Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

:)

ami most van gyári benne volt,az valami rémes,a filléres acor jobban fog...
!

Én elöl használok acor féktárcsát (egyenlõre) de fog mint a fene, pedig féltem tõle, 3000 Ft volt :) . Mondjuk kicsit eszi a betétet.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a gyári ratyi? a hiba az ön készülékében van. shimano tárcsa van alattA? (xt v saint v xtr)
mert ha nem, akkor a hiba megint az ön készülékében van!

Váltókar sajna eeeement :(

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

nem tudom h van-e értelme errõl több oldalt még megtölteni.

shimnao fébetétbõl hátra-le sem merem írni h 7colos tárcsához-milyen betét a favorit?ami most van gyári benne volt,az valami rémes,a filléres acor jobban fog...

vicces hátsó fékkel lejtõzni,ment már el fékem mindkét oldalon,hátsóval határozottan élveztem lefelé,elsõvel nem kimondottan...

thez,jah off,de váltókar!imél vagy privit írtam!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,141 posts
Fight! Amúgy kimegyek sörért. Addig nehogy abbahagyjátok ám! Tök izgi, megint isszonyat komoly dologról megy a vita... :-)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,141 posts

Lehet használni kicsit is hátul.
de súlytöbblet alig van, akkor miért ne tegyek fel nagyobbat?
Jobban mutat rajta.

Szvsz ratyin néz ki. De ez tök lényegtelen. Végülis ez technikai sport vagy mi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Én nem akarom bántani Endroo-t, remélem nem is veszi annak, de azzal õ is tisztában van, hogy ez igaz. Nem akarom túlspilázni magam, mert messze nem vagyok olyan jó. Egyébként te és én is más dimenzióban tekerünk, és nem kétséges, ki tart elöbbre.:D
Mellesleg ez a vita megint olyan irányba megy, olyan érvekkel elõhozakodva, melyek nem szerepeltek a vitaindítóban:
- én egy szóval sem állítottam, hogy a "6 vagy "7 coll kevés
- azt se mondom, hogy hátra kell nagyobb tárcsa (másnak a felvetése volt, és én sem értek vele egyet teljesen)
- az, hogy ki melyik féket részesíti elõnybe, az rider, megszokás és stílus függõ történet - például én is sokat használom a hátsót, de nem kizárólag azt

Tessék visszaolvasni, hogy mi volt az indító kérdés, és arra mit válaszoltam! Erre hivatkozva elõhozakodni teljesen más dolgokkal és értelmetlen irányba terelni a vitát, hát elég...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Gonosz vagy. Endroo miatt is.

és csakazért sem írok kisregényt, fõleg mert tudod hogy van kicsi tárcsám is;)

Lehet használni kicsit is hátul.
de súlytöbblet alig van, akkor miért ne tegyek fel nagyobbat?
Jobban mutat rajta. Jobban hül. Jobban fog.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

jaaa, értem már!
én kérek elnézést:-)
(stumpi - 160mm. cube-160mm. polarx 160-180-203mm.;))

Az "öngól" kifejezést továbbra is fenntartom, mert utólag akarsz okosnak tünni. Ha valamit írsz, oda írj érveket, és ne utána, az ellenvéleményre adott kontraválaszban!:D

Endroo!
Mi egymáshoz képest teljesen más dimenzióban bringázunk, és annak alapján "Én" nem tudom elfogadni az érvelésedet.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
osztom a kolega véleményét az elsõ fék használatáról. én pl majdnem nosewheelieben megyek amikor fékezek. tényleg nagyon kevés hátsó féket használok, max a leléptetéseknél.
aszfalton egyáltalán nem tulajdonitok nagy hasznot a hátsó féknek (van akinek kell, és van aki csak azt használja. elismerem h kell nem arról van szó)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Nagyobb, erosebb feknek hatul akkor lesz nagyobb jelentosege ha nagyobb %-ban mesz lefele nagy sebesseggel, maskulonben ertelmetlen sulyfelesleg. Lefele ugyanis tobbnyire hatsoval fekezunk a balesetek elkerulese vegett. :)

Furcsa hozzáállás, nekem még mindig az a tapasztalatom hogy az erõ elõl van, ami persze nem azt jelenti hogy nincs szükség hátsófékre.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mindíg is 203/160-at használtam, nem vagyok már száz alatt és a bringák sem a 9 kilósok közül kerültek ki + paragép. na most innentõl nekem mondhatja bárki, hogy kell a 203 hátra. annak azt tudom üzenni, hogy vagy szar féket használ vagy nem tud fékezni.

ha inkább hátsóval fékezel, akkor gondolom már akkora ász vagy hogy nem is kormányzol csak becsúsztatod a kanyarba a gépet ;) szigorúan fsr-rel nehogy elpattogjon ...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
En is Valeriaval ertek egyet. Lehet hogy (valakinek) folosleges hatulra 203as, de nem ertelmetlen.

Felteszek egy kerdest:
Ha teszem azt a 203-as rotorral a hatso tarcsafek ugyanakkora sulyu lenne mint a kisebb tarsai, nem tenned fel ? Nos? (a ketkedokhoz szol a kerdes nem altalanossagban)

Innentol pedig mar egy lepes az hogy valakinek nem szamit az az ~50 g sulytobblet, viszont a biztonsag es a megbizhatosag annal inkabb.
Valoban nem sok kulonbseg van fekteljesitmenyben hatul 160 es 203 kozott.
De ez csak akkor all ha minden idealis helyzetben van es a hatsofeket adott ido alatt adott terhelesig hasznalod mindket esetben. Plusz fek es fek kozott is lehet kulonbseg, lehet olyan fek - betet parositas ami 6" meretben vetekszik mas gyartok 8" fek - betet parositasaval.

Nagyobb, erosebb feknek hatul akkor lesz nagyobb jelentosege ha nagyobb %-ban mesz lefele nagy sebesseggel, maskulonben ertelmetlen sulyfelesleg. Lefele ugyanis tobbnyire hatsoval fekezunk a balesetek elkerulese vegett. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jaaa, értem már!
én kérek elnézést:-)
(stumpi - 160mm. cube-160mm. polarx 160-180-203mm.;))

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

igen, én is mondok valamit.
De miért öngól?

mindig is nagy tárcsát használtam. Sose csavart el semmit. (már ahova ez való volt - extrém bringák, villák)

Csavarásról nem volt szó, egy pillanatig sem. Nekem pedig pontos viszonyítási alapom volt, mivel ugyan azon gépen használtam "6, "7 és "8 collos tárcsákat elöl is, hátul is, így pontosan érzékeltem a különbségeket.

Öngól, mert - idézek tõled: "mindig is nagy tárcsákat használtam"

Az én véleményem alapját láthatod feljebb, nálad viszont nem látok ilyet.

Peace - jó tekerést mára!:D

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Túl sok jót nem hallottam bovdenes Hayes-rõl, szóval vehetsz bármilyen fékkart hozzá, akkor sem lesz az igazi..
szóval inkább fékcsere sztem:/

Hát ez a fékcsere nem mostanába lesz szerintem mivel tegnap vettem ujjana az MX2-es féktestet... ;) :)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Túl sok jót nem hallottam bovdenes Hayes-rõl, szóval vehetsz bármilyen fékkart hozzá, akkor sem lesz az igazi..
szóval inkább fékcsere sztem:/

mod: ja, akkor jobb lett volna ha a fékrõl is kérdezel itt fórumon:)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

az mx 2- höz egész nyugodtan vedd a kapható legolcsóbbat,,,se rontani se javítani nem fog rajta,,,,:)

Hát nemtom! Mert vettem hozzá 2300Ft-ért Altrix fékkart és szart se ér az egész! :S

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Szerintetek milyen fékkart vegyek egy Hayes MX2-es hez?
Ami jó ár kategóriában van és nem 5-6ezer meg 10ezer Ft! ;)

az mx 2- höz egész nyugodtan vedd a kapható legolcsóbbat,,,se rontani se javítani nem fog rajta,,,,:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Szerintetek milyen fékkart vegyek egy Hayes MX2-es hez?
Ami jó ár kategóriában van és nem 5-6ezer meg 10ezer Ft! ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, én is mondok valamit.
De miért öngól?

mindig is nagy tárcsát használtam. Sose csavart el semmit. (már ahova ez való volt - extrém bringák, villák)