Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

azt még nem volt alkalmam próbálni, de elhiszem.

mien shimanyo feked van ?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Köszi mindenkinek a választ.
Most még nincs akkora gáz(két barázdát leszámítva a tárcsán és a fékbetéten), de elõre tervezek, hogy ne kelljen kapkodnom, és idõben félre rakjam rá a pénzt.

Köszi mégegyszer.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nekem xtr fekem van xtr alukozepes tarcsakkal es kivaloan fognak

azt még nem volt alkalmam próbálni, de elhiszem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

a shimano fékek jobban fognak a hope aluminium közepû tárcsákon, én ezt tapasztalom.

nekem xtr fekem van xtr alukozepes tarcsakkal es kivaloan fognak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a shimano fékek jobban fognak a hope aluminium közepû tárcsákon, én ezt tapasztalom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

A lényeg, hogy a fékfelület akkora legyen, mint amekkora a betétednek kell!

Fõleg arra kell figyelni, hogy ne keletkezzen perem a betéten, mert az késõbb gondokat tud okozni. Ugyanis a két perem fog egymásnak feszülni ahelyett, hogy a tárcsát nyomnák.
Nekem hátul régi XT tárcsa van a Stroker Trail-hez, és nagyon jó.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Azért lenne még kérdésem:
A féktárcsák többnyire egyféle anyagból készülnek, tehát X márka fékbetéte kombinálható Y márka tárcsájával(az én esetemben Tektro betét meg pl. Avid tárcsa).Vagy csak az egymáshoz tervezett dolgokat érdemes összerakni?

Ezen csak akkor érdemes gondolkozni, ha van fölös pénzed, vagy sok ismerõs kölcsönad különbözõ tárcsákat. Nekem a Hope Mono Mini jobban fogott Avid tárcsával, mint a sajátjával. Most a Shimano fék jól fog az Avid tárcsákkal, de a sajátjával is. A fékbetéttel több plusz fékerõhöz jutsz. Pl EBC piros. De az sem olcsó. A lényeg, hogy a fékfelület akkora legyen, mint amekkora a betétednek kell!

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
na nekem ezert van cl rogzitesem :-)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
A jobb esetben csak lelazult csavarok miatti idõveszteség mennyi lehet? Én hagytam már el tárcsarögzítõ csavart, de 5 kilazult csavarral is lehetett fékezni...

Amúgy a Stroker Trail betétjét alapos smirglizéssel egész normálissá tudtam varázsolni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nah jah, és még így is 3 fokkal értelmesebb mint kb. 3 gramm súlynyereségért félig felfogatni egy féktárcsát.

Összesen (elõl+hátul) 12g súlynyereség (saját mérés), egy hosszútávú maratonon 2mp-t jelent.

A sebesség mindent megold.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Ezt jól megkaptam, de igazatok van, tényleg nagy ügyet csináltam a semmibõl.Utólag is elnézést kérek.Felejthetõ a dolog?Nem akartam felhúzni senkit.

A féktárcsák többnyire egyféle anyagból készülnek, tehát X márka fékbetéte kombinálható Y márka tárcsájával(az én esetemben Tektro betét meg pl. Avid tárcsa).Vagy csak az egymáshoz tervezett dolgokat érdemes összerakni?

Egy féktárcsának milyen vékonyra keljen kopnia, hogy cserélni kelljen?

zoomstag: befe téma van. de most mar tenyleg.

----

FÁJVÓ

----

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Most már igazán be lehetne fejezni a sz******t. Hihetetlen, mit összevirnyákolsz 6 vagy 12 db féktárcsa csavar miatt.:mad:

Ezt jól megkaptam, de igazatok van, tényleg nagy ügyet csináltam a semmibõl.Utólag is elnézést kérek.Felejthetõ a dolog?Nem akartam felhúzni senkit.

Egy féktárcsának milyen vékonyra keljen kopnia, hogy cserélni kelljen?

Izomtéridõninja-geológus!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nyilván 1 verseny alatt nem lazul le, fõleg, ha menetrögzítõzik...ha meg igen, akkor úgy járnak, mint egyik versenyen talán tavaly a corratec-es András, amikor a frissen felrakott titáncsavaroknak köszönhetõen szétesett a meghajtása...ha jól emlékszem, valahogy így volt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

stellaz, fáj az neked, hogy õk így csinálják?

jah.. a hülyeség az tud fájni

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Most már igazán be lehetne fejezni a sz******t. Hihetetlen, mit összevirnyákolsz 6 vagy 12 db féktárcsa csavar miatt.:mad:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ártani nem ártol semmit.

De nem tudsz bemenni egy kerékpárszaküzletbe, és kérni 6 db Torx fejû tárcsacsavart? Nem megmondtam, hogy ne herézzél? Annyira egyébként sem drága.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Akor biztos fáj, ha mögötte nem bír majd megállni:D

De lehet, hogy egy versenyzõ alatt-gondolom átlag 70 kg- simán bírják a csavarok, biztos nem lazul le, fõleg egy verseny alatt, ha meg mégis, akkor nem tudom mi van...

Valamelyikõtök nem tud óccsón beszerezni tárcsacsavarokat?
Vagy nincs feleslegben, mert megvenném.

Ha megcserélem a fékpofákat elõl, hátul, azzal ártok neki, vagy sem?
(már megint ilyen aprósággal zaklatom a jónépet)

Izomtéridõninja-geológus!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csak irigykedik....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
stellaz, fáj az neked, hogy õk így csinálják?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nah jah, és még így is 3 fokkal értelmesebb mint kb. 3 gramm súlynyereségért félig felfogatni egy féktárcsát.