Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

akkor a kerékagyban laza valami (tengely, csapágyazás), esetleg pici 8-as a tárcsában...nem kell sok a ciripeléshez

Az agy iparicsapágyas, a tárcsa kb. új, nincs elferdülve.

# VV: Akkor ezzel együtt kell élnem?

Ezek fényében miért hangoztatják sokan, hogy a Reba mennyivel merevebb, jobb tárcsához, mint egy R7?
Hiába a 32-es becsúszók, ha a fékfelfogatás ilyen gyík!

# Jorus:
Mi az az RA :chin: ?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Plusz ugye ott az RA, amit többek között emiatt találtak ki, így az R7 simán lehet merevebb - ilyen szempontból - mint a Reba.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sok dolog befolyásolhatja. Nagyon nem kell vele foglalkozni. Az, hogy az R7-nél nem volt ilyen gond, evidens, mert annak PM-s a féknyereg rögzítése. Nem véletlen, hogy folyamatosan állnak át erre a technikára a nagyok.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

De pont egy REBA?:wtf:
Elõzõ R7 nem csinált még hasonlót sem.

akkor a kerékagyban laza valami (tengely, csapágyazás), esetleg pici 8-as a tárcsában...nem kell sok a ciripeléshez

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

mert kolbászol a villa. nem elég merev és kanyarban csavarodik

De pont egy REBA?:wtf:
Elõzõ R7 nem csinált még hasonlót sem.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mert kolbászol a villa. nem elég merev és kanyarban csavarodik

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Hali,
08-as XT tárcsafék. Amikor már szépen fogna, a kar túl közel kerül a markolathoz.Majdnem az ujjaimat szorítom vele a kormányhoz. Több olajat a rendszerbe töltve ez orvosolható? Van esetleg egyszerûbb módja?

A fékkar tövében, arra merõlegesen van az a fekete kis tekerentyû, azt tekered kifelé és a fékkar elkezd távolodni a kormánytól, anélkül, hogy a tárcsa és a pofák közti távolság megváltozna!

#más:
Az miért van hogy a zsír új tárcsa a helyén, frankón felcsavarozva, beállítom a hézagot, megpörgetem a kereket, sehol nem ér hozzá.
Kipróbálom, tekerek egyet, ahogy kanyarodok, dõltés közben elkezd ciripelni a tárcsa, hozzáér a pofákhoz. Mindezt csak kanyarodáskor, hirtelen irányváltáskor csinálja, ez miért lehet?

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Úgy emlékszem, hogy létezik olyan adapter, amivel PM-es villára fel lehet szerelni IS-es féket, de spec. 170 mm-es tárcsával. Láttam is ilyen tárcsát az apróban.

igen, nekem is így van megoldva. viszont kicsit reszelgetni kellett az adapterbõl hogy elférjen a deore is, mivel ha jól tudom ez a régi négy dugattyús xt-hez lett kitalálva eredetileg.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

jujjjjjj :mybad:
figyelmetlen voltam. brm555 re hirtelen azt hittem h ujabb pm es deoreja van.
brm535 el mostam össze na :D

Nem mostad össze. Az 555-s elsõ fékbõl van IS és PM rögzítésû is.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Úgy emlékszem, hogy létezik olyan adapter, amivel PM-es villára fel lehet szerelni IS-es féket, de spec. 170 mm-es tárcsával. Láttam is ilyen tárcsát az apróban.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jujjjjjj :mybad:
figyelmetlen voltam. brm555 re hirtelen azt hittem h ujabb pm es deoreja van.
brm535 el mostam össze na :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

amennyiben 160 as tárcsával szeretnéd használni akor adapter sem kell. ha meg nagyobb tárcsát akarsz (sixhez nem ajánlatos!) akkor kapható adapter..

Barátom! PM-s villa, IS-s féknyereg.

sziasztok..

Egy kis segitség kellene. Van egy shimano brm555-ös elsõ hidraulikus tfékem és egy manitou axel elsõ telóm. Ugye a manitou PM felfogatást támogat a fék meg is szabvány. Olyan adaptert keresnék amivel össze lehet hozni a két kütyüt.
A ridebikeban már érdeklõdtem de sokat nem tudtak segiteni.

Aki tud valami okosat az help

Sajnos azt kell mondanom, így jártál, ha "6-s pizzát akarsz használni. De ha valaki mégis talál ilyet, szóljon!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
amennyiben 160 as tárcsával szeretnéd használni akor adapter sem kell. ha meg nagyobb tárcsát akarsz (sixhez nem ajánlatos!) akkor kapható adapter..

technodome

technodome

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
sziasztok..

Egy kis segitség kellene. Van egy shimano brm555-ös elsõ hidraulikus tfékem és egy manitou axel elsõ telóm. Ugye a manitou PM felfogatást támogat a fék meg is szabvány. Olyan adaptert keresnék amivel össze lehet hozni a két kütyüt.
A ridebikeban már érdeklõdtem de sokat nem tudtak segiteni.

Aki tud valami okosat az help

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Köszönöm apr. Én is erre gondoltam. Viszem vissza.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Sziasztok!!!

Összesen van kb. fél mm-el több hely mint a tárcsa vastagsága.... Ez normális?

Köszi!

Igen

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Hali,
08-as XT tárcsafék. Amikor már szépen fogna, a kar túl közel kerül a markolathoz.Majdnem az ujjaimat szorítom vele a kormányhoz. Több olajat a rendszerbe töltve ez orvosolható? Van esetleg egyszerûbb módja?

A tárcsfékedet nem megfelelõen töltötték fel olajjal (kevés van benne), vagy levegõs, vagy mindkettõ. Vissza a boltba.

A free stroke és reach nem okozhat ennyire extrém helyzetet.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Nem, de láttam már karón varjút.:D

A shimanos pdf-es instruction manualok elég furák, nekem 50%-ban hibásan nyílnak meg firefox alól (majd ugyanaz a doksi késõbb jól nyílik meg). Vagy a firefox nem jó (valószínû), vagy szerver oldalon néha rosszul nyomják bele a responsba a stream-et (valószínûbb), remélem nem volt túl off :)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

7.0 Acrobat reader üzeni: " A rendszer szótár objektumot vár"

én most épp vistán néztem meg, nekem is ezt írta ki, aztán magától letöltötte a 8.2es adobe-t,és telepítette magának...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Jól érzem, hogy csökkent képességûnek nézel? :)
7.0 Acrobat reader üzeni: " A rendszer szótár objektumot vár"
Linux alól egyébként megnyílt. De mint már írtam nem segít az adjuster.
Azért köszi

Nem, de láttam már karón varjút.:D