Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

ahogy érzed Berki. veszel LX et deoret meg baráti áron adod nekem :D;)

MC Pite: itt is beszéltünk már rola. több ember pörkölt már meg ilyen avid tárcsát. haverom is...volt egy hosszabb "sztori" anno. keress vissza...

Koca: Ha veszek akkor is csak munkahengert,

Mc Pite: az a tárcsa valóban elég gyér hûtés szempontjából. Még a 203as is, de szerintem lazán lehet használni, max "pihenteted" néha :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Próbálok, köszi.
(Felmerült bennem hogy ha tudom hogy hosszabb lejtõ várható, hogy pici kartondarabból kis légterelõt kapna villa felüli oldalról hogy több luft jusson a tárcsára. Vki próbálta már/van értelme ilyennel próbálkozni? Nem arról van szó hogy vegyek nagyobb/jobb hûtésû tárcsát mielött vki ezt mondja; majd fél évet idáig korrekten teljesített; csak ha Dobogókõ/Bükk, etc várható akkor érdemes-e így rákészülnöm, vagy csak pihentesem amennyit lehet...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ahogy érzed Berki. veszel LX et deoret meg baráti áron adod nekem :D;)

MC Pite: itt is beszéltünk már rola. több ember pörkölt már meg ilyen avid tárcsát. haverom is...volt egy hosszabb "sztori" anno. keress vissza...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kérdés: Mennyire kell a gyári 160as Roundagon Avid tárcsára vigyázni melegedés szempontjából? olvasom több embertõl is hogy sikerült megégetnie a tárcsáját; és idáig nagyobb (több km-es majdnem végig fékezõs) lejtõkhöz vagy nem, vagy esõben volt csak szerencsém. Igyexem felváltva/vegyesen használni a hátsó V fékkel; de nem szeretném ha megégetném a tárcsát...

Mittomén ha érzem hogy gyengül a fék akkor inkább kicsit pihentessem/álljak meg, vagy van vmi (egyéB) elõjele, vagy a tapasztalatok szerint a Roundagonal ilyen ritkán esik meg?

Feltöltött kép

Köszi a válaszo(ka)t! :prosze:

szerk: Aki ismeri; Visegrád meg Dobogókõ pl (mint közepes lejtõzés) még csont nékül mehet pl hogy figyelni kéne rá? De ha meleg lesz Bükkön a 12Km-es lejtõn gondolom egy kis szünet nem árt neki... Vízmosáson Bükkön nyugodtan át lehet csapatni (3 is van ha jól emléxem) fincsi forró tárcsával, vagy slowmotionba hogy ne legyen vizes a tárcsa lehetõleg?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
203assal használom, ugyhogy gond még nemvolt vele, csakhát valami fejlesztésnek a bringán :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sztem ha nem volt gond a Deore-val akkor nem kell lx, hátra nem kell annyira nagy fékerõ...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

...ha elkopik vagy tönkremegy jo lesz dobócsillagnak is :D

lool, aaaz biztos.

Szerintetek lecseréljem a hátsó deore 525-ös fékemet lxre ?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sala: német bike szerint avid code 185 mm (635g) sehr gut, 203 mm(666g) super...a 185ös fékerõbõl eggyel kevesebb csillagot kapott, mint a 203as, ez szvsz a kisebb tárcsának köszönhetõ. a maximálisan megszerezhetõ 24 csillagból a 185ös 21-et, a 203-as 22-t szerzett meg....ezt csak úgy,hátha segít..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szûkítettem akört fék ügyileg

hayes mag
shimano saint
avid code

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
A juicy 5-re gondolok a 07-es 27 eFt,a tavalyi pedig valami 28 ezer pár száz az ebikon.
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Gondolom a fehér Juicy 5-re...:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ahogy én néztem pár idei avid modell változott.:chin: de te konkrétan melyik avidra gondolsz?
ja jo fékezgetést a fürész alligátorosknak. azért csak ovatosan daráljátok. aztán ha elkopik vagy tönkremegy jo lesz dobócsillagnak is :D

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Sziasztok a 07-es juicy változott vmit a 06-oshoz képest,vagy tök ugyanaz maradt belülrõl?csak azért kérdezem,mert az ebikeon a07-es olcsóbb,mint a tavalyi...
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
megfontolandó akkor az a jó kis tárcsa.
nekem a régi hayes szokott lilulni eléggé, és annak szerintem elég jó hûtése van. hátul meg sram tárcsa van, azzal nincs gond, csak 160-as... ami eddig még nem volt igazán gond, de jobb elõbb bebiztositani mint utóbb.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
akkor a 10 ed... mindegy nekem sikerült..:)
Én gyanta alapú fékpofival használom..

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Negyed mm az sok, annál már nem lehet beállítani rendesen, kb. a tized mm a határ.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szal azt mondjátok h nem rossz vétel ez az alligator?
hmm. megfontolandó hátra már csak a hûtés miatt is mivel biztos jobban hûl mint egy 160-as. milyen pofával használjátok? gyantás?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Majd amikor a mami kiugrik elém aztán ledarálom alábát...:D

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
az ijeszztõ is volt.. de most már tényleg jóleveleket vágni max hátrafele lehetne vele:D
piket nem csavarja
édekes a merevség a stance után
erõsebb fék nem csavarja.. de ez már off

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Üdv! Jöttem mesélni az alligator tárcsáról.. a sarat jól fûrészeli:D
Sztem nagyon jólfog.. ahoz képest h fikázták sokan... sztem egy negyed mili 8 as van benne deh nemszámít nemfog be ha jólbevan állítva... fõlforrositani nemsikerült..:) nálam az a gáz h kicsit csavarja a telómat.. deh majd sajnos jobb telóra nemtellik egyenlõre..! nah mind1.. csumi:)