Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ok thx
adapter lesz elvileg elöre való hozzá. azt gondoltam h az különbözik az eslö meg a hátsó.
és az a roppantó kis fém vacak mennyibe kerül kb?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
persze, alkalmas, a fékkar felõl tudsz vágni a csõbõl, de kelleni fog egy roppantógyürü, és a fém kis basz, mely bemegy a csõbe - minden más felhasználható újra.
a kar tudja, a féknyereg is azonos, adapter fog kelleni még.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szevasztok

egy hayes hfx9 féket szeretnék venni ami hátra volt felrakva de nekem meg elöre kéne. a fékcsövet meg tudom vágni ugye? és akkor mehet minden mert a fékkar flip-flop os :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

régi nagy avid tárcsával használtam olajos hayest(azonos fékpofa mint a bowdenes) jó volt, talán jobb is mint a sajáttal.
most szintén hayes fékkel megyek, már új tárcsával, elvileg 2007-essel.
mind2 müködött, de egy minimálisan kisebb a fékfelülete a tárcsának mint a pofának - a küllõkön is fog. ennek max hosszú távon lesz nyoma, a küllõket egy picit megeszi - a fékfelülettel együtt.

Én pl. hayes hfx9-et használok xt tárcsával, kb. a 90%-át tudja így, mint hayes tárcsával, elég nagy a fékezõ felület különbség, de semmi baja azon kivül, hogy van a betéten egy fekete csík ahol véget ér a fékezõ felület.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Volt a magura louise FR 2005 meg a 2006 os között valami valtozas a szinen kivül?

Betelt a hayes hfx 9 böl a pohar....... egy hasznalt FR erdekelne a haveromtol, ami 2005 es CC colt hasznalva.

sztem nem.....ha haverodnak jól mûködött, akkor vedd meg nyugodtan, atom q. jó fék.....és még könyebb is mint a hayes...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Volt a magura louise FR 2005 meg a 2006 os között valami valtozas a szinen kivül?

Betelt a hayes hfx 9 böl a pohar....... egy hasznalt FR erdekelne a haveromtol, ami 2005 es CC colt hasznalva.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Igen ez AZ a formula, csak kb '99-bõl és HD5-nek hívják, ez volt a Formula elsõ nyílt rendszerû féke.
Nekem is volt ilyen és neki köszönhetem, hogy megtanultam / megutáltam hidr. féket szerelni :)

amit eladtál nekem, és én is ezen tanultam meg mindent, ami a hidraulikus fékeket illeti :)
tipikus állatorvosi ló.
a fékvezeték félelmetesen rugalmas, mint ahogy a fékkar is. a csövet az enyémben kicseréltem hayes csõre, és mérföldekkel jobb lett (megmagyarázhatatlan módon) de a végén én is eladtam, mert régi, és nehéz volt
szóval vetteme gy formula b4 racing-et, ami azért nem volt olyan jó választás :D mondjuk amig fogott, addig nem volt vele baj. csak soha ne kelljen szerelni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
régi nagy avid tárcsával használtam olajos hayest(azonos fékpofa mint a bowdenes) jó volt, talán jobb is mint a sajáttal.
most szintén hayes fékkel megyek, már új tárcsával, elvileg 2007-essel.
mind2 müködött, de egy minimálisan kisebb a fékfelülete a tárcsának mint a pofának - a küllõkön is fog. ennek max hosszú távon lesz nyoma, a küllõket egy picit megeszi - a fékfelülettel együtt.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Hayes HMX-1 mechanikus féket lehet használni Avid tárcsával ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
huh köszi kimerítõ válaszokat! :)
Jani

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

sziasztok
mit jelent, hogy "IS -> PM adapter"?
(hayes 160mm-rõl van szó)
köszi

Azt jelenti, hogy IS konzolos villára/vázra ennek a segítségével lehet felszerelni a PM szabványú féket. A manitou pl. pmes tárcsarögzítésû.
pm tárcsafékek pl avid hayes, stb. Ezek közé 160mm-hez nem kell adapter. Ha nagyobb a tárcsa, akkor igen.

Vázakhoz kell IS->PM adapter, mert a vázak ISesek.

Ha pl. Shimanohoz akarsz venni adaptert, akkor arra kell figyelni, hogy fordítva adja meg az átalakítást. Nem villa->fék, hanem fék->villa

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
IS azaz international standard a villa/váz
pm azaz Post Mount a fék.
tehát IS-rõl PM-re(vagy fordítva, ahogy tetszik) alakít az adapter.

van régi xt, 4 dugis, arra IS-IS adapter kellett, van manitou villa, melyrõl PM-PM kell pl egy hayes fék esetében

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
sziasztok
mit jelent, hogy "IS -> PM adapter"?
(hayes 160mm-rõl van szó)
köszi
Jani

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Szerintetek ez milyen fék lehet?
az ok hogy formula, de melyik? egyáltalán ez AZ a formula?

Igen ez AZ a formula :), csak kb '99-bõl és HD5-nek hívják, ez volt a Formula elsõ nyílt rendszerû féke.
Nekem is volt ilyen és neki köszönhetem, hogy megtanultam / megutáltam hidr. féket szerelni :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

Itt próbáld beazonosítani, bár nehéz lesz, mivel ez egy régebbi modellnak látszik.

Illetve itt még:

http://www.cycles4u....Punkt=1&aog=yes

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
oké, köszi. én mindenképpen madzagos tárcsát akarok... és csak részben a fékerõ miatt (egy jobbfajta V-fékkel is elégedett lennék, mondjuk a mostani gyenge), amiatt is, hogy idõjárásállóbb legyen. márhogy ez nem a madzagosra indok, hanem a tárcsára. meg kíváncsiságból és májerfaktorból :)
úgysincs mindent bíró brutál teleszkópom, szóval csak módjával - gondoltam én. (békés CC felhasználás, csak szeretnék vizes felnivel is megállni)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Feltöltött kép

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
BBDB + LX középállásban.
nekem jobb nem kell.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
nekem semmi bajom a bb7-nokon-xt dualctrl rendszerrel..bár én is azért voltam kénytelen beruházni madzagos avidba mer már kidobtam a pézt a fékváltókarra és így költségesebb, macerásabb lett vna hidrosra cserélni...teljesen elégedett vagyok vele, de tudom h egyszer cserére érik és nemazért mert "elhasználom"..
szal ha nemvagy elkötelezett híve a dualctrl-nak akkor maradj a "nemintegrált" dolgoknál...

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Szerintem meg avidot avid karral. Shimano karom volt aviddal. Nem is volt jó.