Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

nekem több mint egy éve van bb7.nekem még sose fagyott be,picit se...a bowden, meg a bowden ház az meg egy olyan dolog, hogy ha normálisat vesz az ember,akkor nem kell évente cserélni...

a féktestnek az a része fagyott be, amibe a bowden van befogva. fõleg havas tekeréseknél, befojt a féktõl megolvadt hólé és kb 10perc állás után befagyott. volt, hogy 1 kézzel be sem bírtam húzni.

teflonos jagwire bowdent használtam benne. volt, hogy elszakadt, de általában bowdenházzal együtt kicseréltem fél évente, mert olyankor már tele van dzsuvával és nem jön vissza rendesen a fékkar.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

bb7nél meg fél évente bovden és bovdenház cserét kellett csinálnom és nagy hidegeb elég sokszor befagyott.

nekem több mint egy éve van bb7.nekem még sose fagyott be,picit se...a bowden, meg a bowden ház az meg egy olyan dolog, hogy ha normálisat vesz az ember,akkor nem kell évente cserélni...

healer999: nem lehet, hogy nem egyforma távolságra vannak a pofák a tárcsától,és amikor nyiszog, még csak az egyik pofa ér hozzá?

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

állítani a féknyergen, mert szerintem beleér a tárcsába a fékpofa.

Bocs lehet hogy nem voltam konkrét.
Alapban nem nyiszog, csak ha huzom. Ha meg rátépek akkor elhallgat...

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Köszi. Akkor Juicy lesz. Az ár nem fontos annyira, inkább a karbantartásigény. Különben is, ha megveszem a BB7-hez a bowdent meg a fékkart, akkor már annyival nem is olcsóbb.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Sziasztok!
Két tárcsaféken gondolkozom: a Juicy 5-n és a BB7-en. XC-re használnám, elõre 185, hátra 160 mm-rel. Elég fontos, hogy minél karbartartásmentesebb legyen. Megéri az árkülönbséget a Juicy, vagy a BB7 is elég lenne?
Köszi

én nem mondanám, hogy jobban fog a juicy 5, inkább jobban adagolható és idõjárásra közömbös. nekem 2 év alatt egyszer kellett hozzányúlni. bb7nél meg fél évente bovden és bovdenház cserét kellett csinálnom és nagy hidegeb elég sokszor befagyott. szerintem megéri a juicy azt az árkülönbséget.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali

Lett nékem egy Hayes Storker Trail tárcsafékem 160as tárcsákkal.
Tegnap felmentem a Jánoshegyre és legurultam bekoptatási célzattal.
Folyamatosan lehetett érezni ahogy javul a fékhatás (most überbrutál), de mire leértem, elkezdett nyiszogni. Nem sipol, nem tul hangos, de azért jol hallható... És érezni azt is hogy kicsit ráz a nyiszogás közben. De nem látok semmit a felületén és formaváltozást se látok.

Mi a teendõ ilyenkor?

állítani a féknyergen, mert szerintem beleér a tárcsába a fékpofa.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mas erzes, es erosebb is a juicy.

ki kellene probalnod mindkettot

karbantartasa mindakettonek eleg minimal, bar a legtelenites ha szukseges akkor picit macerasabb a juicy-n mint egy shimano hidraulikus feken.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!
Két tárcsaféken gondolkozom: a Juicy 5-n és a BB7-en. XC-re használnám, elõre 185, hátra 160 mm-rel. Elég fontos, hogy minél karbartartásmentesebb legyen. Megéri az árkülönbséget a Juicy, vagy a BB7 is elég lenne?
Köszi

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Hali

Lett nékem egy Hayes Storker Trail tárcsafékem 160as tárcsákkal.
Tegnap felmentem a Jánoshegyre és legurultam bekoptatási célzattal.
Folyamatosan lehetett érezni ahogy javul a fékhatás (most überbrutál), de mire leértem, elkezdett nyiszogni. Nem sipol, nem tul hangos, de azért jol hallható... És érezni azt is hogy kicsit ráz a nyiszogás közben. De nem látok semmit a felületén és formaváltozást se látok.

Mi a teendõ ilyenkor?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Recon 60ért egy egy 160as(esetleg 185 de tök fölös itthon XCre) tárcsa BB7/Juicy, többibõl menj nyaralni :).
Ami Reconnál kicsit jobban mozog az 2× annyiba kerül. 203as tárcsával meg csak gyilkolod az elkatrészeket, xc használatnál hamarabb megy rá kosz/sár/víz és gyorsabban koptatod a betéteket, és hallani fogod a ciripelést szellõnél vagy csak úgy simán mikor rájön a tárcsára. Te tudod...

