Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2008. április 08. - 15:24

Ezen megmutatnád hogy mit kellene csinálnom? ^^
http://images.netbag...5235269677.jpeg
http://images.netbag...5235231557.jpeg
http://images.netbag...5235255507.jpeg
Írta 2008. április 08. - 15:08

végérõl leveszed a biztisitó sasszeget
csavar ki
fékbetét fülét megfog kombinált fogóval
és lefelé meghuz
és örül
ui: ha össze mered tapogatni a betétet eltöröm a kezed

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. április 08. - 15:00

Valaki segítene abban hogy, hogyan kell kiszedni a fékpofákat egy Hayes Stroker Trail -bõl?
Elõre is köszi a választ
Írta 2008. április 08. - 12:30

Legelso felnim egy Zac19 volt, szerintem nagyon korrekt kis felni, duplan szegecselt vagy hogy mondjak. Nagycsomagos turakat is birta, me'g terepen is. Utana vettem a Sun CR18-at, szerintem nehez vagyok hozza, es azert szeretem is ereszteni lefele amit meglatasom szerint nem nagyon szeret. Mindket centirozasnal azt mondta a szaki (ket kulon ember), hogy tul puha a felni anyaga, es emiatt nem a legjobb. Az emlitett CR18 elso felnim pedig egy oldalutestol (lapos szogben racsusztam a padkara kb 20-szal) valtozott kolbassza, amitol elso fek satu, en meg Supermant jatszottam az aszfalton...

Szoval CR18 kilove, es bocs az offert :S
Írta 2008. április 08. - 09:53

Oks BB7 lesz, de hogy 160-as vagy 185-ös, azt még mindig nem tudom
Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...
Fordítva. A Cleansweep tárcsával fog jobban és a tárcsa kialakítása miatt a hôelvezetése is jobb. Alapban a Roundagon tárcsát adják a fékhez. Érdemes megkérdezni, hátha a Roundagon tárcsát visszaveszik, beszámítják és így kevesebbet ráfizetve kapsz Cleansweep tárcsát helyette.
Írta 2008. április 08. - 09:26

rhimo light felnim volt nekem is, állandóan centírozni kellett, aztán egy esésénél szétjött az illesztésnél. persze nem is XC-re használtam, de csak 73kg vagyok. azóta single track-et használok. sokkal jobban szeretem, néha lesz benne egy két 8as, de messze nem akkora, mint a rhimo light-ban, és nem olyan gyakran...lehet, hogy csak nekem van rossz tapasztalatom ezzel a felnivel de én lehet, hogy inkább másikat néznék a helyedben
Írta 2008. április 08. - 06:42

Szasztok
Hayes Stroker Trial féknél hol lehet beállítani a fékpofák közti távolságot?
Elõre is köszi a választ
Gondolom a Trail-re gondoltál

A hidrósok nagy része önbeállós. Ez is az. A fékkar útját az olaj mennyiségével, a fékkar távolságát a kék csavaróbizgentyûvel állítgathatod.
Ha tárcsa nélkül húzkodtad a féket, beljebbmentek a pofák. Ilyenkor szennyezõdésmentes csavarhúzó a pofák közé dug és vigyázva szétfeszít. Miután visszateszed, eltart 1-2 fékkarhúzkodásig míg beáll...
Írta 2008. április 08. - 02:23

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. április 08. - 01:20

Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...
Írta 2008. április 08. - 00:00

Felnibõl CR18-at tuti nem veszek, mert pont olyat csuktam össze
Szerintem egy ilyen esésnél nem lett volna szabad összecsuklania. Ok, nem vagyok pehelysúly...
A kiszemelt áldozatom elõre-hátra 1-1 Sun Rhyno Lite. A súlyra különösebben nem vagyok allergiás, inkább legyen megbízható mint kikönnyített. Ok, tudom hogy a kettõ együtt is megy, de az nem mindenképp olcsó. Az Author Sector vázam 2200 valamennyi g, a telóm szintúgy.
Elsõ agynak akkor kb ez lenne, vagyis õ
Novatec DO41SB http://ebike.hu/term...-elso/disc/177/
Utolsó kérdésem:![]()
160-as vagy 185-ös pizzával hozza a futár?Ismétlem, 90 kg vagyok, és XC felhasználásra kell.
köszönöm segítségeteket:)
Szerintem BB7 mindenkepp, ne az 5 es ahoz eleg kene legyen XC-re a 160 as cleansweep pizza. Kellemes bekopast hozza !
Írta 2008. április 07. - 23:53

felnit szerintem mindenképp v-fékeset vegyél hozzá, ha nem jön be a tárcsafék, legalább nem kell új kereket fûzetned. árban nem tudom mire gondolsz, olcsóból sun cr18 vagy mach4, drágából mavic 717. fékbõl bb7, mert jobb. remélem, kielégítõ válasz volt
Felnibõl CR18-at tuti nem veszek, mert pont olyat csuktam össze

