Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Juicy 5 re nincs keret sajna... 3 ról mit gondolsz? tapasztalatod nincs? köszi a magyarázatot..:)

Juicy 3 és 5 fékteste megegyezik, ha jól tudom. Talán a csõcsatlakozásban és a fékkarban van kölünbség.

Nekem több, mint két éve van Juicy 5. Kétszer látott szervízt fékpofa és olajcsere, biztonság kedvéért légtelenítés miatt, bár most a hátsó gyengélkedik. Elég sokszor lett fejre állítva, oldalra döntve tárolva, elsõ kerék nélkül, mikor szállítottam a busz csomagtartójában:), mégsem kellett utánna állítgatni, nem levegõsödött fel. Mûködik.

BB7-et nem próbáltam. Másik bringámon BB5 van. Fékerõ változó, utánna kell állítgatnom, rángat az elsõ, nehézkes a fékkar egy hidrós után blablabla... Én nem vagyok oda érte.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Juicy 5 re nincs keret sajna... 3 ról mit gondolsz? tapasztalatod nincs? köszi a magyarázatot..:)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Szerintem meg vegyél "szar" juicy-t.

2 éve használok juicy 5-t elöl hátul, sose volt gond velük, kaptak olajcserét a kicsik pár honapja és még mindig tökéletesek.

Amugy már csak a fékkar miatt is a hidrásat ajlálom, nincs benne az a mechanikus érzés mint ha egy bovdeneset huzogatnál, szerintem kényelmesebb, és föleg, a fékfolyadék nem nyulik, a bovdennél megeshet...

Elsö és hatso közt amugy adapter és fékcsöhoszban van külömbség, amugy maga a féktest egy és ugyan az.
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Én is így vagyok vele... ez a moduláció állítás mit tesz?? nem vok tisztában vele egészen....

Lord_Leslie te mit javasolsz?

Mi különbség van a tárcsaféknél az elsõ és a hátsó között? Ebikeon külön árulják...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

De szarok a Juicyk, karnál berosszul valami, mondta Sala, és ezt a boltban is mondták.

érdekes..

Jóhogy jobb. Igénytelenebb sokkal, még te is könnyûszerrel megcsinálod.
Meg baj van a J3, J5-el, sokaktól hallom, illetve boltból is.

Vegyél BB7-et. Egy jó fékkarral, bowdenezéssel, lever egykét olcsóésszar hirdaulikusat.

a bovdenes pont, hogy problémásabb, mint a hidrás.
mibe ver le egy hidrásat?
Van/volt BB7em és Juicy Five om..
fékerõben kb hozza a BB7 a juicyt.. De adagolhatóságban mérföldnyi a különbség.

Probáltál már hosszabb távon hidrást? Én is sokáig teljes mértékû bovdenes voltam, aztán pofátlan áron jutottam hidráshoz.. ha tehetném, lecserélném a kisbringán lévõ BB7et is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hát az SD7 a fokozatmentes állítás miatt jobb.
Rám ne hallgass, de én nem veszek megint SD7-et.
De FR5-el is jólesz az.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Akor én maardnék a réginél. Aztán ha annak lesz valami baja majd fejlesztesz.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
A plusz súly vagy van egész pontosan 50g. Azt talán még túlélem:) 4e itt a piactéren szal nem sok, csak ugye az FR5 már a cangán figyel, tehát az árkülönbség 4000....Azért elég sok:) köszi

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Szerintem ha a plusz súly nem számít megéri sd7-et venni. nagyobb fékerõt tudsz vele elõ hozni. meg nekem a moduláció állítás is tetszik rajta. Árban meg szerintem nem sokkal több.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Akkó jön házhoz a BB7 185 ös tárcsával elõre hátra..... Mindenkinek köszönöm aki segített, nekem, a kis butusnak:) Nem érdemes esetleg tuning SD7-re?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
BB7 teljesen jó fék..
FR5 fékkar szintén. nekem olyan kombóm van, hogy FR5, WTP bovdenezés(hosszanti szálas), BB5 fék és hát nem kell jobb:)

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Hát kössz...Azt hallottam hogy, könnyen szerelhetõ.... FR5 fékkar nálad jónak számít?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Jóhogy jobb. Igénytelenebb sokkal, még te is könnyûszerrel megcsinálod.
Meg baj van a J3, J5-el, sokaktól hallom, illetve boltból is.

Vegyél BB7-et. Egy jó fékkarral, bowdenezéssel, lever egykét olcsóésszar hirdaulikusat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Az már meg van h olcsóbb a BB7, de én ilyen kis butus vagyok és könnyen átvernek azzal hogy hidrás és az milyen jó:) Akkor szerinted a BB7 akkor is jobb ha madzagos?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én is egyik nap ezen agyaltam. Bringabutikba 32000 a J3 szett, és hát na...
De szarok a Juicyk, karnál berosszul valami, mondta Sala, és ezt a boltban is mondták.

Én BB7-et veszek.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Csak az ár miatt vennéd azt? Akkor nem sokkal korszakalkotóbb? Mondjuk az a bajom vele hogy Ebikeon nincs 185 ös tárcsa a Juicyhoz..... Máshol nem tudom h van e de itt olcsó, erre még van keret, többre nem nagyon...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

Nnna, megint én tudatlankodom.... Egy haverom mondta hogy inkább vegyek Juicy 3 -at. nem sokkal drágább... Szerintetek? Avid tuti marad....de BB7 vagy Juicy 3???

ha nem félsz használtat venni, nyugodtan gondolkodj el abban. Árban jóval jobban kijössz. Bowdeneseknél meg nem sok hiba lehet vele, még használtan sem...max fékbetét.

Amúgy én inkább bb7 et venném.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Nnna, megint én tudatlankodom.... Egy haverom mondta hogy inkább vegyek Juicy 3 -at. nem sokkal drágább... Szerintetek? Avid tuti marad....de BB7 vagy Juicy 3???

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

ahogy kérdeztem.

codehoz elvileg CS tárcsa van, nem hiszem hogy héjsszel vagy xt vel keverve jobb lenne.

hát, juicy fiveot is többen használnak nagyobb megelégedéssel, mint cs tárcsával. ezzel a hayes tárcsával viszont elég szar most. ráz, remeg, hangoskodik. ezeket a panaszokat oldotta meg az xt tárcsa a juicyknál.
ezért xt a cs helyett.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ezt most hogy tetszik érteni csókolom???

ahogy kérdeztem.

codehoz elvileg CS tárcsa van, nem hiszem hogy héjsszel vagy xt vel keverve jobb lenne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való