Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Az uj XTnek picit olyan robot of the future beütése van, mig a juicy sokkal kecsesebb...najo de én ugyis elfogult avid párti vagyok...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, '08-as. És sztem XT, shimanyo párti vagyok, meg tényleg jobb az adagolhatósága...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Nem könnyítettétek meg a dolgom!
Ki kellene próbálnom mindkettõt, akkor tuti egyértelmû lenne.
Így fénykép alapján nehéz dönteni, juicynak olyan kis fejletlennek tûnik a féknyerge az xt-hez képest. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Miva', nektek nem mûxika gugli? :) (Ezt találtam allinvan képnek)

Feltöltött kép

ez nullanyócas?
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
viszont igy fékváltókarral elég otromba az xt. külön az RF kar szép. (itt pihen a zacsiba ;))
tehát külön fékkar váltókar szebb :P

azért mert shimano hidrós fékem még sose volt :)
szeretnék egyszer majd egy juicy 7et avgy ultimatet csak jóval drágábbak!!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Pite!
Vagy xt fékkart, vagy avid fékváltókart szúrj be a másik mellé!:D
Monjuk az utóbbit megnézném.

Koca!
Nem lehet meg olyan régen az 08-as xt, akkor miért nem avidot vettél? Komolyan érdekelne.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
zikszté:
Feltöltött kép

dzsuiszi:
Feltöltött kép

(Nekem utóbbi tetszik jobban :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nekem csak 08 xt van itthon. (ezek közül)

juicy-ból meg 5 el mentem már többet, de nekem nagyon tetszik az avidok adagolhatósága. jó kemények :)
úgyhogy itt is kinek mi....

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Fékerõben talán nem rosszabb, de adagolhatóságban igen. Szerintem.(Mielött megkérdezed, van itthon mindkettõ:) )
Szépség: kinek mi tetszik

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én kérek elnézést ha félreérthetö voltam.
a juicy 7 szebb is :) fékeröbe biztos h nem roszabb mint bármelyik sh

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Ott hogy XT vagy Juicy7 választhat már kb szimpátia; kompatibilitás alapján... mindkettõ jó; nem sokban térnek el, akik erre fogékonyak azoknak meg amelyik ízlésükhöz közelebb van.

De ha vki tud jó kis féktesztet ezekrõl nem tartsa vissza!

fritz újságban most volt xt, meg tán valamelyik juicy is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Dehogy keverem, csak nem mondtad, hogy mi alapján döntenél az Avid mellett. A hsz-bõl meg úgy lehet érteni, hogy megbízhatóbbnak és erõsebbnek gondolod a 7-est.:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ott hogy XT vagy Juicy7 választhat már kb szimpátia; kompatibilitás alapján... mindkettõ jó; nem sokban térnek el, akik erre fogékonyak azoknak meg amelyik ízlésükhöz közelebb van.

De ha vki tud jó kis féktesztet ezekrõl nem tartsa vissza!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ne keverd össze a szezont a fazonnal! csak általánosságba közöltem 2 különbözö véleményt.

1. h én mit vennék
2. h én a féknél nem grammoznék (érdemesebb elöször máson pl kereken, gumin könnyíteni...)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

[SIZE="1"][I] ott inkább a megbízhatóság és erösség a lényeg.

És ezek közül melyik nem jellemzi a 08-as XT-t?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mitõl van hayes hfx9nél hogy lejtõ elején jól fog, aztán a végén meg szinte semmi fékhatás nincs?
kopnia kell még, vagy a tárcsa nem illik a fékhez?
alligator tárcsával használom elöl, hátul sainttel
de hallottam oylanrólis h hayes fék csak hayes tárcsával fog ez igaz?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tudom nagyjából mire elég; ha arra gondolok hogy 95-100kg-t 40-50-60ról hogy lassított az elõzõ fékem (vmiért nálam az elsõ gumik jobban szoktak kopni :D) nem hinném hogy problémák lennének másfélszer akkora pofákkal és erõsebb mechanikával+testtel; bár hogy ezt a tárcsa mennyire szereti majd hõtûrésben... bár ha elöl 185 az ok, gondolom a fullyn lesz, ott hátul a 160... ... ha nem code betétek lennének akkor azt mondanám elég; vszínû nem sütöd meg, de nem hiszem hogy az lenne a legegészségesebb setup :prosze: . (Ugye én direkt raktam hátra BB5öt; mivel többen mondták hogy az elsõ fék 80-90%os használatáról át fogok ám szokni fullin több hátsóra-és igazuk lett-, erõben elég lenne ha tolatva mennék is :D, de szeretem hogy fele akkora felületem hevítem. Persze kis különbségekrõl beszélünk; csak elv meg tudat, meg tartalékok egyik meg másik irányba :prosze: )

Avatarokat nézegetve rájöttem vmire; sokkal keményebb lennék ha biciklis fórumon a fotós avatarom, infóson a tekerõs, fotóson meg a moddolt gépes avatart használám, láttatva hogy milyen sokoldalú állat vagyok :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
én meg simán fel fogom rakni a code-ot 180/160 konfigban....de itt fogok elõszõr szólni ha gond lesz vele :)

Pite, én pont nem gondolkodom 203-asban, 180 asom is csak a lujza fr , az össze többi kis tárcsa és eddig elég volt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én Xt-t..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Mint új tárcsaféktulaj és ehhez nem igazán értõ -még- kérdezem:
Sarazás után rá kell lesni a fékekre? Takarítani, mosni kell-e, hogyan, mivel, mikor? :) Szomjazok a tapasztalatokra :)

Én nem szoktam. Különösebben int a gépet magában nem takarítom. Ha NAGYON (agy színét sem látod) sáros helyen jársz, ilyenkor a tárcsában a lukaknál a kosz erõsebben koptatja a betétet; max azt lelocsolom ha marcin esik meg ilyen (szerencsére 2007ben nem volt; egyéb túrán volt hozzá szerencsém).

VV, LL: Nem azt mondtam hogy nincsenek grammániás dhsok, de az átlag dh-s nem ezzel fog szórakozni... az úgy gondolkodik mint tigris; csak 203asban :)

h0o2a7j6: XTR melé menne szavazat 180as tárcsánál a merevítés miatt; egyéb esetben kicsit J7 felé húzok visszhangok (korábbiak) alapján, bár az említett fékek közül egyiket sem próbáltam.