Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2013. October 10. - 09:15
Posted 2013. October 10. - 06:48
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. October 10. - 00:27
Posted 2013. October 09. - 22:04
Úgysem értesz hozzá, menj el egy szervízbe, 10 perc alatt megcsinálják neked és még tökéletes is lesz. Számít az a néhány Ft ? De most õszintén !
Posted 2013. October 09. - 20:54
Elõször is, a perselyt, amit a csavar összenyom, hátrébb tettem mint eredetileg volt. A gyári féknél 1.5 menet látszik ki a csavarnál, amit én raktam össze, ott 4 menet (kb. 2-3mm-el lehet kijebb). Okozhat ez problémát?
Másik, hogy a "vákuum" nem igazán fogta meg a fékkarban az olajat és összerakás közben elkezdett kifolyni. Ezért injekcióstûvel teletöltöttem a fékkart olajjal, összeszerelésnél így is kifolyt minimális. Ennek az lett az eredménye, hogy nem tudtam visszanyomni a dugattyúkat a túltöltés miatt (logikus). Letekertem a fékkaron levõ imbusz csavart, a nagyon széles fejût (a másikat békényhagytam) és kispriccelt olaj. Így nyomtam a dugattyúkat vissza, majd visszatekertem a csavart, de a tartály fullra van, a csavar alatt is olaj van. Baj ez vagy kellene benne levegõnek is lenni?
Végül a harmadik probléma, hogy az olaj belefolyt a fékkar mechanikába, 10 percig törölgettem de még mindig jön belõle. Árt ez neki?
Posted 2013. October 09. - 20:05
sokan vesznek litereset pedig, fõleg mivel az ára alig több, mint a 2,5 decisé.Ja egy kis adalék, Rob nem elméleti szagember hanem elméleti-gyakorlati+és még bringázni is szeret,ja és shimi a forgalmazónál dolgozik és nem hiszem hogy azért kapna hatalmas jutalékott hogy piciny kis országunkban 5 literrel megnövekedjen az éves fékolaj forgalmazásuk.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2013. October 09. - 18:53
Ilyet a fórumokon írnak. De akkor idézem a Shimano-t:
(http://techdocs.shim...69830788979.pdf)
"Ásványi olaj cseréje
Az olaj látványos elszínezõdése esetén (a túlfolyótartályban szemlélve) ajánlatos olajcserét végezni."
De idézek egy fórumról is: (Disc brake oil - how often to change [Archive] - Bike Forums)
"The Shimano service manual states that the mineral oil should be replaced if it is "severely discolored" in the reservoir. Generally, unless you are experiencing brake problems, it is best to leave well enough alone."
Ja egy kis adalék, Rob nem elméleti szagember hanem elméleti-gyakorlati+és még bringázni is szeret,ja és shimi a forgalmazónál dolgozik és nem hiszem hogy azért kapna hatalmas jutalékott hogy piciny kis országunkban 5 literrel megnövekedjen az éves fékolaj forgalmazásuk.
Posted 2013. October 09. - 17:29
Köszi, beszéltem már elég Shimano mérnökkel személyesen ahhoz, hogy ne írjak hülyeséget, nem fórumokról szedem össze a tudásom.Ilyet a fórumokon írnak. De akkor idézem a Shimano-t:
"Ásványi olaj cseréje
Az olaj látványos elszínezõdése esetén (a túlfolyótartályban szemlélve) ajánlatos olajcserét végezni."
De idézek egy fórumról is: (Disc brake oil - how often to change [Archive] - Bike Forums)
"The Shimano service manual states that the mineral oil should be replaced if it is "severely discolored" in the reservoir. Generally, unless you are experiencing brake problems, it is best to leave well enough alone."
Persze nem azt mondtam, hogy kötelezõ, csak azt, hogy én erõsen ajánlom. tényleg nem akkora befektetés, hogy bárkit romokba döntsön.
nézegetheted a színét is, de ha használod rendesen egy év múlva tuti elszínezõdik. még az új kerámia dugattyús fékeknél is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2013. October 09. - 08:03
Posted 2013. October 09. - 07:33
Posted 2013. October 09. - 06:58
Amúgy idén nekem is kimaradt a fékolaj csere. Majd tavasszal.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2013. October 09. - 06:45
Posted 2013. October 08. - 22:48
Posted 2013. October 08. - 22:24
enyém 575-ösben bekékült (pedig friss) de azért nem cserélem le.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2013. October 08. - 20:24
Posted 2013. October 07. - 22:48
a Shimano azt javasolja, hogy évente (!!) cserélj olajat.
én jobb a békesség alapon megcsinálom.
Ilyet a fórumokon írnak. De akkor idézem a Shimano-t:
"Ásványi olaj cseréje
Posted 2013. October 04. - 23:45
a Shimano azt javasolja, hogy évente (!!) cserélj olajat.
Szóval ez a hivatalos álláspont. 1L-bõl lesz mibõl cserélni.
Arra mit mondasz ha az SLX-et nyugalmi állapotba helyezem legalább fél évre? Nem lesz baja?
Posted 2013. October 04. - 15:19