy van és közben töltenék bele új olajat is. felül kinyit (fékkar vízszintesen), alul fecskendõ+csõ tele olajjal rányom, utána alul is kinyit, olaj be, felül ki, ott valahogy elvezetni szépen, ezt 2 v 3 alkalommal eljátszva légmentes fék az eredmény.

a pofákat vedd ki közben! ;)

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

CSak az a gond hogy valami 6 ágú kis csillagcsavarhúzó kell ami nincs de majd szerzek. Amúhy lehet hogy a levegõ miatt nem megy vissza a dugattyú rendesen?

A szerszámot Torx kulcsnak hívják... de biztos hogy ez a légtelenítõ csavar???? Ilyenrõl még nam hallottam.

Szerintem picit sok benne az olaj, de az én véleményem.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
CSak az a gond hogy valami 6 ágú kis csillagcsavarhúzó kell ami nincs de majd szerzek. Amúhy lehet hogy a levegõ miatt nem megy vissza a dugattyú rendesen?

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Soha nem légtelenítettél féket???

1. olaj a tartályba
2. kezdj el pumpálni a karral, majd kb. 10 után tartsd behúzva és nyisd ki a légtelenítõ csavart.
3. légtelenítõ csavart elzárod és elkezded újra pumpálni.
4. csináld amíg fel nem keményedik utána hagy állni egy órát és próbáld ki. Ha a kar beesik vagy egy két pumpálásra még keményedik akkor még mindig levegõs, ha nem nem akkor próba.
5. akkor jó ha már nem jön levegõ és az olaj nem habos (nincsenek benne apró légbuborékok)

Közben folyamatosan figyeld hogy a tartályból nem fogyjon ki az olaj és ne folyjon rá semmire mert a fényezést felmarahatja.

Ez autóknál és motoroknál így mûködik szerintem a bringa sem kivétel...

remélem nem írtam hülyeséget :wtf:

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

az öreg nem v fékkel megy, hanem madzagos aviddal, mert se a stab supreme, se a 888 nem v-fék kompatibilis.
de nem is baj ha valakinek jó fékei vannak, én nem azt mondom, hanem szerintem fölösleges pöccre kihegyezni egy féket, bár a ti dolgotok...

Húúúúú bakker tényleg,nem is értem hogy gondoltam ezt a v-fékes dolgot,de hid el ha olyan béna vagy mint én fontos a jó fék,mert bringán tudok maradni a legrosszab esetben is.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Az vagyok de látod a szervíz vaszta el.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Vidd szervízbe, pl.
Tök kezdõ vagy, nem?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Hogy légtetelenítsem?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a testbike hülyeség. a hozzászólók fele még csak nem is látott olyan cuccot amirõl mond valamit, kivéve ha polar-x vagy mozo r-500, esetleg highroller v valami gagyi mecha tárcsafék. bár van egy-két értelmes ember is, de azt nem szabad alapul venni, semmilyen szempontból se. nekem legalábbis ilyen tapasztalataim vannak errõl. itt legalább vannak értelmes emberek, akik komoly cuccokkal nyomulnak, igaz elég elfogultak de ki nem az.
szerintem is nyomd vissza a dugókat. eddig mindenki ezt mondta, szal próbáld meg. nagy baja nem lehet, hacsak nem sóderbányában csinálod és szétmegy a szimmering a kavicsoktól. :D
akkor légtelenítsd ha levegõs, és nem lessz az.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Én is erre gondoltam de most már le van levegõsödve

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Na szóval tönkremehet a fék attól amit elõbb írtam vagy nem? Lehet hogy én is egyszer megnyomtam véletlenül mikor raktam fel a kereket de amúgy is kint voltak(betét nélkül ugyebár)

szerintem nyomd vissza a dugattyúkat és egy nagyon kis olajat engedj le belõle. szerintem ....

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Én CC-zek, szoktam durvulni is, ezért vettem Juicy five-ot 185-ös tárcsával.
Nagyon precíz és erõs a fékerõ, mégsem az a meghúzom és megáll a kerék feeling.
Iszonyat fék ereje van 50-rõl 4 méter alatt simán megállsz.

Ez gondolom egy betonfalnál kivitelezhetõ... mert hát azért 50-nél másodpercenként 14 métert teszel ráadásul semmi súlyod nincs ami a jó fékezés egyik szempontja. Na de mindegy.

Érdemes megnézni a juicy 7 véleményket a testbike-on. Érdekes!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Az a baj hogy voltam szervízbe de õk azt mondták hogy hûde nagy baja van meg miegymás, meg hogy ki kell cserélni. mikor sztem csak a dugattyút nem nyomtam vissza rendesen és ennek örömére még le is levegõsítették:(. MOst majd vihetem a mom parkba.

Ha biztosan csak a dugattyúk vannak kint, nincs tultöltés vagy egyéb hiba, akkor egy régi tárcsával otthoni körülmények között orvosolható a hiba, ha nem megy akkor viszont szerviz. Igy meg a gépen keresztül senki nem látja mi a valóság...
Sei, soku Si.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az öreg nem v fékkel megy, hanem madzagos aviddal, mert se a stab supreme, se a 888 nem v-fék kompatibilis.
de nem is baj ha valakinek jó fékei vannak, én nem azt mondom, hanem szerintem fölösleges pöccre kihegyezni egy féket, bár a ti dolgotok...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell: