Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

kétszázados tolómérõvel mérve, két mérés után 1,84 majd 1,86 mm vastagságot mértem. A fékezõfelület pedig 14 mm.

köszönöm:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja, elöl 223 körülinek :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hátsó 203as adapter megfelel valamekkora elsõ adapternek vagy egyedi? :scratchhe

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Van valakinek új xtr tárcsája? Ha igen, tudna mérni tolómérõvel egy pontos vastagságot?

köszönöm

kétszázados tolómérõvel mérve, két mérés után 1,84 majd 1,86 mm vastagságot mértem. A fékezõfelület pedig 14 mm.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Van valakinek új xtr tárcsája? Ha igen, tudna mérni tolómérõvel egy pontos vastagságot?

köszönöm

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg kõ nézni elõben....kép lehet ezer éves :) tulaj meg azt mondja amit hallani akarsz ;)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Oks kösz. Én a Hone felé hajlok, mivel Sh, meg hát azért nem lehet egy szar cucc..:) Saint fékkar még szép is. Képeken nem tûnik leharcoltnak, a tulaj is azt mondja, h jó.. Ára is elég jó. Majd meglátom..

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Jó, de már nem Denebem van, hanem hardy:) És a tárcsákat leszámítva? Azt utólag is tudok venni nagyobbat.

HARDYYYY ? :o ha es az jo uzlet volt ? altalaban aki belekostol az iesmibe az meg kemenyebb vazat vesz.. mondjuk ... Demo, vagy valami :)) Na jo ez OFF . Hat tarcsat leszamitva, vegulis attol fugg akkor mire hasznalnad, a Juicy 7 az nagyon faya cucc, es nagyon konyu . Vegulis ez a lenyege. A Hayes nince harapos, kicsit nehezebb fek. Freeridera, dh ra egyarant hasznaljak. Ezert ajanlottam azt a deneb-re , de ha hardy hat nem tudom. Na most a Hone ,hat az az igazsag arrol nem tudok nyilatkozni. De sok juuzert nem lattam eddig, marmint senki sem hasznal ient es senkit nem ismerek, aki ismerne olyant aki ilyent hasznalna :D
...Ez lesz keremszeppen...

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
rendben köszi.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a hfx9 tényleg jobban járnál. a másik elég leharcolt. és ha már használt, lehet nem fog tetszeni és olajat kell cserélni benne. a dotossal azért olcsóbban kijössz:)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Jó, de már nem Denebem van, hanem hardy:) És a tárcsákat leszámítva? Azt utólag is tudok venni nagyobbat.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Hello! Lenne egy kérdésem: Melyiket érdemes venni az alábbiak közül?:
http://piacter.bikem...t=114303&cat=17
vagy
http://piacter.bikem...=114222&cat=all
az utóbbi egy éves. Vagy esetleg 33 ért juicy 7. Bár az drágább..
Elõre is kösz.

En valahogy a hayes-re voksolnek azt hiszem.a Denebre elmegy elore a 185os pizza azert.

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hello! Lenne egy kérdésem: Melyiket érdemes venni az alábbiak közül?:
http://piacter.bikem...t=114303&cat=17
vagy
http://piacter.bikem...=114222&cat=all
az utóbbi egy éves. Vagy esetleg 33 ért juicy 7. Bár az drágább..
Elõre is kösz.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
okés. értelek. az megeshet...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

a cirip ciripet addig még szinte semmi (hangyafasznyi) 8 as sincs a tárcsában addig ki lehet iktatni ;) csak jól kell beállítani.
szerintem majd még fogsz különbséget felfedezni amikor terepen jössz majd lefele nagyobb sebességgel és nem kell may ugy tépni a fékkart mint a v-nél hanem 1ujjal abszolválod :) (habár sd7 is simán 1ujjas, na mind1 :D akkor is minden bizonnyal jobb lesz tárcsával)