A kiszemelt áldozatom elõre-hátra 1-1 Sun Rhyno Lite. A súlyra különösebben nem vagyok allergiás, inkább legyen megbízható mint kikönnyített. Ok, tudom hogy a kettõ együtt is megy, de az nem mindenképp olcsó. Az Author Sector vázam 2200 valamennyi g, a telóm szintúgy.
Elsõ agynak akkor kb ez lenne, vagyis õ

Novatec DO41SB http://ebike.hu/term...-elso/disc/177/
Utolsó kérdésem:

160-as vagy 185-ös pizzával hozza a futár?

köszönöm segítségeteket:)
Írta 2008. április 07. - 21:52

Hayes Stroker Trial féknél hol lehet beállítani a fékpofák közti távolságot?
Elõre is köszi a választ
Írta 2008. április 07. - 20:34

Ma kivettem a kerekeket, gumit cseréltem, meg lefújtam a pizzát tárcsatiszítóval, mert elõzõ nap saraztunk. Aztán visszatettem, és rángatott. Hátsó az nem, de az nem is fog legalább.

Mi lehet az ok/mit csináljak vele? Eddig nem csinálta.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. április 07. - 18:56

Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen![]()
![]()
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út
Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/
Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.
A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?
Szóval....nem tudom mit tegyek
Segítsetek:D
Nem létszükséglet a tárcsa, de sokkal jobb. Jó pár éve az olasz Alpokban túráztam. Hosszú lejtõk alján a kulacsomból locsoltam a felnit (szó szerint köddé vált a víz), akkor döntöttem el, hogy egy új bicón csak tárcsa lehet.
Szerintem is BB7, annyival nem drágább, mint amennyivel jobb.
Az agy: nekem csak az ára nem tetszik, ugyanott a másik két Novatec az olcsóbb és van olyan jó. Személy szerint én az ipari csapágyas agyak között keresgélnék (márkától függetlenül).
:offtopic: Gyönyörû környék, nagyon irigyellek

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2008. április 07. - 18:22

Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen![]()
![]()
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út
Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/
Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.
A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?
Szóval....nem tudom mit tegyek
Segítsetek:D
a villa bírni fogja gond nélkül. az agy túl erõs, túl nehéz, túl drága. egy shimano deore vagy xt teljesen elég, de akár az egyszerû novatech is. felnit szerintem mindenképp v-fékeset vegyél hozzá, ha nem jön be a tárcsafék, legalább nem kell új kereket fûzetned. árban nem tudom mire gondolsz, olcsóból sun cr18 vagy mach4, drágából mavic 717. fékbõl bb7, mert jobb. remélem, kielégítõ válasz volt
Írta 2008. április 07. - 13:00

avid juicy 7-es fog mûködni xt tárcsával?
Juicy 5 Nekem mûködött XT (rt77, 160/160) és müxik XTR (rt97 180/180) tárcsával is.
Írta 2008. április 07. - 11:46

Ha hosszab ideig nem használom a bringát "kb 2-3 hét" a fék nem akar rendesen fogni. Csak nagy sokára szedi össze magát. SM-RT61-es tárcsáról van szó és fémes betétrõl deore 525-ös féknél.
Mi lehet az oka?
Elõre is köszi a segítséget.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. április 07. - 11:44

avid juicy 7-es fog mûködni xt tárcsával?
Juicy 5 nekem hibátlan rt78 160-al, elvileg a Juicy 7-nek a féktest kb.ugyanaz. Annyi csak hogy az xt tárcsa fékfelülete kicsit keskenyebb mint az avid, igy picit ráfog a küllõkre is.
Írta 2008. április 07. - 07:43

Kontroll megvolt, és tiszta száraz minden. Sehol egy csillogó, vagy sötétebb folt, ami szivárgásra utalna.en a feknyeregben csekkoltam a dugattyukat, es mikozben nyomkodtam a fekkart jol lathatoan cuppogott kifele az olaj a dugattyu mellett, aztan kiszedtem a pofakat, es tiszta olaj volt alatta minden. amugy a fekednek csontaszaraznak kene lennie, hamar eszreveszed, ha folyik valahol.
Valami más ötlet?
http://laciklon.fotoalbum.hu/index