Hogy baxxa meg hogy már megint 10 oldallal korábbra rakott be :mad:
Miért is csinál ilyet a fórum???

inkább revelation, és akkor befér valami jobb fék is (juicy7,xt, hayes stroker trail, akár carbon is

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok!
203as tárcsára szeretném cserélni a mostani 160ast.
xcre és kissebb durvulásra lenne itélve...100korul milyen telót ajánlanátok ami birja...

Recon 60ért egy egy 160as(esetleg 185 de tök fölös itthon XCre) tárcsa BB7/Juicy, többibõl menj nyaralni :).
Ami Reconnál kicsit jobban mozog az 2× annyiba kerül. 203as tárcsával meg csak gyilkolod az elkatrészeket, xc használatnál hamarabb megy rá kosz/sár/víz és gyorsabban koptatod a betéteket, és hallani fogod a ciripelést szellõnél vagy csak úgy simán mikor rájön a tárcsára. Te tudod...

Hogy baxxa meg hogy már megint 10 oldallal korábbra rakott be :mad:
Miért is csinál ilyet a fórum???

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem az igazi, inkább állítsd be.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Srácok az baj hogyha a fékpofa kicsit hozzáér a tárcsához?(folyamatosan)
Egy új hayes stroker trail-rõl lenne szó
UI: ja és köszi az elõzõ kérdéseimre tett válaszért =)

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sziasztok,
Lehet elcsépelt kérdés, de Juicy7 és XT '08 tárcsafékek közül melyiket érdemes választani? (az áruk jelen esetben megegyezik)

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
VV, két ilyen felni nekem sajnos nem fér bele a költségvetésembe :( Fene ezt a bicajt....mindig talál az ember valamit, amin lehet újítani:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Teljesen jó lesz a roundagon tárcsával is 185/160 felállásban. Felnibõl meg Mavic XC717. Mach IV kevés a súlyodhoz.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Oks BB7 lesz, de hogy 160-as vagy 185-ös, azt még mindig nem tudom :)

Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...

vegyél hozzá xt tárcsát, azzal jónak kell lennie ráadásul relatíve olcsó(4-5k), grande is olyannal használ avid féket. és 185 mm. felniben akkor machIV, mondjuk én nem vagyok olyan nehéz mint te, de egy felütött felnis kereket vettem, és nem lett azóta szarabb, pedig kapott sziklát a pofájába, mert hallottam amikor csattan. vagy tárcsás felni, abból ne sun-t. legalábbis ne ds2xc-t. az hulladék.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

olajcserénél levegõ maradt a fékkarnál, ez volt a baj.

Ez volt az elsõ dolog, amit agyamba véstem, mikor Salától a fék légtelenítését tanultam.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

nah. az a baj, hogy jöttem le hegyrõl és egyszer csak "beesett" a fékem (juicy5), annyira, hogy a markolat és a fékkar között kb 1 cm maradt. aztán van amikor meg visszaáll normál állásba. egyébként a fékteljesítménye egyik esetben sem romlott. 3 hete volt olajcserén és légtelenítve, és azóta érzem, hogy nem az igazi, de azt hittem az új betét miatt. elõtte nem volt vele probléma. úgyhogy visszaviszem, hogy csinálják meg rendesen. szerintem levegõs...szerintetek?

olajcserénél levegõ maradt a fékkarnál, ez volt a baj. javították, most jó. és jól is fog. úgyhogy most már ki merem mondani, hogy a gold fren betéttel is van olyan jó mint a gyárival.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem ertem mit nem ertesz azon amit irt

van az a pici hernyoimbusz ott a fek tetejen, azt kellene kilazitani, es kivenni egy 3mm-s imbusz segitsegevel. aztan a fekpofakat lefele ki kell cibalni. koztul valoszinuleg lesz egy kis hajligatott rugoszeruseg, azt ne hagyd el, es majd rakd is vissza

es legkozelebb ne huzogasd a fekkart ha a tarcsa nincsen a pofak kozott, mert tulsagosan kijonnek a dugattyuk.

ha kijottek a pofak, akkor majd kello ovatossaggal vissza kellene tolni a dugattyukat a helyukre, mert igy nem fogod tudni visszarakni a feket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F