Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2008. július 07. - 16:29

A femes betetek kivalloan tisztithatok egetes nelkul is. Erdemes valamilyen finom kefet hasznalni hogy a felulet porusaibol is kijojjon a kosz.
(a gyantast meg nem is ajanlott egetni se ,azt max felcsiszolni lehet, vagy kuka)
A tiszta viz semmikepp sem okoz gondot a hidraulikus rendszernek (hacsak nem beletoltod) A koszos rongyal torolgetes annal inkabb -miert nem hagytad megszaradni inkabb-
Nekem pont minap ment ra a hatsomra nehany csepp WD40 veletlenul, de addig amig a fentebbit vegig nem csinaltam nem lett jo. Huzhatod te a feket 100km-en at, az a dzsuva ki nem jon onnan ,amig a fel betet el nem kopik. Nekem mindenesetre tisztitas utan jobban fogott mint valaha, pedig sima mososzert alkalmaztam, de mondom barmi jo ami mindent eltavolit es nem marad utana semmi.
Írta 2008. július 07. - 12:41

egy hete meg ez volt a legjobb fek a vilagon
Csak tudnám, mikor mondtam ilyet.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. július 07. - 10:33

Bár én is csodálkoznék, ha lenne az Avid-nak ilyen, mert ugyan hátul majdnem minden bringán IS tárcsafék felfogatás van, de nem szoktak dupla adapter felrakni (pl. IS40 + IS-PM), inkább csak egyet ami megoldja az egészet...
Írta 2008. július 07. - 09:06

A sebesség mindent megold.
Írta 2008. július 07. - 08:14

Írta 2008. július 07. - 08:13

Helooo
Szeretnék informálódni hogy: Van 1 Magura Louise hátsó fékem 160mm, le szeretném cserélni 185mm tárcsára, és nem tudom pont Magura-hoz kell adapter vagy felrakhatom valami Avid adapterrel is?
Azt tudom hogy kell hogy kinézzen csak az nem akitõl rendeltem :wallbange
Meg kell próbálni. Kollégámnál nem mûködött - vagy nem voltak olyan ügyesek - az Avid adapteres megoldás, igaz, Avid 185mm tárcsával próbálták, 2001-es Louise fékhez.
Írta 2008. július 07. - 02:32

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 07. - 00:33

Szeretnék informálódni hogy: Van 1 Magura Louise hátsó fékem 160mm, le szeretném cserélni 185mm tárcsára, és nem tudom pont Magura-hoz kell adapter vagy felrakhatom valami Avid adapterrel is?
Azt tudom hogy kell hogy kinézzen csak az nem akitõl rendeltem :wallbange
Írta 2008. július 07. - 00:26

Avid BB7. Elsõ km-ek.
Miután a csiszolás lekopott a tárcsáról, hátsó fogott rendesen, elsõvel baj volt. Kicsit bepánikoltam, így locsoltam rá egyszer vizet, aztán megtörölgettem. Na ez az, amit nem szabad. Így ezután olyan 50 km meg sok 40-rõl tõfék kellett neki, hogy fogjon. Még most sem az igazi, de már alakul. Viszont visít. Ezzel együtt kell élnem akkor? Takarítást ne mondjátok, mert ismerem.
Nocsak ennyi lett vón'.
egy hete meg ez volt a legjobb fek a vilagon
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 07. - 00:07

formula "the one" nevû fékérõl valaki valamit? mtbr-en elég jókat írtak róla, csak az árával nem voltak kibékülve, engem az nem érintene, bringával együtt jön, ha jön.
Írta 2008. július 06. - 22:42

Miután a csiszolás lekopott a tárcsáról, hátsó fogott rendesen, elsõvel baj volt. Kicsit bepánikoltam, így locsoltam rá egyszer vizet, aztán megtörölgettem. Na ez az, amit nem szabad. Így ezután olyan 50 km meg sok 40-rõl tõfék kellett neki, hogy fogjon. Még most sem az igazi, de már alakul. Viszont visít. Ezzel együtt kell élnem akkor? Takarítást ne mondjátok, mert ismerem.
Nocsak ennyi lett vón'.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. július 06. - 21:03