Cirip-cirip tuti van például aszfalton egy bizonyos tempónál. Nálam ez 33-40 között szokott elõjönni. Ez a rezonancia :)
Beállítva úgy be van, hogy alapból nem ciripel.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
a cirip ciripet addig még szinte semmi (hangyafasznyi) 8 as sincs a tárcsában addig ki lehet iktatni ;) csak jól kell beállítani.
szerintem majd még fogsz különbséget felfedezni amikor terepen jössz majd lefele nagyobb sebességgel és nem kell may ugy tépni a fékkart mint a v-nél hanem 1ujjal abszolválod :) (habár sd7 is simán 1ujjas, na mind1 :D akkor is minden bizonnyal jobb lesz tárcsával)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

ha jól látom, 185mm-es tárcsa van elöl. az sd7 tényleg hozta (majdnem) ez a fékerõt?

Az a vicc, hogy tényleg nem érzem _sokkal_ erõsebbnek. Persze, erõsebb, de nem annyival, amennyire azt az ember várná. Valószínûsítem, hogy nehezebb emberek jobban észrevennék a különbséget.
Ezt mind száraz használatra értettem!

Gondolom, bekopott már. Két HHH le aszfalton, felváltva elsõ és hátsó fékkel megállva + egyéb kisebb tekerések.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás

Érdekes, mert fékerõben viszont "csalódtam". Marha jól fog, de az elõzõ SD7-em is hasonló (persze némileg gyengébb) volt.
Ami nyilván pozitívum lesz (személyesen még nem próbáltam ki ugyanis), hogy sárban-esõben-fagyban-cunamiban is ezt a fékerõt fogja adni /állítólag/.
Nem így a V-fék.

Öszefoglalni nem szeretném, mert akkor még a végén olyat állítok, amibõl oldalakon és moderátorok idegein át tartó vita lesz.
Mindenki vonjon le belõle kettõt.

ps: összeségében nem bántam meg, hogy váltottam!

ha jól látom, 185mm-es tárcsa van elöl. az sd7 tényleg hozta (majdnem) ez a fékerõt?

egyébként szépen összefoglaltad a lényeget. pirospont. :)

egyébként a juicy7 nekem is lassabban kopott be, mint annó a marta.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Blog:

Mint friss tárcsaféktulajdonos (Juicy 5) megtapasztaltam már a tárcsafék vs V-fék örökrangadó végeredményét.
Gondoltam megosztom veletek is :), hogy aki tanakszik azon, hogy tárcsára váltson, tudjon olvasni a témában még egy postot :)

Elsõ benyomások:
Ez mi?! Szép, meg minden, de nem fog. Mivel még nem kopott be. Tehát ez alapján nem ítélünk :)

Bekopva:
Egy ujjas fékezés bárhol, bármikor. Félelmetes. Nem hittem volna, hogy ennyire nem kell erõlködni ahhoz, hogy megállítson.
Érdekes, mert fékerõben viszont "csalódtam". Marha jól fog, de az elõzõ SD7-em is hasonló (persze némileg gyengébb) volt.
Ami nyilván pozitívum lesz (személyesen még nem próbáltam ki ugyanis), hogy sárban-esõben-fagyban-cunamiban is ezt a fékerõt fogja adni /állítólag/.
Nem így a V-fék.

Van, akit zavar, van, akit nem és van a sajt:
Cirip-cirip :)
Nehezebb.
Jóval drágább.

Öszefoglalni nem szeretném, mert akkor még a végén olyat állítok, amibõl oldalakon és moderátorok idegein át tartó vita lesz.
Mindenki vonjon le belõle kettõt.

ps: összeségében nem bántam meg, hogy váltottam!
White Horse

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

juicy 3 vs 5: egyel kevesebb tömítés a karban és egyenes csõcsatlakozás a nyergen míg az 5ben 90 fokos (vagy fordítva, az a lényeg, hogy más)
ezek alapján a 3 egy tökéletes fék...

Nekem mindketto egyenes csatlakozasu egyebkent, csak az 5oson lehet allitani a szoget a becsatlakozasnak, de derekszogbe nem lehet allitani meg ugy sem.