nézd meg, hogy mekkora nyolcas van abban a tárcsában.. 6 csavaros?
Igen 6 csavaros.
Nem szabad, hogy 8as legyen benne, 'majdhogy vacsi új és nem volt megütve, vagy ilyesmi.
nézd meg, hogy mekkora nyolcas van abban a tárcsában.. 6 csavaros?
Idézet:
Eredeti szerzõ sisqo Üzenet megjelenítése
Úgy emlékszem, hogy létezik olyan adapter, amivel PM-es villára fel lehet szerelni IS-es féket, de spec. 170 mm-es tárcsával. Láttam is ilyen tárcsát az apróban.
igen, nekem is így van megoldva. viszont kicsit reszelgetni kellett az adapterbõl hogy elférjen a deore is, mivel ha jól tudom ez a régi négy dugattyús xt-hez lett kitalálva eredetileg.
az nem lenne gond ha nagyobb tárcsát kellene cserélnem de az már gond hogy hol találok olyan adaptert ami pm villához és is fékhez való.
Ha vki tud ilyet akkor szoljon
Anno az R7-ben volt 203-as is
és nem volt ilyesmi.
A Reba-ban most 180-as van, az szórakozik.
Attól is függ mekkora a tárcsa...
Nálam Pikeban is cicceg a 203as..
De pont egy REBA?:wtf:
Elõzõ R7 nem csinált még hasonlót sem.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
GORBUL!
ON:
Nálam a hátsó csinálja ezt. Ha álló helyzetben van és beállítom úgy, hogy a tárcsa pont a pofa közt fusson, akkor "zenél" menet közben, amikor rajta ülök a kerón. Így direkt rosszul kell beállítani és akkor menet közben jóHajlik a váz, pedig csak 85 kg. vagyok.
Az elsõ fék viszont hibátlanul mûködik és azt ha jól beállítom, akkor úgy is marad. Igaz egy R7-re van rárakva.
Elsõ-hátsó Juicy 5-ös.
Görbül a villa.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
...Ha álló helyzetben jó, de menet közben romlik el a következõt lehet megnézni (nekem ugyanez volt):
Jelenség (xt 765-ös régi ezüst sorozat):
- a fék jó álló helyzetben
- menet közben nagyon hamar el kezd ciccegni
- újra beállítod álló helyzetben, majd ez ismétlõdik
Oka (nálam):
- A teló beülésekor, egy hangyányit csavarodott a teló szára, ezért a tárcsa pozíciója megváltozott. Ehhez próbált alkalmazkodni (kevesebb sikerrel) a fékdugattyú. Ezt egy gagyi fox f100rl tudja
Megoldás:
- A telót összenyomjuk beülésig (100-as telónál kb. 2cm-re), egy erõs gyorszárral (fékhíd - váll között) rögzítjük ebben a pozícióban, majd beállítjuk a féket.
- A probléma megoldva.
Annyit tennék még hozzá, hogy ugyanazon a telón egy fekete 77x xt-vel ez már nem probléma, mert a tárcsa és a pofa között távolság jelentõsen növekedett (nem csak marketing duma)
új XT
A sebesség mindent megold.
A sebesség mindent megold.
Lehet állítani a féknyergen, de minden kerék kivétel/berakás után "centizni" kell, hogy úgy rakd vissza a kereket, hogy ne legyen ilyen probláma.Az agy iparicsapágyas, a tárcsa kb. új, nincs elferdülve.
# VV: Akkor ezzel együtt kell élnem?
Ezek fényében miért hangoztatják sokan, hogy a Reba mennyivel merevebb, jobb tárcsához, mint egy R7?
Hiába a 32-es becsúszók, ha a fékfelfogatás ilyen gyík!
# Jorus: Mi az az RA :chin: ?