Írta 2008. július 06. - 20:37

Lenne egy problémám Hayes Stroker Trail hátsó fékkel, remélem tudtok segíteni.
Jelenség a következõ: fékerõ rendben, de amikor óvatosan húzom a féket és éppen csak hozzáér a tárcsához a pofa, akkor berezonál az egész féktest mindenestül, rettenetes hangot ad, és az egész váz rezonál. Ha kicsit jobban fékezek akkor megszûnik, de minden alkalommal ha óvatosan fékezek elõjön újra. Elsõ féknél nincs ilyen jelenség.
Csavarok meg vannak húzva, azt néztem...
Elõre is köszi!
Írta 2008. július 06. - 04:51

De igazából engem ez érdekel most a legkevésbé.. az már inkább,h hogy fogom a helyére rakni azt a szart..
Írta 2008. július 06. - 01:32

Ne szíjjad mán a vérit van baja így is még ha nem is nagy.madzagos tárcsaféknél hol van munkahenger ?

Írta 2008. július 06. - 00:49

Hali!
A minap vettem egy 2008-as Avid BB7-et, viszont "nagy" izgatottságomban a külsõ oldai (mozgó betét) állítócsavarját tökig betekertem és így a munkahenger kijött (hiába tekertem visszafelé az állítócsavart). Visszarakni idõ hiányában nem tudtam (meló miatt), de nyugtassatok meg,h ezzel nem tettem kárt benne.. Ahogy néztem, a munkahenger vékony "szárán" van egy pici alátét szerü (ettõl nem megy vissza),gondolom ez akadályozza meg abban is,hogy magától kiessen/lötyögjön. Azt ha kicsit összenyomom és bemegy,akkor minden okés, ugye?
Esetleg volt már vkinek ilyen "problémája"?
Remélem érthetõ voltam és dobtok egy kis helpet
Thx elõre is!
Üdv, Ger
madzagos tárcsaféknél hol van munkahenger ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 05. - 23:37

Csak hogy ne szívjak vele sokat

Thx
Írta 2008. július 05. - 23:34

mechanikus fék, nem igazán lehet benne kárt tenni.Hali!
A minap vettem egy 2008-as Avid BB7-et, viszont "nagy" izgatottságomban a külsõ oldai (mozgó betét) állítócsavarját tökig betekertem és így a munkahenger kijött (hiába tekertem visszafelé az állítócsavart). Visszarakni idõ hiányában nem tudtam (meló miatt), de nyugtassatok meg,h ezzel nem tettem kárt benne..Ahogy néztem, a munkahenger vékony "szárán" van egy pici alátét szerü (ettõl nem megy vissza),gondolom ez akadályozza meg abban is,hogy magától kiessen/lötyögjön. Azt ha kicsit összenyomom és bemegy,akkor minden okés, ugye?
![]()
Thx elõre is!
Üdv, Ger
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. július 05. - 23:33

nem állítható csavarral a nyomáspont. veszel egy leharcolt fékpofát, lelégtelenited azzal, és visszateszed az újat. igy több olaj lesz a rendszerben.Próbáltam bele több olajat tenni, úgy látszik bizonyos fokig mûködik. Kicsit kijjebb toltam a dugattyút is. De jó lenne valami jobban kontrollálható megoldás.
2009-es cucc, az LX-et váltja montis vonalon. (az LX trekking alkatrészcsalád lesz)Láttam ezt az uj családot SLX2009.
Kategoriaba hova sorolhato mert shimno oldalan meg nincs is?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. július 05. - 23:21

A minap vettem egy 2008-as Avid BB7-et, viszont "nagy" izgatottságomban a külsõ oldai (mozgó betét) állítócsavarját tökig betekertem és így a munkahenger kijött (hiába tekertem visszafelé az állítócsavart). Visszarakni idõ hiányában nem tudtam (meló miatt), de nyugtassatok meg,h ezzel nem tettem kárt benne..

Thx elõre is!
Üdv, Ger