Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. augusztus 04. - 10:58

Írta 2006. augusztus 04. - 10:25

Hagyd már könyörgöm. Oldalak óta a te állítólagosan szétbarmolt állítólagos HFX9ed a téma.
Nem gondolod, hogy ez már durva? Lehetetlen követni amiket írsz meg összefüggéstelen is.
Mindenki elmondta a véleményét, amivel segíteni próbált, te meg csak jössz jössz.
Vidd el egy normális szervizbe a féked oszt megjavítják. Kész.
Írta 2006. augusztus 04. - 10:19

Írta 2006. augusztus 04. - 10:00

Szerinted kinek van komolyan szüksége olyan(arra) a bicajra (bicajokra), amilyen van neki? Ez itt mindenkinek a hobbija is, azért költ rá, nem azért, mert "kell"...szerintem.és rájöttem h nekem egyenlõre hülyeség saintet venni, mert úgyse használom ki, és ezzel szerintem sok jánoshegyi arc így van, csak ott a többség miller és java részt presztízsbõl vesznek olyan drága cuccokat.)
Minek kell millákat kiadni bélyegre/pénzérmére/festményre stb? Az sem kell...
Az irigység más dolog...
Péter

Írta 2006. augusztus 03. - 23:24

ha egyikben nem csinálták meg jól, keress egy másikat.
több kárt tehetsz a fékben, amint amennyibe a szervizelés kerül....
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 03. - 22:52

Írta 2006. augusztus 03. - 22:29

én a helyedben leengedném a féket úgy ahogy van és közben töltenék bele új olajat is. felül kinyit (fékkar vízszintesen), alul fecskendõ+csõ tele olajjal rányom, utána alul is kinyit, olaj be, felül ki, ott valahogy elvezetni szépen, ezt 2 v 3 alkalommal eljátszva légmentes fék az eredmény.
a pofákat vedd ki közben!

Írta 2006. augusztus 03. - 22:25

CSak az a gond hogy valami 6 ágú kis csillagcsavarhúzó kell ami nincs de majd szerzek. Amúhy lehet hogy a levegõ miatt nem megy vissza a dugattyú rendesen?
A szerszámot Torx kulcsnak hívják... de biztos hogy ez a légtelenítõ csavar???? Ilyenrõl még nam hallottam.
Szerintem picit sok benne az olaj, de az én véleményem.
Írta 2006. augusztus 03. - 22:21

Írta 2006. augusztus 03. - 21:48

1. olaj a tartályba
2. kezdj el pumpálni a karral, majd kb. 10 után tartsd behúzva és nyisd ki a légtelenítõ csavart.
3. légtelenítõ csavart elzárod és elkezded újra pumpálni.
4. csináld amíg fel nem keményedik utána hagy állni egy órát és próbáld ki. Ha a kar beesik vagy egy két pumpálásra még keményedik akkor még mindig levegõs, ha nem nem akkor próba.
5. akkor jó ha már nem jön levegõ és az olaj nem habos (nincsenek benne apró légbuborékok)
Közben folyamatosan figyeld hogy a tartályból nem fogyjon ki az olaj és ne folyjon rá semmire mert a fényezést felmarahatja.
Ez autóknál és motoroknál így mûködik szerintem a bringa sem kivétel...
remélem nem írtam hülyeséget :wtf:
Írta 2006. augusztus 03. - 21:46

Húúúúú bakker tényleg,nem is értem hogy gondoltam ezt a v-fékes dolgot,de hid el ha olyan béna vagy mint én fontos a jó fék,mert bringán tudok maradni a legrosszab esetben is.az öreg nem v fékkel megy, hanem madzagos aviddal, mert se a stab supreme, se a 888 nem v-fék kompatibilis.
de nem is baj ha valakinek jó fékei vannak, én nem azt mondom, hanem szerintem fölösleges pöccre kihegyezni egy féket, bár a ti dolgotok...
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Írta 2006. augusztus 03. - 21:29

Írta 2006. augusztus 03. - 21:26

Tök kezdõ vagy, nem?
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. augusztus 03. - 21:24

Írta 2006. augusztus 03. - 21:12

szerintem is nyomd vissza a dugókat. eddig mindenki ezt mondta, szal próbáld meg. nagy baja nem lehet, hacsak nem sóderbányában csinálod és szétmegy a szimmering a kavicsoktól.

akkor légtelenítsd ha levegõs, és nem lessz az.
Írta 2006. augusztus 03. - 21:09

Írta 2006. augusztus 03. - 21:03

Na szóval tönkremehet a fék attól amit elõbb írtam vagy nem? Lehet hogy én is egyszer megnyomtam véletlenül mikor raktam fel a kereket de amúgy is kint voltak(betét nélkül ugyebár)
szerintem nyomd vissza a dugattyúkat és egy nagyon kis olajat engedj le belõle. szerintem ....
Írta 2006. augusztus 03. - 21:01

Én CC-zek, szoktam durvulni is, ezért vettem Juicy five-ot 185-ös tárcsával.
Nagyon precíz és erõs a fékerõ, mégsem az a meghúzom és megáll a kerék feeling.
Iszonyat fék ereje van 50-rõl 4 méter alatt simán megállsz.
Ez gondolom egy betonfalnál kivitelezhetõ... mert hát azért 50-nél másodpercenként 14 métert teszel ráadásul semmi súlyod nincs ami a jó fékezés egyik szempontja. Na de mindegy.
Érdemes megnézni a juicy 7 véleményket a testbike-on. Érdekes!
Írta 2006. augusztus 03. - 20:18

Ha biztosan csak a dugattyúk vannak kint, nincs tultöltés vagy egyéb hiba, akkor egy régi tárcsával otthoni körülmények között orvosolható a hiba, ha nem megy akkor viszont szerviz. Igy meg a gépen keresztül senki nem látja mi a valóság...Az a baj hogy voltam szervízbe de õk azt mondták hogy hûde nagy baja van meg miegymás, meg hogy ki kell cserélni. mikor sztem csak a dugattyút nem nyomtam vissza rendesen és ennek örömére még le is levegõsítették:(. MOst majd vihetem a mom parkba.
Írta 2006. augusztus 03. - 19:43

de nem is baj ha valakinek jó fékei vannak, én nem azt mondom, hanem szerintem fölösleges pöccre kihegyezni egy féket, bár a ti dolgotok...