Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Juicy5 és BB7 között cseréltem tárcsát.. Nincs vele probléma.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

martiin

martiin

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Üdv, érdekelne, hogy a juicy7 és a bb7 fékpofái eltérnek-e anyagukban egymástól? Azaz lehet-e közöttük tárcsát cserélni?
Köszi szép

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Mit szeretnél állítani?
Ha fel van normálisan szerelve, megpörgetve a kereket nem ér a tárcsához a betét és a tárcsa és a betét között mk. oldalon nagyjából ugyanakkora a rés, akkor jó. Legfeljebb a fékkar kormánytól távolságát tudod állítani. Csak arra kell várnod, hogy bekopjon. Ez lehet akár 1-200 km is lehet. Amíg nem kopik be, kiábrándítóan szarul fog. De sokkal jobb lesz.

Hát igen csak az a bajom, hogy egy kicsit gyengén fog. Remélem akkor hamar be fog kopni.
Köszi a tanácsot.:cool2:

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Miért is kellene elõre IS-IS adaptert venni? A 2007-es Marz. XC 500 alapból PM-es, tehát 160-as tárcsához nem kell adapter, 180-ashoz meg 160-180-as, PM-PM-es kell.

P.M. to P.M. et akartam irni csak összekevertem

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Fémes Alligator betétek mennyire lehetnek jók?

lehet bepróbálom a Saint-be, hátha valaki használ ilyent

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Mit szeretnél állítani?
Ha fel van normálisan szerelve, megpörgetve a kereket nem ér a tárcsához a betét és a tárcsa és a betét között mk. oldalon nagyjából ugyanakkora a rés, akkor jó. Legfeljebb a fékkar kormánytól távolságát tudod állítani. Csak arra kell várnod, hogy bekopjon. Ez lehet akár 1-200 km is lehet. Amíg nem kopik be, kiábrándítóan szarul fog. De sokkal jobb lesz.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Valaki tudna adni szerelési beállítási tanácsokat??
:help::help:

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
A hayes gyári és GR fékcsöve között csak két különbség van. Mérlegelni kell kinek mennyit ér meg ez a különbség. Az egyik hogy szerelhetõ a fékcsõnek a fittingjei, a második, jobb maga a fékcsõ itt most nem a fékerõre gondolok, hanem hogy nem törik megt minden kis vacaktól, láttam nem 1-2 hayes gyári csövön szép kis dudort mert egyszer véletlenül oda lett ütve valahova és megsérült. A GR-re akár csomót is köthetsz és mûködik utána is. És a GR-nél se maga a fékcsõ sok hanem a kis fittingek.
FanatiX

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Inkánn PM-PM mert a villa meg a fék is pm-es (legalább is nekem)
Amúgy suzem. jó ez a fék,már meg van 1.5 hónapja és nekem nagyon bejött,meg amúgy ez a tárcsafék dolog is sokkal jobb számomra mint a V.
www.sintesibikes.com

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Miért is kellene elõre IS-IS adaptert venni? A 2007-es Marz. XC 500 alapból PM-es, tehát 160-as tárcsához nem kell adapter, 180-ashoz meg 160-180-as, PM-PM-es kell.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Sziasztok!

Nem foglalkoztam korábban tárcsafékekkel. Tudna nekem valaki segíteni, fel tudok-e pakolni egy 2005-ös Merida matts 300-ra 08-as hayes stroker trail '08-as tárcsaféket, 160 v. 180-asat elõre és hátra is. Ha igen, akkor milyet kell vennem? IS, PM? Az elsõ villa egy '07-es Marzocchi XC 500-as.

igen. Hátulra egyszerübb a dolog, megveszed a hátsót(160asat vagy 180asat) és a hozzá kapott adapterrel felcsavarozod.
Elölre ha 160asat tennél, akkor nem kell adapter, mert a villának olyan a fékfelfogatása.Ha 180ast akarsz akkor, valszeg venned kell egy 160 to 180 IS to IS adaptert mert azt lehet hogy nem kapsz. <--ezt akkor ha pl netrõl rendeled õket. Ha boltba veszed akkor csak betolod a bicót és megmondod hogy 2 Stroke lesz:D

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
elöre PM-es, hátulra IS-es kell...

Copy

Copy

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Nem foglalkoztam korábban tárcsafékekkel. Tudna nekem valaki segíteni, fel tudok-e pakolni egy 2005-ös Merida matts 300-ra 08-as hayes stroker trail '08-as tárcsaféket, 160 v. 180-asat elõre és hátra is. Ha igen, akkor milyet kell vennem? IS, PM? Az elsõ villa egy '07-es Marzocchi XC 500-as.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
spec az én hfx MAG fékemmel sincs még gond...el is adom gyorsba

de szignifikánsan több gond van a héjszekkel mint a többivel, és úgy látom sokkal nagyobb szopás a javitása mint a többié..

kb ugy van hogy amig nincs vele gond addig qrva jó....utána meg kuka

az új magok meg olyanok hogy legútóbb 3 garniturából lehetett 1 mûködõt összehozni...

ezután egyelõre nem bízom a strokerben sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
CJ: a BB7-et is nagyon szeretem, semmi bajom nem volt vele....

és én is egyetértek Kalával, minden fékbõl ki lehet fogni a szart ami az istennek sem lesz jó, csinálhat vele bárki bármit, ez mindennel így van

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintem nem tudna senki olyan féket mondani, amelyikkel ne sz*pott volna valaki itt a fórumon...

Egyetértek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Szerintem nem tudna senki olyan féket mondani, amelyikkel ne sz*pott volna valaki itt a fórumon... Én legalábbis, ha csak saját tapasztalatokat nézünk, nem vennék se sima not, se avidot, se hayest. Nayó, Avidot talán, CPS-t, és nekem az ElCamino is mûködik, (még, kopp-kopp :) ) sõt, ha belegondolok, az új XT sem romlott el az alatt az egy hét alatt, amíg nálam volt.
Van a garázsban egy 4 dugattyús Grimeca, arra leszek majd kíváncsi, ha találtam hozzá belsõséget, h mennyire hasonlít az XT-re.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
a 8-as "kivasalasarol": sztem nem mukodik. a tarcsam teteje-szele enyhen fekete, de ugyanugy sipol, mint elotte. a Kevelyrol lefele sarga jelzesen is adtam neki, meg utana Csillaghegyrol lefele az Uromi uton, es semmi valtozas. a kezzel nyomkodas tobbet hasznalt. asszem ha sipol tovabb, szerviz lesz, es rendes centri.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Én mindig beírom oankor, hogy mekkora király a MAG-om, de már többször meggyanúsítottak egyes joghallgatók, hogy biztos el akarom adni, de nem. :D Szal az új MAG-ok nemtom mienek, de az enyimek überek. Ugyanakkor, az El Camino szar. Legalábbis, az a 3, amit próbáltam mind szar volt. A Stroker nemtom mien. Ja, szal a MAG király. :D Mondom ezt úgy, hogy elõtte Saint volt, aztán Hope, de a Hayes mindegyiknél jobb - a Saint-nél fékerõben, a Hope-nál adagolhatóságban. Ja, piros EBC-vel használom most, elõtte KoolStop volt. Saint tárcsa. A kis hernyócsavart menetrögzítõvel kezeltem, a fék sehol nem foik, nem ereszt, brutál erõs, kiválóan adagolható, szervízt még csak vendégként látott. Nyáron kap GR csöveket, mert tetszik a színük. :)

Ha annyira nem muszáj a csere, véleményem szerint ne cserélj Goodridge-re. Annyira nem jó, amennyibe kerül. A gyári fékcsõnél csak egy hangyaf*******val jobb. MAG nekem is jó volt az elsõ szervízig. Utána már nem. Eladtam. Remélem, aki megvette, sikeresebben használja, mint én.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Mennyi idõ kell míg bekopik a tárcsaféknek a pofája??
Ha bekopott már akkor jobban fog?
És hogy lehet az erõsséget, adagolást, finombeállítást elvégezni???
Mondjuk egy Shimano Alivió Hidrás féknél? Vagy hol lehet magyarnyelvû leírást találni hozzá???:)
Többet nem is kérdezek.