Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
köszi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Hát nemtom, nincs sok hely :S

Hayes MX-4, vagy Sole fékekkel árulják és mindegyiknél 6"-os tárcsával.
Persze, hogy most azért mert egy dirt gépen teljesen felesleges a nagyobb tárcsa, vagy mert nem is férne el az egy másik kérdés...gyanítom, hogy elsõsorban az elsõ az igazi ok és lehet, hogy ennek megfelelõen nem is törekedtek arra, hogy több hely maradjon.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hát nemtom, nincs sok hely :S

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Nem tudjátok véletlen h egy kona shredbe, hátra befér e egy 180as tárcsa?

hmm ... miert ne ferne ?
...Ez lesz keremszeppen...

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Nem tudjátok véletlen h egy kona shredbe, hátra befér e egy 180as tárcsa?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Koca: próbáltam strokert bicillin...:)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sziasztok!

Kollégám most vett használtan egy bringát, melyen Magura Luise fékek vannak, évjáratot nem tudom, de régebbi verzió. A féket szervízelni kell, ez egy dolog, de a tárcsái totál kopottak. Nekem van két felesleges Avid Roundagon 185ös tárcsám, adapterrel, melyet odaadnék Neki. Mûködhet az Avid tárcsa és régi Luise fék kombináció?

Köszönöm:
Grande

Az adapterrel lenne a prob.

Meny a Magura oldalra, ott megvan minden infó PDF-ben a fékröl (2000 töl)

Az olajra vigyázzatok majd. Nem sima fékolaj.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Elvileg igen. Gyakorlatilag meg ki kell próbálni.:D

Köszi VV! Akkor összekombináljuk, hátha mûködik :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Kollégám most vett használtan egy bringát, melyen Magura Luise fékek vannak, évjáratot nem tudom, de régebbi verzió. A féket szervízelni kell, ez egy dolog, de a tárcsái totál kopottak. Nekem van két felesleges Avid Roundagon 185ös tárcsám, adapterrel, melyet odaadnék Neki. Mûködhet az Avid tárcsa és régi Luise fék kombináció?

Köszönöm:
Grande

Elvileg igen. Gyakorlatilag meg ki kell próbálni.:D

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm:
Grande

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Ezen csak az olajszint változtatásával lehet módosítani. A leírtak alapján kissé túl van töltve a rendszered.

Köszönöm szépen a választ!
Remélem sikerül megcsinálni!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ilyen a tárcsafék...
Ha 0,5mm-re van akkor pont jó vagy még kicsit távol van.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy hidraulikus tárcsaféknél (Stroker Trail) lehet-e állítani fékpofák távolságát? Ha igen akkor hogyan oldható ez meg?
Probléma az, hogy a tárcsa és a fékpofák között max. 0,5 mm a távolság és minden kis tárcsahajlás vagy kosz nyekergéssel és egyéb hangokkal jár. Ha kicsit nagyobbra lehetne állítani a távolságot akkor talán megszûnne ez a gond.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Ezen csak az olajszint változtatásával lehet módosítani. A leírtak alapján kissé túl van töltve a rendszered.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Még 1: Sztetek felesleges merevvázasba hátra 203as tárcsa? Sokat járkálok azért hegyre és ezelõtt egy 4dugattyús régi XT 160as tárcsával kevés volt. Iszonyat felmelegedett már, meg persze 95 kg vagyok. Megvenném a 203ast, csak azért utcán is ökörködök stb... és hátra ekkora már eléggé fogna, nehéz lenne adagolni.
Szóval 180 vs. 203?

azt is nezd meg, hogy egyaltalan befer-e a vazba a 180-as tarcsa. en is ugy jartam, hogy csak a 160-as fert be hatra.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy hidraulikus tárcsaféknél (Stroker Trail) lehet-e állítani fékpofák távolságát? Ha igen akkor hogyan oldható ez meg?
Probléma az, hogy a tárcsa és a fékpofák között max. 0,5 mm a távolság és minden kis tárcsahajlás vagy kosz nyekergéssel és egyéb hangokkal jár. Ha kicsit nagyobbra lehetne állítani a távolságot akkor talán megszûnne ez a gond.

Elõre is köszönöm a segítséget!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Még 1: Sztetek felesleges merevvázasba hátra 203as tárcsa? Sokat járkálok azért hegyre és ezelõtt egy 4dugattyús régi XT 160as tárcsával kevés volt. Iszonyat felmelegedett már, meg persze 95 kg vagyok. Megvenném a 203ast, csak azért utcán is ökörködök stb... és hátra ekkora már eléggé fogna, nehéz lenne adagolni.
Szóval 180 vs. 203?

Felesleges, 180 is bõven elég. Én nehezebb vagyok, de a 180-assal is simán satu ha úgy alakul (a külsõ hamarabb megcsúszik).
mod.: ha ez sem elég, akkor már a fék a gyenge és akkor inkább azt cseréld

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Szóval 180 vs. 203?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Inkább nem veszek mert a 40ezer nagyon sok, a 20ezer az már nem, de ha ennyiért szarul fog meg gondok lesznek vele akkor inkább nem. maximum ha a mostani elkopik veszek egy jo v-féket.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

honnan tudod? / tudjátok?
volt már strokered is? tesztelted ezt is azt is sok sok km en át, és változatos körülmények között? :chin:

Az egyik ismerõsömnek van ---> próbáltam, semmi extra.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
ha már a vageszolásnál tartunk...
ezért felesleges olyan sokat költeni...

hmisi: ha tényleg csak ezért kell,akkor csináld úgy, hogy veszel valami ócsó tárcsás agyat, átfüzeted,meg veszel egy csilivili jól kinézõ olcsó tárcsát(fék nélkül), oszt kész...;)
egyik ismerõsöm is ezt csinálta,csak neki tárcsás agya volt alapból...mer jól néz ki...:)