Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
de ez az új fajta asszem, nem a sima clean sweep. vagy ez is az csak az újabb?
a hope floating rotort is dicsérik, ráadásul nem is kerül sokba. asszem 15-körül van a 203-as tárcsájuk. szal még csak nem is drága a magurához képest pl.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
avidnak kapható ez a cleansweep tárcsája, azt szabad megvenni tõle.

Feltöltött kép

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
igen, az a legjobb
Autist Team:)

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Akkor az avidnak a cleansweep a legjobb tárcsája?? Csak mert a polygon többe kerül.

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Látom, hogy újonc vagy, de azért olvasd már el amit írtam lentebb.

"Kilazítod a féknyerget, behúzod a féket, majd szépen meghúzod a csavarokat."

Ezer kösz mindenkinek aki segített ! De ugy néz ki hogy a tárcsaféknek semmi baja, mivel most lementem próbálgatni, és ugy nézem hogy a kerékben van egy 8as...viszont az már végképp magas hogy hogyan s miként. Inkább ezt a problémát elteszem a szervízesnek. Majd ha kiderül akkor megírom, és okosabbak leszünk...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Hmm...megfontolandó...be is állítanám, csak nemtom, valahogy a hidraulikus féket nincs kedvem babrálni mert tufa vagyok hozzá. Bár ha jobban belegondolok akkor nem lehet nehéz, mivel van rajta két darab imbusz azt annyi. a fékfolyadékot meg elfolyatni bonyolult dolog, nemde?

Látom, hogy újonc vagy, de azért olvasd már el amit írtam lentebb.

"Kilazítod a féknyerget, behúzod a féket, majd szépen meghúzod a csavarokat."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha nem nyitod ki a fedelet v a töltõcsonkot akkor nem folyik el semmi. de ahhoz úgyse kell hozzányúlni.

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Lehet nem voltak meghúzva a csavarok, mittomén.

Állítsd be újra.

Jah kerékcsere után célszerû amúgyis beállítani, mivel a kereket nem lehet kétszer tökéletesen ugyanoda visszatenni.

Hmm...megfontolandó...be is állítanám, csak nemtom, valahogy a hidraulikus féket nincs kedvem babrálni mert tufa vagyok hozzá. Bár ha jobban belegondolok akkor nem lehet nehéz, mivel van rajta két darab imbusz azt annyi. a fékfolyadékot meg elfolyatni bonyolult dolog, nemde?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Lehet nem voltak meghúzva a csavarok, mittomén.

Állítsd be újra.

Jah kerékcsere után célszerû amúgyis beállítani, mivel a kereket nem lehet kétszer tökéletesen ugyanoda visszatenni.

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

szerintem be kell allitani megint a feknyerget

az oké, de elméletileg a Speedmetalban beálllítottak mindent jól, meg 1 hónapig ugyebár semmi baja sem volt...egy 10 centis bunnytól meg gondolom nem romlik el...mindegy, ha nem müxik rendesen akkor persze visszaviszem a szervízbe.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Mit értesz rendes alatt?

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
az nem jo megoldas, mar volt szo rola itt, attol meg ugyanugy hozzaer, rendesen be kell allitani

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Kilazítod a féknyerget, behúzod a féket, majd szépen meghúzod a csavarokat.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
szerintem be kell allitani megint a feknyerget

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
ezer kösz. szétfeszítettem, visszatettem, mostmár legalább befért a kerék :)
De az a susogó hang sanjos még mindig hallatszik, mintha a pofák neki lennének esve a tárcsának alaphelyzetben is. Ma lemegyek és járatom kicsit, hátha helyreáll.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
betét kiszed, laposfejû csavarhúzóval szétfeszít pofákat alapállásba, azaz teljesen. pofa visszarak, kerék a helyére, pár fékkarhuzogatás és láss csodát...

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Ahoy kéne help! kb. egy hónapja vettem egy 2005 ös Spec. Rockhopper Comp Disc-et, és most ahogy gyakorolgattam a bunny-t ( 10 centis fekvõrendõr semi komoly...) az elsõ fék ( Shimano Deore hidr. M525 ) valahogy elkúródott. Folyton olyan hangja van mintha fogná a tárcsát, pedig nem húzom. Otthon kivettem a kereket megnézni, erre a fékpofák mégjobban összefogtak, és még azt a védõbetét-retket sem tudom beletenni. Micsináljak? Szervíz, vagy van alter megoldás is??

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
ez meg itt nem az apróhirdetõ.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Hi! Azt szertném megkérdezni hogy egy Hayes MX-2-es tárcsafék, 203-mas tárcsával, fél évesen, adapterrel megér-e 16 ezer HUF-ot?? A tárcsának nincs semmi baja! Sõt semminek sincs semmi baja! Üdv: isi

ennyit nem ér meg
avid bb7 aligdrágábban megvan újonnan 185ös tárcsával vagy bb5 203assal

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ennyibõl vesz bb5-öt nagytárcsával :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.