Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
tudom :). sokat fékezek vele. (völgybe lakom)

fémes

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
használod is?
nem idõ hanem fékezésfüggõ a bekopás.

fémes/szinteres pofa vagy gyantás?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
tényállás : szar a fékem. 3 hetes a pofa szóval már be kellett volna kopnia, de még mindig nyikorog-nyekereg. smirgli papírral meg lehet egy kicsit gyógyítani a betéteket hogy fogjon is valamit a fék?
vagy ez a tárcsa hibája?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

OFFjólvan na attól hogy nem értek mindenhez nem kell basztatni...ON Tektro IO? testbike-on sok jót írtak róla szerintetek kezdõnek eléglesz?mondjuk már eladtam azt a bicót amin rajtavolt...

tektronál egy v fék is jobb.

optikai tuning mögöttes háttér nélkül - demenõhogytárcsafékemvan kategória.

tényleg hanyagold, vagy gyüjts egy jobb olcsó madzagosra.

jahm, létezik már elõrhetõen 160-180 IS-IS adapter by Sh!mano.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
testbike-ot hanyagold...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Ez tipikus kempinges kérdés, onnan jött :)

OFFjólvan na attól hogy nem értek mindenhez nem kell basztatni...ON Tektro IO? testbike-on sok jót írtak róla szerintetek kezdõnek eléglesz?mondjuk már eladtam azt a bicót amin rajtavolt...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A 140-est csak kiváncsiságból kérdeztem, jó lesz nekem 160-as elõre-hátra.
Köszi a válaszokat!

Thommey, nálad beváltak a xtr tárcsák?

Shimanonak csak XTR-ben van 180-as tárcsája? Mennyibe kerül nagyságrendileg?
Péter

Az e-bike szerint Javasolt fogy.ár.: 11 590,- F

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Shimanonak csak XTR-ben van 180-as tárcsája? Mennyibe kerül nagyságrendileg? Ez elvileg jó a 4 dugattyús XT-hez, vagy?
Jól tudom, hogy már kapható itthon 180/160 IS/IS adapter?
Kösz!
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vissza mag vs 9re, a 9ben már megcsinálták a fékkarállító csavart és a 9 is teljesen szinterezett betéttel van és a mag erõsebb még így is.

A sebesség mindent megold.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
És ezt kiegészítve, létezik olyan IS-es hátsó nyereg, melynek nyúlványa rövidebb, így 140-es, de tény, hogy a legkönnyebb az elsõ IS-es 160-ast hátra rakni...
Vagyis:
KBRM975AUMAA-tárcsa nélkül metal pad
KBRM975AURAA-tárcsa nélkül resin pad

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
xtr féktest létezik PM-es (kompletten csak elsõ)
létezik elsõ 160as IS-es (mely hátul 140es) valamint hátsó 160as IS-es

140es adapter jelenleg kevéssé van.(nincs rá szükség - elölre értelmetlen, hátra pedig az IS konzolos elsõ 160as megy....)

a fékfelület azonos, az azonos pofa miatt.

a féktárcsa meg ha sh akkor zsír, ha SH kompatibilis(azonos fékfelület magasság) akkoris zsír.
(amúgy a 140 értelme jelen esetben? ilyen könnyü vagy hogy nem kell fékerõ? jelenleg nem tudok lemérni egy ilyen tárcsát, de súlyban szinte semmi különbség nem lesz... fékerõben viszont egy kevés igen . negatív irányban. szal olyan mintha magaddal szúrnál ki)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Gyanítom, hogy össze tudod hozni, bár a 140-es tárcsát nem lesz annyira egyszerû. Elvileg van hátsó PM XTR, tehát kell, hogy legyen 140-es adapter is, de kétséges, hogy kompatibilis-e az LX-szel, mivel annak sokkal nagyobb átmérõjû a munkahengere, így beleérhet az adapterbe, lehetetlenné téve a felszerelést.
Másik megoldás, hogy a 160-as elsõt, ha hátra szereled, ott 140-es tárcsát kér majd. Ehhez viszont szerezned kell egy 160-as elsõt jobbos karral, meg egy hosszú fékcsövet, és jöhet a barkács.
Ellenben az LX kritikáit olvasva aligha nyújt majd elég fékerõt 140-es tárcsával. És egyébként mi az oka a 140-nek?
Ausztria, Kenguruk földje!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
'05-ös LX fék kompatibilis-e új '07-es XTR tárcsával? Ha igen, a 140-es is? Valami adapter kell a váz és a féknyereg közé, vagy hogy megy ez?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Féket behúzva gépet mozgatva nincs semmi, szal elvileg nem lazulás.
Tárcsára múlt héten húztam rá (1 hónapos gép, kb 200 után elenõriztem a tárcsák csavarjait ill a héten megy hogy a küllõknek is utánahúzzanak, bár egyik sincs különösebben kilazulva), szal az enm valószínû. IS rögzítésû... azt még megnézem, thx. :prosze: Agy kilincsszerkezete az mék' is? Gyorszár ha nem szorít rendesen?

Féloff: Mennyire normális hogy az elsõ féktestbe beleköszörült a tárcsa? :) Kicsit beljebb állítottam az állo pofát, mert 3-4 tizedet köszörült a testbe/nyeregbe...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

És a magok, miben külömböznek a hfx 9-esektõl?

Féknyeregben ugyanaz, a fékkarban van a difi. A Mag amcsi gyártású, szebb, kapott egy plusz tömítést a dugattyú (sokat számít), és nem tekeredik ki állandóan az az idióta pozícióállító csavar (reach adjuster).
Volt már mindkettõ, szerintem fékerõben nincs különbség, legalábbis nem a fékben keresendõ - a Magot full szinter pofával szállítják, a 9-est félszinterrel. A 9-es pofája puhább, szárazon jobban harap, vizesen viszont nagyon gyatra. A Mag pofája szárazon kevésbé agresszív, de vizesen is ugyanolyan jól fog, ráadásul nagyon sokáig bírja. Igaz, ez régebbi tapasztalat, nem tudom, azóta volt-e változtatás.
Ausztria, Kenguruk földje!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha lüktetõ érzés, az nem lazulásra utal, inkább deformálódott tárcsára, kerékre. Meg tudod nézni, hogy lelazult-e vmi, ha meghúzod a féket álló helyzetben, és megmozgatod a bringát elõre-hátra. Ha laza vmi, az vagy a tárcsa az agyon, a pofa a féktestben (itt egy minimális mozgás normális), féknyereg az adapteren (ha van), féknyereg a konzolon, hátsó kerék esetén az agy kilincsszerkezete is lehet hibás.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kérdés: (hátha van tippetek, ha nincs akkor service)
Haver Sirmiumján gyárilag Promax bowdenes fékek vannak, most kezdenek tükrösödni, de a hátó mintha lüktetne (elsõ nem) fékezéskor, mintha vmi laza lenne, vagy hasonló. Tengely és küllõk megvannak normálisan húzva.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

sokkal ?! :D Egyébként fékerõben jóval erõsebb a mag mint a 9.

Ez volt a lényeg, köszi! :clap:

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
sokkal ?! :D Egyébként fékerõben jóval erõsebb a mag mint a 9.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Köszi, és mennyivel jobb a mag a 9 nél, ha egyáltalán jobb?

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik: